NHL-vahvistuneiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Tappara-kapteeni Tuukka Mäntylältä odotetaan tasonnostoa jo perjantaina.
Kuva © Markus Hästbacka
Hämeen paikallistaisto värittää lokakuista perjantai-iltaa. Tappioiden kanssa tuskaileva Tappara ei ole löytänyt virettään viime otteluissa, mutta Ari-Pekka Selinin HPK on ollut syksyn positiivisimpia ilmestyksiä SM-liigassa. Ottelua värittävät mahdolliset NHL-vahvistusten debyytit joukkueissaan.

Kotijoukkueeksi asettuva Tappara ei ole voinut liikaa viime aikoina rintaansa röyhistellä. Neljästä viime ottelustaan kolmessa pisteittä jääneet kirvesrinnat kärsivät viimeksi lauantaina kirvelevän tappion TPS:lle Turussa 3-1-luvuin. Näin ollen ottelun jälkeen käynnistynyt Tapparan faniristeily ei saanut etkoiltaan suurta nostetta.

Tapparan profiilihyökkääjäksi hankittu Antti Erkinjuntti sai Turusta tililleen onnistumisen maalin muodossa, mutta yleisesti ottaen Jukka Rautakorven miehistö kaipaa maaleja yhä laajemmalti. Alexander Barkov Jr:n ympärille rakennettu superketju on jo merkitty kolmikko vastustajan silmissä ja muilta kentiltä odotetaan läpimurtoja.

- Joukkue painoi loppuun asti hullun lailla ja moni paikka jäi pienestä kiinni. Pari kertaa oltiin ihan nokikkain veskarinkin kanssa. Tämä on osoitus siitä, että joukkue on kyllä kunnossa. TPS oli tehokkaampi, kärvisteli Rautakorpi lauantaisen TPS-tappion jälkeen.

Maalinteon lisäksi Tappara on ollut heikko kotikentällään. Perinteikkäässä Hakametsän jäähallissa Tappara on napannut seitsemästä kotiottelustaan vain yhden pisteen per ottelu ja on koko SM-liigan heikoin kotijoukkue.

Tappara tuo kotiyleisönsä eteen ensimmäisen NHL-vahvistuksensa perjantaina, jos peliluvat selviävät. Viimeksi Minnesota Wildin joukkueessa luutinut raamikas (196cm/100kg) puolustaja Kurtis Foster vahvistaa Tapparan puolustusta ainakin NHL:n työsulun ajan.

382 NHL-ottelun konkari on tahkonnut parhaalla kaudellaan rapakon takana puolustajalle muikeat 8+34=42-tehot 71 ottelussa. Tämä tapahtui kaudella 2009-2010 Tampa Bay Lightningin paidassa. Isokokoiseksi puolustajaksi poikkeuksellisen taitava kanadalainen on kärsinyt viime kausina loukkaantumisista ja viime kaudella Foster kulutti peräti kolmen NHL-seuran pelipaitaa.

Vierasjoukkue HPK on ollut SM-liigan syksyn ilopilleri. Neljästä viime ottelustaan kolme voittanut HPK on kaatanut kovia vastustajia ja on kahden ottelun voittoputkessa. Noissa kahdessa viime pelissään hämeenlinnalaiset ovat nujertaneet KalPan kotonaan ja JYP:n Jyväskylässä.

- Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä nämä kakkospisteet. Erityisesti meille. Erittäin kova joukkue voitettiin. KalPassa on valtavasti taitoa ja hyviä pelaajia, myönsi Kerho-luotsi Ari-Pekka Selin KalPaa vastaan hankitun jatkoaikavoiton jälkeen.


HPK on ollut penkkiään myöten pelipäällä.

HPK puolustaa tarkasti, iskee vastaan nopeasti ja on onnistunut viime kierroksilla karistamaan pois peliesityksiä vaivanneen ailahtelevaisuuden.

Tapparaa Kerho lähtee nujertamaan panostaen puolustuspelaamiseen ja työn tekoa korostavaan asenteeseen. Myös viimeistelyään joukkue pyrkii petraamaan. Joukkuetta on kuitenkin vahvistettu kahdella uudella pelurilla, ruotsalaispuolustaja Johan Larssonilla ja kanadalaishyökkääjä Eric Fehrillä.

- Tavoitteenamme on, että pystyisimme puolustamaan tiiviinä ja pystyisimme pitämään ilmeemme kasassa. Maalintekotehokkuuttemme lisääminen syksyn aikana on myös iso tavoitteemme. Meillä on kuitenkin pari uutta pelaajaa, Selin sanoo.

NHL:ssä uraa tehneen Fehrin HPK hankki joukkueeseensa kuluvalla viikolla. Fehr saapuu ritaripaitoihin koko kauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää NHL-option.

Fehr on parhaalla NHL-kaudellaan nakuttanut 21 osumaa ja 39 tehopistettä Washington Capitalsin paidassa. 27-vuotias laituri on Capitalsin ensimmäisen kierroksen varaus. Fehr teki läpimurtonsa heti varauksensa jälkeisillä kahdella WHL-kaudellaan paukutettuaan peräti 119 maalia ja 195 tehotäppää 142 ottelussa.

Maalivainustaan ja suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu Fehr pelasi viime kaudella Winnipeg Jetsissä 35 ottelua vaatimattomin tehoin ja jäi näin ilman NHL-sopimusta.

Fosterista poiketen Fehr pukee pelipaidan päälleen varmuudella jo perjantaina.

Seuraa Heitä

Kurtis Foster #3 |

Puolustaja

Kookas NHL-vahvistus tuo rauhallisuutta, fyysisyyttä ja kiekollisuutta hurjan laukauksensa ohella Tapparan puolustukseen. Pelirohkeuden löytyessä huippuvahvistus, ilman sitä hasardeja tihkuva floppi.

Eric Fehr #21 |

Keskushyökkääjä

Voimalaituri ei pelkää kaukalossa. Rymistelee maalinedustoille vauhdilla ja sutii irtokiekot Pohjois-Amerikan tyyliin varmasti reppuun. Onko vielä kohmeessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle