HPK raapi vierasvoiton Hakametsästä

LIIGA / Kuvakooste
Pallokerhon ulkomaalaisvahvistukset olivat pääosissa, kun hämeenlinnalaiset hakivat täyden pistepotin Tampereelta 4-1-voitollaan. Eric Fehr, Johan Larsson ja Dan Spang nappasivat kukin maalin mieheen ja esiintyivät muutenkin pirteästi. Ottelu ei suuria hurraa-huutoja herättänyt katsojissa, varsinkin kun kotijoukkue Tapparan peli-ilme romahti kolmannessa erässä.
HPK juhli avausmaalia jo viidennellä minuutilla, kun kahden miehen ylivoima tuotti tulosta Spangin siniviivakudilla.
Arsi Piispanen kurotti ahnaasti kiekon perään.
Jesse Saarinen peitti Tuukka Mäntylän syöttölinjat.
Antti Aarnio ei saanut tästä tilanteesta jäähyä - taisikin olla Aarnion ainoa vaihto avauserässä, mikä ei päättynyt yhteen kolmesta kaksiminuuttisesta.
Chris Connolly yritti saada otetta kiekkoon.
Nyt kaikki yhtä aikaa: katse kiekkoon, hop!
Aarnion maila takertui Juha Leimun leukaperiin.
Juhaa sattui leukaan ja Aarnio kuittasi yhden avauserän kolmesta jäähystään.
Kaksi pitkää, kiitos, eikun siis maalia.
Rautakorven tilaus ei tuottanut tulosta, kun HPK:n maalilla Mika Järvinen venyi kiekkojen tielle.
Kunnes Jarno Koskiranta törkkäsi maalin edestä kahden miehen ylivoimalla tasoituksen Marko Tuulolan estelyistä huolimatta.
HPK:n 18-vuotias Juuso Vainio esitti miehekkäitä otteita laitaväännöissä.
Pekka Tuokkola laittoi kaikkensa peliin, mutta Piispasen kuti leijaili avopaikasta kauas ohi maalin.
Sen sijaan Saarinen ei hetken päästä erehtynyt, vaan iski nopealla ylivoimanousullaan HPK:n voittomaalin.
Kerhon uusi vahvistus Eric Fehr kyttäsi tekopaikkoja.
Kolmannen erän alussa Johan Larssonin aloituksen jälkeinen viivakuti yllätti Tuokkolan.
Ja seuraavaksi kaivettiinkin Juha Metsolan pinkki maila esille ja maalivahti vaihtoon.
Fehr pääsi tuulettamaan, kun HPK pyöritti Tappara-puolustuksen sekaisin siirretyn rangaistuksen aikana.
Osuman jälkeen Metsola oli tulituksen kohteena, mutta venyi kiekkojen tielle, eikä HPK saanut lisämaaleja.
Ja toisessa päädyssä Järvinen piti maalinsa puhtaana, joten loppulukemat merkittiin HPK:lle 4-1.