Holmqvist piti TPS:n pinnalla

LIIGA / Raportti
Turun Palloseura otti niukkaakin niukemman voiton hienosti taistelleesta Lahden Pelicansista. Ratkaisumaalin suti viimeisellä minuutilla Mikael Holmqvist Teemu Sainomaan typerän jäähyn aikana.

Ottelu alkoi sekavasti. Tepsin Jani Kiviharjun mailan osuttua pelitilanteessa Teemu Sainomaan partaan, Kaanit pääsivät ylivoimalle. Vieraiden ylivoima oli kuitenkin umpisurkeaa.

Palloseuran ensimmäinen maali oli Marco Tuokon komean soolon tulos.
Tuokko kiersi maalin sekä seisovat Kaanipuolustajat ja antoi millitarkan passin B-pisteelle nousseelle Markus Seikolalle, joka laukoi tiukan rannarin ohi lahtelaisten maalia vartioineen Mikko Rämön.

Pussileukojen Jaako Niskavaaran jäähyn aikana TPS vyörytti peliä Rämön maalille ja lahtelaispakit olivat kuin pujottelukeppejä. Kiekko pomppi maalivahdin suojissa ja maalialueella, mutta maaliviivan tuolle puolen se ei suostunut vierähtämään.

Olli Sinkkonen oli ohjata kiekon omaa maaliin, mutta Rämö oli valppaana yllättävissäkin tilanteissa.

Vieraiden Jarkko Väänänen esitti todella ruman polvitaklauksen, joka
muistutti kovasti erästä aiemmin tapahtunutta kohuttua polvitaklausta, josta jaettiin kaksinumeroisia pelikieltomääriä. Kohteena oli Markus Seikola, mutta Seikolalle ei onneksi sattunut mitään. Väänänen selvisi kahden minuutin istunnolla. Tällä ylivoimalla Paukkusella oli fantastinen paikka. Lahtelaisten alivoimakuvio oliniin hapoilla ja niin hukassa, ettei Turkuhallissa olla tällä kaudella näin kovaa pommitusta nähty - ainakaan
kotijoukkueen suorittamana.

Sitten tasakentällisin lahtelaisten onni loppui. Mika Alatalo heitti
kiekon ränniin ja Ville Vahalahti polki perään. Päädyssä Vahalahti
nappasi kiekon, polki pari potkua maalin eteen ja heitti rystyltä kiekon ohi helposti täysin väärin sijoittuneen Rämön, jolla oli unohtunut etutolppa auki.

Erän viime minuutilla turkulaisten Mika Suoraniemi koukkasi itsensä
jäähylle.

Toinen erä

Toinen erä alkoi Pelicansin minuutin ylivoimalla, jonka aikana ei nähty juuri mitään.

Tasakentällisin Oliver Setzingerin singahti vauhtiin ja karkasi Seikolan ja Grönmanin välistä ja laukoi , mutta Lassilan patjat olivat tiellä.

Grönmanin jäähyn aikana Latvala veti itseensä kaksi turkulaispeluria ja
jakoi laitaan Jarkko Väänäselle, joka laukoi terävästi ja veto upposi
todella helposti Lassilan mailakäden puolelle.

Palloseura Holmqvist laukoi ja Rämö torjui patjallaan ja nappasi maasta
maatenkin Liuksen ilmasta hakkaaman hanskaansa. Komea torjunta!

Seikola antoi hirveän poikittaissyötön ja Olli Julkkunen karkasi
läpiajoon, mutta rystyvipin Lassila koppasi hanskaansa.

Sitten lahtelaiset näköjään olivat sekoittaneet urheilujuomaan jotain
taikajuomaa, sillä kuin taikaiskusta ote siirtyi totaalisesti
vierasjoukkueelle. Kaanilaiturit polkivat jatkuvasti laidasta läpi ja pommittivat Lassilan maalia kuin Liittoutuneet Dresdenia.

Kimmo Peltosen hirveän oman alueen hasardisyötön takia Jani Keinänen
pääsi läpiajoon, mutta Lassila torjui patjallaan. Jussi-Mikko Makkonen
kuitenkin luisteli vapaasti paikalle ja nosti kiekon yli takamuksellaan
istuvan Lassilan maaliverkkoihin. Peli tasan nuoren Makkosen ensimmäisellä liigamaalilla!

Sinkkosen jäähyn aikana Vahalahti pelattiin läpiajoon Alatalon
oivaltavan syötön ansiosta, mutta Vahalahti nosti kiekon heittäytyneen Rämön
yli verkkoihin - nimittäin päätyverkkoihin.

Rikkoinaista Pelikaanien hallitsemaa erää kuvaa tilasto, että erässä oli
aloituksia 33 kappaletta.

Kolmas erä

Viimeinen erän alkuun Alatalo huitoi itsensä jäähyaitioon. Alivoimalla
Rautee loi tämän erikoistilanteen pahimman tilanteen.

Jussi Saarisen jäähyn aikana pahin tilanne siunaantui alivoimalla pelanneen Pelicansin Sainomaalle.
Tämän ylivoiman aikana Peltonen pelattiin täysin vapaaseen paikkaan ja tämä odotti. Odotti. Odotti ja laukoi, mutta Rämö torjui todellisen hasek-torjunnan nostamalla patjojaan jo maassa maaten. Kauden komein torjunta Turkuhallissa!

Ottelun 54. minuutilla Tuokko otti todella typerän jäähyn. Hän sai
taklasi todella vaarallisen näköisesti Keinästä päähän. Lahtelaiset eivät
kuitenkaan kyenneet hyödyntämään tätä ottelun kulminaatiopistettä.

Sainonmaa sai jäähyn hakattuaan Kiviharjua vihellyksen jälkeen. Tilanne syntyi kun Kiviharju laukoi samalla hetkellä kun pilli soi paitsion merkiksi kohti Rämöä. Sainomaa meni jututtamaan Kiviharjua, mutta provosoitui ilmeisesti jostain, mistä Kiviharju sanoi ja kävi tähän käsiksi. Tämä maltinmenetys
kostautui pahimmalla tavalla Sainomaan joukkueelle. Joni Lius syötti ruuhkasta kiekon B-pisteiden kaarelle Peltoselle, joka
laukoi. Rämö torjui, mutta Holmqvist suti kiekon verkon perukoille
ajassa 59:10.

Pelicans otti heti maalivahdin pois ja loi pari hirveää mylläkkää
maalille, mutta ei onnistunut hakkaamaan kiekkoa maaliin.

.

Summa summarum

Pelikaanien peli oli ailahtelevaa, mutta parhaimmillaan varsin luovaa
hyökkäyspäässä. Rämö päästi yhden helpon, mutta pelasti monta varmaa
maalia. Pussileukojen kannalta on harmi, että Ilveksen kaadettua tänään JYP kotonaan jatkoajalla, jumbopaikka on nyt neljän pisteen päässä. Siitä Pelicans voi kiittää lähes yksinomaan Teemu Sainomaata, jonka provosoituminen Kiviharjun Stouni-talkiin ratkaisi tämän pelin.

Kiviharjulle täytyy nostaa hattua. Tänään ottelun viime minuuteilla
Stouni kuumensi Sainomaan ottamaan ottelun kannalta ratkaisevan jäähyn. Lassilalta aika vaatimaton peli; pari peruspelastusta ja imaisu Väänäsen vetoon. Kari Jalosen olisi syytä kokeilla torstaina maaliin Jason Elliottia, joka varmasti uhkuu näyttöhaluja tämän haparoivan untuvikon sijasta.

Surkeita avauksia Seikolalta ja Peltoselta. Ja vielä kummallisempaa
oli, että Peltosen kardinaalimunauksen jälkeen Kari Jalonen penkitti Jussi Timosen ja antoi tämän peliajan koko ajan epävarmasti esiintyneelle Peltoselle. Jalosen peluutuksessa on koko kauden näkynyt se outo piirre, että tietyillä pelaajilla on pohjaton piikki virheiden suhteen ja toiset ( =lue Yerkovich) poistetaan pelaavasta kokoonpanosta yhden harkitsemattoman nousun jälkeen. Koska Jalonen ei poista mätiä omenoita kuormastaan, hänen on turha itkeä joukkueen moraalin perään ja joukkueensa huonoa
sarjasijoitusta.

Kommentit

Lahtelaisten pääkäskijä Petteri Hirvonen kuulosti pettyneeltä.

- Joo, vähän alussa oltiin varoivaisii. En tiedä miks. Ei ainakaan tää meidän tän hetkinen tilanne antais mitään aihetta siihen. Että lähetään varovaisesti pelaamaan peliä. Ensimmäinen erä oli vähän sellainen. Onneksi saatiin vähän rohkeutta pelaamiseen ja saatiin ihan mukava peli. Sit tietenkin harmitti, että se ratkes tollaseen tapahtumaan. Tuomarin mielestä Kiviharjun lämäri vihellyksen jälkeen ei ollu hääppönen. En tiedä onko Levonen nähnyt Kiviharjun ampuvan joskus kovempaa. Kova tuomio loppuun.Harmittaa, että se käänty sellatteen kun tuo loppu meni. Olis vaikka mennyt viis-vitosesta kaverille voitto, niin olis jäänyt mukavampi maku suuhun. Ikävä, että tuosta tuli vähän jossittelua. En tiedä olisiko tilanteesta tullut jäähyä, jos siinä ei ois ollut muita miehiä kuin Sainomaa ja Kiviharju. Nämä on sellaisia asioita, mitä ei varmaan ikinä saada tietää – ellei jollain oo joku pallo, mistä voi kattoo. Mutta ihan mukavat kaksi erää meiltä, kertoili Hirvonen.

- Jätetään se meidän seuran sisäiseksi jutuksi, vastasi Petteri Hirvonen kun häneltä kysyttiin Tomi Hirvosen puuttumista kokoonpanosta kurinpidollisista syistä.

Palloseuran vastuuvalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen joukkueeseensa.

- Ehkä oltiin parhaassa liikkeessä mitä ollaan oltu tän kauden aikana toi ensimmäinen erä. Se osoittaa sen, että me onnistuttiin tossa viikon harjoittelussa hyvin ja saatiin tosi kova liike ja paine kaverin päähän. Se on hyvä asia ajateltuna tätä viikkoa ja tätä loppusarjaa ajatellen

- Pelicansin pelistä voi sanoa kyllä, että erittäin kova taistelu toisessa ja kolmannessa erässä. Oltiin tosi kovilla ja tällä kertaa saatiin me vuorostaan lopussa onnistuminen. Pysytään sotasuunnitelmassa. Pisteet tästä pelistä – se on hyvä asia, sanoi Jalonen hymyillen.

- Sillä oli se Porin pelin kylkivamma, joka on sellainen pieni repeymä. Hän harjoitteli tossa viikon meidän mukana ilman kontaktia ja halusi pelata. Se kramppas tossa alkuverryttelyn aikana, että hänet oli pakko ottaa pois. Nyt täytyy todennäköisesti ottaa vähän aikalisää Nikon kanssa; että saa rauhassa lepuuttaa ja rauhoittaa sen kyljen. Puhutaan viikosta, vastasi Jalonen kysymyksiin kokoonpanoon merkityn Niko Mikkolan puuttumisesta ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle