Jatkuuko SaiPan kotivire

LIIGA / Ennakko
Toistaiseksi ilman tappioita Kisapuiston kotikaukalossaan pelannut SaiPa kohtaa lauantaina Tapparan, joka ei ole onnistunut saalistamaan vieraspeleistä vielä pistettäkään.

Kuntokäyrät

SaiPan kahden ottelun mittainen voittoputki katkesi Kuopiossa, kun KalPa nappasi voiton viimeisen minuutin maalillaan. Varsin kaksijakoisesti kautensa avanneet Sputnikit ovat pelanneet kotona vahvasti, mutta vieraspeleihin ei samanlaista iskua ole löytynyt.

Tappara on SaiPan tapaan ollut vieraspeleissään tappioillinen, mutta Kuopion peliä lukuunottamatta pelit ovat olleet varsin tiukkoja. Tapparalla on menossa kolmen ottelun tappioputki, kun JYP, KalPa ja HPK ovat olleet kirvesrintoja etevämpiä.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia loukkaantumisten muodosssa lähes jokaiseen otteluun. Tämä asettaakin valmennuksen ja pelaajat kovan haasteen eteen, että vahva pelivire löytyisi muuttuvasta kokoonpanosta huolimatta.

Mikäli SaiPa saa samanlaisen pelivireen päälle kuin aiemmissa kotipeleissä on Tappara vaikeuksissa. SaiPan vahvuuksiin ovat viimeisissä kotipeleissä kuuluneet yllättäen varsin tehokas viimeistely, sekä maalinedustapeli molemmissa päissä.

Tapparalla taas on ollut vaikeuksia oman pään miesten merkkaamisessa ja mikäli tähän ei tule muutosta ja SaiPan isokokoiset hyökkääjät pääsevät jyräämään maalille on kotivoitto lähellä.

Kokoonpanot

SaiPalta sivussa pitkäaikaispotilas Jarkko Immonen ja kylkivaivainen Miikka Jouhkimainen. Tiistaina loukkaantuneen Joni Yli-Torkon pelaaminen selviää pelipäivänä, kuten myös torstaina Kuopioissa jalkavamma saaneen Eetu Holman ja kuumeessa olleen Simo Mälkiän.

Tapparan riveistä puuttuvat Teemu Nurmi ja Timo Vertala. Edellisen pelin kesken jättäneen Janne Ojasen pelaaminen on epävarmaa.

Muuta

Nollille jäädyn Oulun pelin jälkeen SaiPan kultakypärää kantava puolustaja Joni Tuominen on ollut tehopisteillä viidessä pelissä perätysten.

» Lähetä palautetta toimitukselle