Ilves pilasi porilaisten juhlat, mutta miten käy raumalaisten ystävänpäivän?

LIIGA / Ennakko
Sami Sandell on Ilveksen tehokkain pistemies.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Perjantaina Porissa Ässät kaatanut Tampereen Ilves ja Helsingin IFK:lle kotonaan kontannut Rauman Lukko laittavat lauantaina Hakametsän kaukalon laidat heilumaan.

Perjantaisen pelipäivän päätteeksi Ilves pysyi sarjataulukossa sijalla kymmenen. Ilves kuroi kuitenkin voitollaan tärkeää piste-eroa sijalla 11 majailevaan HPK:hon. Lukko tippui perjantaisen tappion myötä turvalliselta sijalta kuusi hieman turvattomammalle sijalle seitsemän. Molempien joukkueiden pudotuspelitaisto käy kiivaana.

Ilves ja Lukko kohtasivat kaukalossa viimeksi tammikuussa. Tuolloin ottelu käytiin Raumalla ja Lukko voitti kamppailun lukemin 3-1. Lukko on vienyt kauden kaikki kolme tähänastista kohtaamista. Kaksi joukkueiden välistä ottelua on pelattu Raumalla ja yksi Tampereella.

Viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarin perusteella joukkueet ovat hyvin tasaväkiset. Vaikka Ilves onkin tässä tarkastelussa sijalla seitsemän ja Lukko sijalla yhdeksän, niin ainoa suuri ero on ylivoimassa, mikä on kieltämättä yksi Lukon valttikorteista. Alivoimalla joukkueet ovat lähes samoissa prosenteissa.

Pistemiesten välinen vääntö

Lukolta uupuu kokoonpanosta yksi tehokkaimmista miehistään, nimittäin Aaron Gagnon, joka onnistui 43 ottelussa keräämään tehopisteitä tasan 30. Lukon Teemu Nurmi on onnistunut 47 ottelussa keräämään tuon saman pistemäärän.

Lukon tehokkain mies on kuitenkin Ville Vahalahti 40 pisteellään. Vahalahti on koonnut pisteensä 45 ottelussa ja pitää hallussaan Liigan koko pistepörssin sijaa seitsemän. Pian Vahalahden perässä, pistepörssissä sijalla yhdeksän, tulee Ilveksen Sami Sandell. Sandell on 45 pelissä raapinut pisteitä kasaan 37.

Ilveksen toiseksi tehokkain pelaaja on Tapio Laakso, jolla on pisteitä koossa 32 ja pelattuja pelejä 47. Laakso on tällä kaudella tehnyt Ilveksessä eniten maaleja, yhteensä 17, ja hän on Liigan maalipörssin neljännellä sijalla vain maalin päässä kolmannesta sijasta.

Ystävänpäivästä huolimatta ystävyys tulee olemaan kaukana lauantai-illan kohtaamisessa.

Lisäys: Hieman ennen kello 11 Lukko tiedotti, että Joonas Komulainen siirtyy loppukaudeksi Rauman Lukon riveihin Kärpistä. Komulainen nähdään jo tänään Lukko-paidassa Ilvestä vastassa.

Seuraa Heitä

Jonne Virtanen #3 |

Keskushyökkääjä

Viihtyykö Lukon oma jäähykuningas ja keskushyökkääjä paremmin kentällä kuin rangaistusaitiossa?

Mikko Kukkonen #48 |

Puolustaja

On todennäköistä, että useampaan kertaan perjantain ottelussa lämpöjä hakenut puolustaja lämpenee myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle