Lahteen saapuu taitureita ja takiaisia

LIIGA / Ennakko
Vahvassa vireessä oleva SaiPa matkustaa torstaina Lahteen. Lähimenneisyydessä Suomen Chicago on ollut sputnikeille ankea paikka vierailla, mutta Pelicans-valmentaja Pasi Räsänenkin myöntää, että tällä hetkellä kotijoukkueen asema ennakkosuosikkina ei ole itsestään selvä.

Kuntokäyrät

Neljän ottelun tappioputkesta toivuttuaan Pelicans on ottanut kolme niukkaa voittoa peräkkäin. Viimeksi kaatui KalPa voittomaalikilpailun jälkeen. Vaikka joukkue on parantanut pahimmasta vaiheestaan, valmennusryhmä myöntää pelin olevan yhä pahasti keskeneräistä.

− Se on positiivista, että joukkue löytää vähitellen oikeita elementtejä, mutta ei tämä ole vielä sitä lentoa mitä pitää olla, Pasi Räsänen kommentoi.

SaiPa ei ole jäänyt pisteittä viiteen otteluun. Vain viime lauantain jatkoaikatappio Raumalta on voitokkaan sarjan tahrana. Tiistain ottelussa sputnikit nujersivat Ilveksen vahvan esityksen jälkeen 4−2.

Ratkaisun paikat

Viime kaudella Pelicans ei kotiluolassaan SaiPalle kolmessa ottelussa antautunut, mutta silloin sarjataulukkokin näytti jotain muuta joukkueiden voimasuhteista. Nyt sputnikit ovat vahvassa vireessä, ja Pasi Räsänenkin tiedostaa haastavan tilanteen.

− SaiPalla on kaksi selkeää kiekollista kentällistä ja kaksi todella kovaa puolustuskentällistä. Ne ovat kuin takiaisia ja tulevat iholle kovaa.

Kiekollisissa kentällisissä on kuumia ratkaisijoita. Dmitri Nabokov antoi viime ottelussa kaksi syöttöpistettä ja nousi syöttöpörssissä jo jaetulle kakkossijalle. Myös Shayne Toporowski on ollut kovassa vireessä, samoin komeettapuolustaja Antti Nyrhinen.

Pelicansilla ratkaisijoina ovat olleet yllättävämmät hahmot. Viime aikojen tehokkain pelaaja on ollut Leo Komarov, joka on löytänyt itsestään aivan uusia kykyjä saatuaan siirron keskushyökkääjäksi. Alisuorittajien vaisuista otteista osan voi laittaa loukkaantumisten piikkiin, sillä pakka on levinnyt käsiin jo monta kertaa syksyn aikana.

− Viisikkomme kaipaavat selkeyttä ja harmoniaa. Pelimme on ollut epärytmissä: toiset lähtevät hyökkäykseen silloin kun toiset vasta palaavat puolustukseen. Viisikoiden yhteispeli on joissakin otteluissa ollut hyvää, mutta se ei ole ollut jatkuvaa, Räsänen myöntää.

Torstain ottelun lähtöasetelma on tasainen. Vahvoja otteita esittänyt SaiPa on sarjataulukossa niukasti edellä, mutta kotietu painaa vaakaa Pelicansille.

− Eivätköhän molemmat osapuolet tiedä suunnilleen, mitä on tulossa. SaiPan muotti ei ole paljon muuttunut [Heikki] Mälkiän ajoista, vaan he puolustavat suurella sydämellä. Tässä vaaditaan kärsivällisyyttä, Räsänen näkee.

Kokoonpanot

Pelicans jatkaa samalla kokoonpanolla kuin lauantaina. Sairastuvalla ovat Lasse Pirjetä, Kari Haakana, Toni Koivunen ja Samuli Suhonen. Heistä lähimpänä pelikuntoa on Suhonen, jonka paluu venyy kuitenkin maaottelutauon yli.

SaiPalta ovat sivussa Anssi Löfman, Jonne Virtanen, Juho Mielonen ja Miikka Jouhkimainen. Maalivahti Iiro Tarkki sai päävalmentajalta kehut tiistain voitto-ottelun jälkeen, joten hän jatkanee veräjällä.

Muuta

SaiPa on viimeisen kahden kauden aikana saanut vain yhden vierasvoiton Lahdesta. Edellinen voitto on joulukuulta 2006, jolloin sputnikit ottivat 4−3-voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle