Pisteet Turkkuseen vai Pelikaanin kurkkuseen?

LIIGA / Ennakko
Pelicans yrittää kartuttaa pistetiliään TPS:n kustannuksella. Tiistaina Ässät voitti Pelicansin ja TPS otti puolestaan pisteet Tapparalta. Kotijoukkue on varmasti nälkäisempi, mutta riittääkö se?

Pelicans piristymään päin?

SM-liigan jumbosijalla on tylsää majailla. Jonkinasteinen lohtu lienee se, että Ilves on Pelicansin kanssa samassa pistemäärässä. Häpeä on näin puolet pienempi, vaikka tuska ei sillä vähenekään.

TPS on lahtelaisille tuttu playoff-vastustaja kahdelta viime keväältä. Viime kaudella pelit olivat kaiken kaikkiaan hyvinkin tasaisia ja viihdyttäviä.

Pelicansin otteet ovat hetkittäin osoittaneet selviä piristymisen merkkejä. Täysipainoinen ja hyvä 60-minuuttinen antaa kuitenkin vielä odottaa itseään. TPS:n kaatamiseen sitä todella tarvittaisiin. Kun kaikki osa-alueet saadaan trimmiin koko pelin ajaksi, pystyy Pelicans kaatamaan minkä tahansa joukkueen SM-liigassa. Joonas Jääskeläinen parantelee vielä itseään, mutta muuten pitäisi jalkeilla olla iskukykyinen ryhmä.

Valmennusjohdon vihjaamat lisäavut tulevat, kun tulevat, jos tulevat. Tilanteeseen sopisikin Hollolan isännän lausahdus. Naapuri ihmetteli, miksi isäntä ryömii kotia kohti ojan pohjalla :

- Täs kohlas menniän täl taval, mutisi isäntä yrittäen päästä takaisin tielle.

Tepsikin saamassa juonesta kiinni

Viime kauden tapaan turkulaisten alkukausi on ollut laihahko. Voitto Tapparasta lämmitti erityisesti ja Kari Jalonen sulki joidenkin kovaäänisten arvostelijoiden suut ainakin hetkeksi. Huomionarvoista oli se, että arvosteluryöppy alkoi Hannu Jortikan ilmoitettua TV:ssä halustaan valmentaa jälleen ensi kaudella.

TPS:n haavoittuvin osa tällä kaudella on ollut maalivahtipeli. Kanadasta hankittu Jason Elliot on ailahdellut otteissaan, eikä Tuomo Karjalaisesta ole vielä pitkän liigan vastuunkantajaksi.

Turkulaisten puolustus on melko kokematon, mutta silti taitava. Hyökkäyksessä on paljon enemmän ns. nimimiehiä, mutta silti maalinteko on ollut ongelmallista. Alkukauden ongelmista huolimatta TPS nähdään varmuudella vahvana tekijänä playoff-peleissä ensi keväänä.

Löytääkö yleisö halliin?

Edellisessä kotiottelussa yleisömääräksi ilmoitettiin yli 3200. Tähän lukuun oli varmasti laskettu jaossa olleet ilmaisliput, sillä kolmosella alkavaa lukua ei katsojia Lukko-ottelussa ollut.

Lahtelainen yleisö reagoi joukkueensa esityksiin nopeasti. Hyvä esitys TPS-pelissä toisi lauantain HPK-matsiin täyden hallin. Kannustusta saisi muuten kuulua muualtakin kuin fanikatsomosta. Herätkää, lahtelaiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle