Varamiehiset vastakkain savolaisen kiekkosyksyn päätöksessä

LIIGA / Ennakko
Löytääkö Tappara korvaavia ratkaisijoita, kun Kuusela ja kumppanit edustavat Suomea?
Kuva © Jarno Hietanen
Maajoukkuekomennukset ovat pakottaneet molemmat joukkueet kokoonpanomuutoksiin joulutauon häämöttäessä.

KalPa ja Tappara ottavat toisistaan mittaa kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Vierasjoukkue on ollut toistaiseksi vahvoilla, sillä kumpikin aikaisemmista kohtaamisista on päättynyt tasaisen väännön jälkeen vierasvoittoon.

Syyskuun puolivälissä Tappara oli jatkoajalla parempi ja kuittasi sarjapisteet. Kahta kuukautta myöhemmin KalPa oli kesken mittavan voittoputkensa parempi Tampereella.

Tappara saapuu Kuopioon varamiehisenä, kun Jani Lajunen ja Kristian Kuusela ovat mukana Venäjän-turnaukseen osallistuvassa leijonaryhmässä ja Patrik Laine taistelee kisapaikasta nuorten MM-leirillä.

Edellisten lisäksi Veli-Matti Savinainen loukkaantui viikonlopun Sport-kamppailussa ja on sivussa liigajäiltä kuukauden. Poissaoloja paikkaamaan Tappara on lainannut Mestiksen TUTOsta Rasmus Kulmalan ja Hannu Kurun.

Kadonneen huippuvireen metsästäjät

Tappara on voittanut viimeksi Liigassa varsinaisella peliajalla liki kuukausi sitten, kun HIFK kaatui Helsingissä lukemin 3-5. Tämän jälkeen joukkue on pelannut seitsemän ottelua, joista se on onnistunut nappaamaan yhden jatkoaikavoiton ja kaksi voittoa voittomaalikilpailun jälkeen.

Neljä viimeisintä otteluaan se on pelannut vierasjäillä. Näistä saldona on kaksi tappiota ja kaksi voittoa. Kolmaskin tappio otantaan oli lähellä lauantaina Vaasassa, jossa Tappara oli kolmannen erän alkupuoliskolla jo 6−3-tappiolla, mutta osoitti vahvaa henkistä kanttia nousemalla lopulta takaa voittoon saakka.

Eräs alavireen syistä löytyy joukkuepelin rakenteesta. Etenkin Sportia vastaan joukkueen viisikkopuolustaminen oli kehnoa ja vastustajia unohtui vapaiksi hyville maalintekopaikoille.

KalPan vierasvoittojen putki venyi yhdeksän ottelun mittaiseksi ja päättyi lauantaina Oulussa, kun Kärpät nitisti savolaiset lukemin 5-3. Savolaiset johtivat kuumatunteista vierasottelua kolmannen erän alussa vielä kahdella maalilla, mutta Markus Nutivaaran ja Kim Hirschovitsin tähdittämän Kärppien loppukiri riitti täyteen pistepottiin.

KalPan upea loppusyksyn vire on joulukuun tullen vaihtunut kolmen ottelun tappioputkeksi. Eritoten kotikaukalossa Niiralassa kuopiolaisilla on ollut viime aikoina vaikeaa. Se on hävinnyt kolme neljästä ja neljä kuudesta viimeisimmästä kotiottelusta.

Paljon urakoinut ja koko syksyn loistavasti pelannut tähtimaalivahti Eero Kilpeläinen ei ole enää aivan viime otteluissa pystynyt pitämään yllä loka-marraskuun maagista virettään. Viime viikonlopun peräkkäisinä päivinä pelatuissa otteluissa Kilpeläinen huilasikin perjantain SaiPa-kotiottelun. Näin vähälle peliajalle jäänyt Samu Perhonen sai torjuntavastuuta.

Nuorten leijonien MM-leiritys rokotti KalPan vakiokokoonpanosta kaksi nimeä, kun Jonne Tammela ja Niko Mikkola hakevat paikkaa kotikisoihin. Eritoten isokokoisen Mikkolan poissaolo tuntuu, sillä KalPa-takalinjoilta puuttuu jo ennestään Jussi Timonen loukkaantumisen vuoksi.

Seuraa Heitä

Juuso Riikola #50 | SCL Tigers

Puolustaja

Eniten peliaikaa kuopiolaisista kellottaneen Riikolan vastuu korostuu Niko Mikkolan poissaolon aikana.

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Joukkueen paras maalintekijä nyt, kun Kristian Kuusela on leijonajoukkueen mukana. Haapala on jäänyt pisteittä vain kerran viimeiseen viiteen otteluun. Kaunisteleeko mies tilastojaan myös KalPan kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle