KalPa jatkaa voittamattomana Niiralassa

LIIGA / Raportti
Antti Halonen teki ottelun ainoaksi jääneen osuman.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kierroksen kärkikamppailussa KalPa ja SaiPa kohtasivat jo toisen kerran tällä kaudella Niiralan montussa. Ennakkoasetelmien mukaisesti joukkueet tarjosivat vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. KalPa-vahti Samu Perhonen aloitti Liiga-uransa nollapelillä.

KalPa aloitti ottelun erittäin hyvällä liikkeellä, hallitsi pelin kulkua ja kontrolloi kiekkoa lähes täydellisesti. Hallinta kuitenkin jäi hieman näennäiseksi, kun kiekkoa tyydyttiin pyörittämään oikeastaan pelkästään kulmissa. Oikeastaan ainoan suoraviivaisen yrityksen hyökkäysten päätteeksi tarjosi tšekki Tomas Kubalik.

Alkukautensa tehokkaasti aloittanut Jukka Voutilainen pääsi ensimmäisessä ja toisessa erässä useita kertoja todella hyville maalipaikoille, mutta ei pystynyt hyödyntämään niitä. SaiPa-vahti Jussi Markkanen edesauttoi ottamalla hyviä koppeja. Suoraviivaisuutta ja tehoja jäi kaipaamaan myös päävalmentaja Pekka Virta.

— Meillä oli avauserässä 14 laukausta, joista seitsemän meni maalia kohti, kuusi ohi ja yksi oli blokattu. Se on selvä, että niistä pitää pystyä tekemään numeroita taululle. Siinä menee hirveästi energiaa hukkaan ja kerrannaisvaikutuksena joukkue tuskastuu, kun maalia ei tule.

Ylivoima-aikaa tarjottiin KalPalle runsaasti läpi ottelun, mutta maalit jäivät uupumaan. Ainoan maalin tasaisessa kamppailussa onnistui tekemään Antti Halonen. Jussi Markkanen ja SaiPa-puolustus pelattiin tilanteesta ulos ja Halonen laukoi kiekon oikeastaan tyhjään maaliin.

Heikosta avauserästä huolimatta SaiPan pelaaminen ei ollut huonoa. Pelin edetessä he pääsivät yhä enemmän mukaan tempoon ja pääsivät hallitsemaan kiekkoa enemmän. KalPa kuitenkin luisteli ja häiritsi koko ottelun aktiivisesti ja se teki SaiPan hyökkäyspelistä vaikeaa.

SaiPa-joukosta pirteimmin esiintyivät Janne Tavi ja Dave Spina. Johan Larsson oli myös kolmannessa erässä lähellä maalintekoa siniviivavedollaan, mutta kiekko kävi vain tolpassa.

SaiPa pääsi niin ikään yrittämään maalintekoa useita kertoja ylivoimalla, mutta maalit jäivät kotijoukkueen tapaan uupumaan. Kulmakivenä tässä oli Liiga-debyyttinsä ja nollapelin tänään pelannut KalPa-maalivahti Samu Perhonen. Perhonen komennettiin pikahälytyksellä tolppien väliin, koska ykkösvahti Eero Kilpeläinen joutui jättämään ottelun väliin.

Perhosen pelasi debyytissään vakuuttavasti, vaikka muutamia hermostuneita pomppuja tuli. Hyvää peliä edesauttoi KalPan hyvä puolustuspeli ja samaa mieltä oli Perhonen.

— Iso kiitos tulee joukkueelle, pojat blokkasi kaikki pahimmat vedot pois. Etenkin (Janne) Kolehmainen blokkasi tänään todella hyvin.

SaiPa viritteli kolmannessa erässä vielä kunnon kiriä, mutta se meinasti tyssätä kolmannen erän puolivälin jälkeen Sam Lofquistin hankittua 5+20min rangaistuksen polvitaklauksesta. SaiPa kuitenkin pelasi todella aktiivista alivoimaa ja pääsi jopa maalipaikoille.

Rangaistuksen päätyttyä ottelukellossa oli enää pari minuuttia, mutta kovasta yrityksestä huolimatta SaiPan kiri ei riittänyt ja täysi pistepotti jäi Kuopioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle