Kaataako Rissasen piste-ennätys SaiPan?

LIIGA / Ennakko
Kisapuistoon on odotettavissa kulmavääntöä.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
SaiPa kaipaa kiihkeästi lisäpisteitä päästäkseen runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. KalPa on ennen ottelua kolmantena, ja joukkueeseen kesällä palannut Jaakko Rissanen on pisteen päässä tehokkaimmasta kaudestaan, jonka hän pelasi Lappeenrannassa.

Kotietu ja suora pudotuspelipaikka ovat jälleen lauantaina puntarissa, kun KalPa matkustaa SaiPan vieraaksi Lappeenrannan Kisapuistoon. Kohtaaminen on viimeinen runkosarjan aikana, ja kolmesta aiemmasta pelistä KalPa on vienyt nimiinsä kaksi ensimmäistä.

Molemmilla joukkueilla on taskussa kolmen ottelun voittoputki. KalPalla kaikki ovat tulleet varsinaisella peliajalla, SaiPalla yksi voittomaalikilpailussa ja yksi jatkoajalla. Viimeksi mainittu oli Pelicansin kukistaminen vieraissa, mihin SaiPa on pystynyt viimeksi vuonna 2010.

Lahden kahdesta pisteestä SaiPa voi ammentaa positiivisuutta omaan tekemiseensä, mutta muutoin torstain kikat eivät välttämättä toimi viikonloppuna.

– KalPa tykkää pitää kiekkoa todella ja syöttelee paljon, ne ei luovu siitä niin helpolla. [Pelicansiin verrattuna, toim. huom.] KalPa pelaa enemmän sellaista taitokiekkoa ja näpertelee, vähän kulmissa pyörii, Simo-Pekka Riikola kertasi tulevaa vastusta TPS-ottelun jälkeen.

Rissanen hamuaa ennätystään

SaiPan kausi starttasi Liigan osalta 2–5-tappiolla KalPaa vastaan. Tuolloin SaiPasta KalPaan palannut Jaakko Rissanen napsi tehot 1+1 ja sai hyvän alun henkilökohtaisen piste-ennätyksensä rikkomiseen. Nyt kuopiolainen on vain pisteen päässä ensimmäisen SaiPa-kautensa 11+16 tehoista.

KalPa täydensi maalivahtiosastoaan tammikuussa Andy Chiodolla, joka pelasi ensimmäisen nollapelinsä torstaina Vaasan Sportia vastaan. Nähtäväksi jää onko kolme ottelua putkeen pelannut ja voittanut Chiodo huilivuorossa, vai saako kuumassa vireessä oleva vahti jatkaa.

SaiPa peluutti puolestaan Lahdessa Andreas Bernardia, joten levännyt Jussi Markkanen palannee tolppien väliin Kisapuistossa.

Kokoonpanollisesti kotijoukkueen tilanne on auki. Varmasti sivussa on pitkään loukkaantuneena ollut Johan Larsson. Kakkosketjussa tuhoa kylvänyttä David McIntyrea odotettiin takaisin kokoonpanoon jo tiistaina, mutta miestä ei ole kuluneen viikon otteluissa näkynyt. Sami Venäläinen ja Riikola olivat torstaina sivussa sairastelun vuoksi.

Seuraa Heitä

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

Sport-pelissä kaksi syöttöpistettä napannut hyökkääjä on avainasemassa entistä joukkuettaan vastaan. Oma piste-ennätys saattaa myös mennä uusiksi.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Ykkösketjun hyökkääjät eivät ole tehneet pistettäkään seitsemään otteluun. Joko Kohon onnistuu ladata laitureihinsa lisää virtaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle