Vajaamiehinen Kärpät taisteli vierasvoiton

LIIGA / Raportti
Julius Junttila pääsi tuulettamaan vieraspisteitä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät väänsi harventunein rivein Ässistä voiton tiistai-iltana. Ässät ei päässyt paikoille ensimmäisen erän jälkeen, ja pohjoisen vieraat saavat nauttia hymysuin pitkästä kotimatkasta.

Kärpät lähti otteluun vajaamiehisenä. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat olivat rokottaneet joukkuetta, kuin myös loukkaantumiset ja pelikiellot. Pelaajapulasta huolimatta joukkue pystyi taistelemaan Porista kolme pistettä.

Ässille ilta oli vaikea. Kärpät viimeisteli kovalla tahdilla omista paikoistaan, kun taas Ässät törmäsi tiiviisti puolustavaan kärppäryhmään ja maalivahti Sami Aittokallioon.

Viihdyttävä kiekkoilta Porissa nähtiin tiukasta puolustuksesta huolimatta. Kovia taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Illan tyylikkäimmästä niitistä vastasi Adam Masuhr, joka tarjoili Masi Marjamäelle kunnon lonkkataklauksen.

Kärpät ratkaisi ottelun toisessa erässä. Se neutralisoi Ässien rakentamat hyökkäykset tasaiseen tahtiin ja sai Ässien pelaajat lopulta turhautumaan. Turhautuminen alkoi näkyä kolmannessa erässä, jossa porilaisryhmälle alkoi tulla helppoja kiekonmenetyksiä.

Turhautuminen kiteytyi Matti Kuparisen jäähyyn ottelun päätyttyä, kun Kuparinen kävi töytäisemässä kärppäpelaajaa kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti.

− Ensimmäinen erä oli hyvä puolin ja toisin. Sitten toinen erä sössittiin. Momentum kääntyi Kärpille ja he ratkaisivat omalla tekemisellään. Kolmannessa ei enää päästy pelin ytimeen eikä sitä kautta myöskään tilanteille, sanoi yhtä lailla turhautunut ässäluotsi Pekka Rautakallio.

Voittaneen joukkueen valmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen vierasjoukkueen tekemiseen.

− Hieno esitys meiltä vaikka pelaajia puuttuu. Se toi peliin rentoutta ja taistelua. Tiiviillä viisikolla pelattiin ja saatiin erikoistilanteet kuntoon. Aittokallio oli maalissa hyvä. Meidän nuoret ''hokijätkät'' ovat päässeet hyvin mukaan ja taistelivat muiden mukana, summasi Manner.

Lisää loukkaantumisia Kärpille

Kun ottelussa on paljon taklauksia ja kontaktia, ei vahingoilta voi välttyä. Juuri ennen Kärppien tasoitusmaalia ässäpuolustaja Tapio Sammalkangas osui Kärppien Ivan Humliin pahan näköisesti ja Huml joutui jättämään kaukalon.

Pienen kalabaliikin jälkeen rangaistusta ei tuomittu.

− Tottakai halusimme kaverille jäähyn. Mutta ei tilanne ole enää meidän käsissämme, kun päätös on tehty, kommentoi kärppävalmentaja Manner.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo