Teräväisen syötöt liikaa HIFK:lle

Teräväinen oli pelipäällä.
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin jäähallissa ottelussa helsinkiläisten HIFK:n ja Jokerien välillä ei nähty perjantai-illan huumaa, vaan tarkkaa pelaamista. Kumpikin joukkue keskittyi tarkkaan pelaamiseen, eikä ylilyöntejä yhtä HIFK:n kovanaama Trevor Gilliesin tilannetta lukuun ottamatta nähty.

Kaksijakoisessa ottelussa alkua hallitsi Jokerit. Joukkue toimitti kiekkoa maalille huomattavasti kotijoukkuetta paremmalla prosentilla ja HIFK-puolustus oli ongelmissa yhdessä paljon kiekkoja eteensä torjuneen Brad Thiessenin kanssa.

Loppua kohti hallinta kääntyi selvemmin punapaitojen haltuun. Ottelun alkupuoliskolla nähty huolimattomuus kiekon kanssa vaihtui selvään kiekolliseen pelaamiseen. Alun passiivinen karvaus nousi ylemmäs vierasjoukkueen alueelle ja paine kääntyi HIFK:n kannalta suotuisampaan päähän.

Myös ottelun tärkeys molemmille joukkueille oli nähtävissä.

- Suht vähämaalinen, kovaa kamppailupelaamista ja kova tempo oli ajoittain. Panokset olivat kovat, molemmat joukkueet halusivat näyttää ja se näkyi jäällä. Nähtävissä oli pientä ylimääräistä jännitystä kiekollisessa pelaamisessa, summasi HIFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska.

Teräväinen ja paluukiekot Jokerien voiton takuuna

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Jokerit. Nichlas Hardt ja illan sankari Teuvo Teräväinen toimittivat kiekon maalin edustalle, josta HIFK-puolustuksen täysin unohtama Antti Tyrväinen onnistui ohittamaan Thiessenin.

Seuraavaksi oli HIFK:n vuoro. Liigan ja European Trophyn pelit laskien, oli edellisestä HIFK-maalista Jokerien verkkoon kulunut peräti 274 minuuttia ja 25 sekuntia. Kuivan kauden päätti viime otteluissa maalijyvänsä löytänyt Juuso Puustinen.

Toisessa erässä kuskin paikalle astui jälleen Jokerit, joka onnistui kahdesti iskemään Thiessenin torjunnan jälkeisen paluukiekon maaliin. Ensin onnistui Steve Moses ja seuraavaksi kauden ensimmäisellä osumallaan Mikko Kousa

Sitten oli ensimmäisen erän kokonaan penkillä istuneen Trevor Gilliesin aika astua esiin. Kolmannessa vaihdossaan mies hyökkäsi oman maalin edustalla Jarkko Ruudun kimppuun, kanadalainen tienasi tempauksestaan pelirangaistuksen ja joukkueelleen viiden minuutin alivoiman. Jokerit ei kuitenkaan onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa, vaan maalin makuun pääsi HIFK ja Iiro Pakarinen, jonka nousu päättyi kavennusmaaliin.

- Ylivoimaa pitää vielä hioa. Itsellä tuntuu olevan pieni kipsi päällä, kun onnistumisia ei ole tullut.

- Saimme ylivoiman ja olisi pitänyt lyödä peli pakettiin. Vastustaja pääsi kuitenkin kuittaamaan. Sen enempää Gilliesin teko vaikuttanut peliin, totesi kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Teräväinen

Kolmannessa erässä ottelu siirtyi HIFK:n hallintaan ja punapaidat rynnistivät kohti jokerimaalia, mutta Leland Irving tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Vierailijat myös käyttivät tilaisuutensa, loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin viimeisteli Jeremy Dehner. Teräväinen oli huojentunut voitosta ja suomi samalla omia otteitaan

- Vaikeiden aikojen jälkeen todistimme olevamme joukkue, hienolta tuntuu.

- Ei ole tullut. Paikkoja on ollut, muttei ole pomppinut kohdilleen. Minun tyyliseni pelaaja tarvitseekin pinnoja, mutten ole niistä mitään paineita ottanut. Tiedän, että pisteet tulee kun on tullakseen, summasi omia viime aikojen otteitaan Teräväinen.

HIFK jatkaa pelejään jo huomenna Tampereella Tapparan vieraana. Jokerit pelaa seuraavan kerran tiistaina isännöidessään KalPaa.