Kaksi voitonnälkäistä kohtaavat Porissa

LIIGA / Ennakko
Tommi Taimella riittää työtä maalilla myös lauantaina.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät saa lauantaina vieraita Helsingistä, kun Jokerit saapuu tällä kaudella ensimmäistä kertaa Isoonmäkeen. Joukkueiden viime kohtaamisessa Helsingissä voittoa juhli Jokerit, mutta joukkueen tehot ovat sittemmin olleet kadoksissa.

Ässät onnistui perjantaina katkaisemaan seitsemän ottelun tappioputkensa ja ottamaan kauden kolmannen vierasvoiton, kun joukkue kaatoi HPK:n lukemin 3–1. Ässät pelasikin perjantaina parhaimman ottelunsa pitkään aikaan ja voiton myötä joukkueen tekemiseen saadaan varmasti toivottua rentoutta ja peli-iloa.

Ässien suurimpana ongelmana on viime aikoina ollut loukkaantumisten suuri määrä. Joukkueen paras maalintekijä Niklas Hagman on ollut sivussa kahdessa viime ottelussa, ja hänen pelaamisensa lauantain ottelussa on vielä epävarmaa. Myös Jyri Marttinen ja Kamil Kreps ovat olleet sivussa otteluista. Tuomas Huhtasen kolmen ottelun pelikielto taas pitää miehen poissa kaukalosta vielä kahden pelin verran.

Loukkaantumisten vuoksi Ässien nuoret pelaajat ovat saaneet enemmän peliaikaa ja vastuuta. Perjantaina pelatussa ottelussa Ässien Ville Ahlgren teki Liiga-uransa ensimmäisen maalin nuorten ketjukavereiden Juho Lammikon ja Oskari Lehtisen toimiessa syöttäjinä. 

Jokereilla takana kaksi tappiota

Jokereilla on kuluneelta viikolta alla kaksi tappiota: tiistaina joukkue hävisi Kalpalle, ja perjantaina kotihallissa pisteet vei HIFK. Kahdessa viime ottelussa Jokerit on onnistunut tekemään vain yhden maalin. Suurimmat ongelmat joukkueessa löytyvät hyökkäyspelaamisesta.

– Hyökkäyspelaamisen rentous ja luovuus on hakusessa, maajoukkuetauon jälkeen tämä on ollut valitettava tilanne, kertoo Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä.

Joukkue on kuluneiden pelien aikana huomannut myös avausmaalin tärkeyden pelin kulussa.

– Oikeastaan joka pelissä vastustaja on tehnyt ensimmäisen maalin ja päässyt antamaan pelille suunnan. Tällä hetkellä hyökkäyspelimme kapasiteetti ei riitä siihen, että pystyisimme muuttamaan sen, toteaa Lämsä.

Jokereiden hyökkäyspään ongelmissa loukkaantumiset ovat näytelleet suurta roolia. Esimerkiksi Steve Mosesin poissaolo on vaikuttanut tehojen syntymiseen. Jokereiden tuorein hankinta Ladislav Nagy hankittiin vahvistamaan hyökkäyspelaamista, mutta vielä perjantain ottelussa Nagy ei päässyt tehopisteiden makuun.

Jokereiden pääluotsi Lämsä tietää tappioiden vaikutukset myös pelaajien henkisen valmistautumisen kannalta.

– Kun tulokset ovat olleet huonoja, myös itseluottamus on huono.

Seuraa Heitä

Sami Mutanen #53 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on miltei huomaamatta hiipinyt Ässien pistepörssissä viiden parhaan joukkoon. Kertyykö tehoja lauantaina kotiyleisön edessä?

Ladislav Nagy #27 | Slovan

Vasen laitahyökkääjä

Vielä perjantaina Nagy ei päässyt täysillä peliin mukaan. Muuttuuko suunta Ässiä vastaan Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 1 1 2
2.Oskari Lehtinen 0 2 2
3.Mika Niemi 0 2 2
4.Ville Uusitalo 0 2 2
5.Sami Mutanen 1 1 2
Jokerit M S P
1.Janne Lahti 2 2 4
2.Teuvo Teräväinen 0 3 3
3.Henrik Koivisto 1 2 3
4.Nichlas Hardt 1 1 2
5.Jeremy Dehner 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle