Tuuppaako JYP turkulaiset vieraskurimukseen?

LIIGA / Ennakko
Näiden nimien heräämistä JYP-lauma janoaa.
Kuva © Eriikka Hienola
JYP lähtee ennakkosuosikkina synkentämään TPS:n kammottavaa vierassaldoa. Ajoittaisista pelillisistä piristysruiskeista huolimatta molemmat ryhmät kaipaavat otteisiinsa jämäkkyyttä.

TPS matkusti Jyväskylään jo torstaina. Kärppiä vastaan suihkukomennuksen saaneen Kai Suikkasen miehistö kaipaa onnistumisia vieraspeleissä. Karu saldo, nolla täyttä pistepottia ja yhdeksän tehtyä maalia, ei voi tyydyttää neljän ottelun vierastappioputkessa. 

Turkulaiset ovat kärsineet kiekollisen pelin huolimattomuudesta. Yksinkertaiset ratkaisut kentällä ovat olleet ailahtelevia, ja siten ryhmityksen esiintyminen kaukalossa on totellut samaa aaltoilevaa käyrää. Ajoittain valkomustien peli-ilme on ollut kuitenkin lupaavan positiivissävytteinen. 

Pistenikkaroinnissa katseet porautuvat TPS:n osalta ulkomaalaispelaajiin. Parhaat tehomiehet Dan Sexton ja Francis Paré ovat kantaneet valtavaa vastuuta nipun tulivoimasta. Suomalaisista tukea tarvitaan erityisesti Tero Koskirannalta ja äskettäin Turkuun matkanneelta Niclas Luceniukselta

Kovaotteista kamppailua, yksinkertaista ylivoimaa

Isäntäjoukkue JYP päätti viimein vähämaalisten kotipeliensä putken ja latoi tiistaina kuusi kertaa kiekon Bluesin verkkoon. Erityisesti puolustaja Kristian Näkyvän kaksi identtistä viivakutien seurauksena syntynyttä ylivoimaosumaa olivat JYPin piristyneen tehokkuuden ilmentymiä. Takunneen ylivoimapelin ydin löytyi nimittäin helpoilla muutoksilla. 

- Olemme harjoitelleet ylivoimaa paljon, ja viime aikoina juuri sen yksinkertaistaminen on ollut kantava teema, Näkyvän tapaan kaksi häkkiä heilauttanut tshekkilaituri Petr Hubacek muotoili tiistaisen koitoksen jälkihöyryissä. 

Vaan ongelmatonta ei ole hurrikaanipaitojenkaan tahkoaminen ollut. Myös JYP on tuskaillut kiekollisen pelinsä kanssa. Bluesia vastaan hyökkäyksiin lähdöt viivästyivät turhaan ykkössyöttöjen harhailessa sinne tänne.

Ottelun ratkaisu tullaan näkemään tuttujen asioiden äärellä. Pelit Hippoksella ovat viime aikoina väistämättä kääntyneet uutterammin kamppaileelle joukkueelle. Kotitappioputkessa matkatessaan JYP järjesti maalillaan toistuvasti avoimien ovien päiviä. Kovuuden löydyttyä oman veräjän edustalla, alkoivat laidat ryskyä ympäri kaukaloa. Tulos on luettavissa kahtena perättäisenä kotivoittona. 

TPS:n on siis tultava Hippokselle työhaalarit jykevästi niskassaan. Mikäli se onnistuu horjuttamaan JYPin tunnetilaa, on ensimmäinen täysi vieraspistepotti turkulaisten saavutettavissa. Tehottomuuskaan ei nimittäin ole haitaksi, sillä maali-iloittelu Jyväskylässä tullaan näkemään vain, jos TPS:n selkäranka pamahtaa heti kättelyssä atomeiksi. 

Kokoonpanot

Sentteri Anssi Löfman oli tiistaina kolhujen johdosta poissa JYPin kokoonpanosta. Tuolloin Markus Poukkula otti tontin pelaavassa rosterissa pitkän loukkaantumisjaksonsa päätteeksi. TPS:ltä poissa on edelleen ainakin Liettuan ylpeys Tadas Kumeliauskas

JYPin maalilla aloittaa Tuomas Tarkki

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Tuppuraisen niskassa on tällä hetkellä painetta, nimenomaan miehen itsensä osalta. Paikkoja on riittämiin, mutta gorilla harteilla jatkaa kasvamistaan. Kun hanat viimein aukeavat, voi tulos olla hurjaa.

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

European Trophyn peleissä Luoma oli ylivoimaisesti JYPin paras puolustaja kaikilla osa-alueilla. Liiga-peleissä mies on ollut ajoittain jopa se huonoin. Mitä on tapahtunut, sillä ei ole väliä. Jotain vain on tapahduttava, ja pian.

Brian Willsie #24 |

Laitahyökkääjä

Paluun turkulaisten rivistöön tehnyt hyökkääjä kuumeni tiistain taiston päätössekunneilla Kärppiä vastaan. JYPiä vastaan TPS tarvitsee viileää Willsietä, muuten anastetut vieraspisteet jäävät vain haavekuvaksi.

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Kyllä, ulkomaalaispelaajat ovat tapetilla Palloseurasta puhuttaessa. TPS:n muukalaislegioonan ulkopuolella katseet kiinnittyvät Tero Koskirantaan. Viisi täysosumaa jo kasassa tälle kaudelle, nähdäänkö Jyväskylässä lisää?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 5 6
2.Max Wärn 2 4 6
3.Petr Hubacek 2 2 4
4.Ossi Louhivaara 2 1 3
5.Miika Lahti 0 3 3
TPS M S P
1.Dan Sexton 3 2 5
2.Francis Paré 1 2 3
3.Tero Koskiranta 2 1 3
4.Niclas Lucenius 1 2 3
5.Matias Sointu 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle