Sinnikäs KalPa piti sarjakärkeä tiukilla

LIIGA / Raportti
Tuttu näky tämän kauden Kärppien otteluista
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Raksilassa nähtiin lauantai-iltana todellinen jännitysnäytelmä, kun liigaa johtava Kärpät sai vastaansa pirteästi viimeaikoina esiintyneen Kuopion KalPan. Viimeisen kahden kuukauden aikana vain kerran hävinnyt kotijoukkue jätti sarjajumbon tylysti pisteittä, vaikka vieraat kirivät päätöserässä 4-1-tappioasemasta maalin päähän.

Oulun Kärpät kasvatti sarjajohtonsa lauantaina jo yhdeksään pisteeseen, kun liigan häntäpäässä majaileva KalPa kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-3-lukemin. Petopaidat joutuivat jälleen tekemään täyden työn pisteiden eteen, sillä siipirikkoinen kuopiolaisjoukkue taisteli tiukasti voitosta kahden päätöserässä syntyneen kavennusmaalin myötä. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen omiensa esitykseen, vaikka kolmas peräkkäinen voitto ei tullut edellisten otteluiden tapaan helpolla.

- Tiedettiin, että KalPa on tällä hetkellä yksi kovimmista Liigassa. Ei se meitä yllättänyt, mutta kyllä se silti meinasi koko ajan yllättää. KalPa oli erittäin energinen, luisteluvoimainen ja pisti meidät ahtaalle. Meillä eka vaihto, eka maali, pientä koillisharhaa, hyvä toka erä ja lopussa KalPa näytti, miksi he ovat tällä hetkellä liidossa, Marjamäki analysoi.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen totesi toisen erän virheiden maksaneen joukkueelleen voiton, vaikka ottelu sujui kuopiolaisilta pääosin suunnitelmien mukaisesti.

- Toisessa erässä tehtiin muutama iso virhe ja Kärpät rankaisi niistä. Siinä tuli varmaan esille meidän heikompi osa-alue. Valtaosa pelistä meni kuitenkin pelisuunnitelman mukaan, ja lopputuloksena oli maalin tappio, Laukkanen kertoi.

Kärpät sai otteluun unelma-alun, kun ykkössentteriksi nostettu Ben Maxwell karkasi laidan kautta vastustajan maalille ja laukoi kiekon ranteella ohi KalPan maalia vartioineen Pekka Tuokkolan. Tilannetta edelsi puolustaja Mikko Niemelän hyvä avaussyöttö, jolla nuorukainen saalisti vihdoin kauden ensimmäisen tehopisteensä. Kuopiolaiset pääsivät avauserässä neljä kertaa ylivoimalle, mutta joukkue ei onnistunut hyödyntämään lukuisia hyviä maalipaikkojaan, eikä Kärpillä torjuntavuorossa ollut Tomi Karhunen antanut vastustajille mahdollisuuksia yllättää.

Toisen erän alussa Maxwell otti turhan hyökkäyspään rangaistuksen laitataklauksesta. Ylivoima tuotti KalPalle tulosta kahden minuutin kohdalla, kun kultakypärä Artturi Lehkonen laukoi kiekon b-pisteeltä maaliin helpon näköisesti Tomi Karhusen jalkojen välistä. Kärpät siirtyi uudelleen johtoon kolme ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Julius Junttila iski kiekon maaliin 2-0-hyökkäyksestä Joonas Kemppaisen kanssa. Kotijoukkueelle siunaantui uusi ylivoimahyökkäys heti seuraavassa vaihdossa, mutta Juhamatti Aaltonen ei onnistunut ohittamaan Tuokkolaa Maxwellin loistavasta esityöstä huolimatta.

Petopaidat kasvattivat johtoaan seuraavan kerran ajassa 28.30, kun Tuokkola torjui eteensä Vladimir Emingerin siniviivakudin, ja kultakypärä Ivan Huml pääsi liruttamaan irtokiekon puolityhjään maaliin. Vain minuuttia myöhemmin puolustaja Ville Pokan luja lyöntilaukaus osui tolppaan, mutta kotijoukkueen neljättä maalia saatiin kuitenkin odottaa aina toisen erän viimeisille minuuteille asti. Nelosketjun Simon Suoranta nousi vahvasti Kalpan puolustajien ohi, ja syötti kiekon maalin edestä Joonas Komulaiselle, joka pääsi lyömään kiekon verkkoon Tuokkolan ollessa jälleen ulkona tilanteesta.

KalPa pääsi peliin mukaan päätöserän vanhettua vajaat viisi minuuttia, kun Janne Kolehmainen ohjasi Marko Kauppisen siniviivalaukauksen verkon perukoille. Ajassa 50.07 kuopiolaiset pääsivät jo osuman päähän, kun maalin eteen unohtunut Kasperi Kapanen löi kiekon varmasti reppuun Petri Lammassaaren hyvästä esityöstä. Viimehetkien aikalisä ja kuudella kenttäpelaajalla myllyttäminen eivät kuitenkaan tuottaneet vieraille tulosta, ja Kärppien seuraava voittoputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle