Repaleisten taisto

LIIGA / Ennakko
Loukkaantumisista kärsivät Kärpät ja TPS iskevät yhteen Oulussa. Tämä on joukkueiden ensi kohtaaminen runkosarjassa tälle kaudelle. Edellisellä kaudella TPS nipisti niukasti voiton keskinäisissä kamppailuissa otteluiden ollessa äärimmäisen tasaisia.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Kärpät lähtee otteluun tappio niskassaan. Oululaisten trendi oli viime viikon laskussa, sillä joukkue aloitti voitolla Tapparasta ja jatkoi tappiolla voittomaalikilpailussa HIFK:ta vastaan. Jyväskylässä JYP niisti itselleen jo täydet kolme sarjapistettä.

Pohjoisen pikkupedot ovat kuitenkin aloittaneet kauden hyvin ja joukkueesta löytyy onnistujia illasta toiseen. Maalivahti Ville Hostikka on aloittanut kauden loistavasti ja on tarjonnut jokaisessa ottelussa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Kärpät on voittanutkin tälle kaudelle pelejä, kunnes loukkaantumissuma käänsi voitot niukoiksi tappioiksi. Kärppien illasta toiseen tehokas nelosvitja Kimmo Koskenkorva-Joonas Kemppainen-Julius Junttila ei ole saanut tukea ylemmiltä ketjuilta ja maaleja ei synny tällä hetkellä tarpeeksi.

TPS on puolestaan alkanut kääntämään tappioita voitoiksi. TPS on nyt neljän ottelun pisteputkesta, joista se on voittanut kaksi viimeisintä. Maaleilla ei turkulaisetkaan ole liikoja mässäilleet, mutta vielä vähemmän joukkue on päästänyt maaleja omiinsa. Etenkin alivoimalla joukkue on ollut vahva.

TPS on hyvässä itseluottamuksessa kaadettuaan peräkkäin Ässät ja HIFK:n. Maaliahneita joukkueita vastaan TPS päästi vain kaksi maalia. Voitokkaissa otteluissaan TPS esiintyi itsevarmasti ja alkoi suoraviivaistamaan peliään.


Kimmo Koskenkorvan päätä koristaa kultakypärä ottelussa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Kärppien sairaslista on mykistävä. Viime otteluista on puuttunut pakkien kärkikolmikko kokonaan ja ensimmäisistä kahdesta ketjuista toiset laiturit. Tämä onkin tuottanut Kärpille kosolti pään vaivaa, sillä hyökkäykset eivät ole lähteneet kauden aloituksen malliin liikkeelle. Nuoret paikkaajat vasta hakevat liigatuntumaa, eivätkä he ole parhaimmillaan paineen alla. Kärppien olisi saatava muutama puolustaja takaisin kokoonpanoon, sillä nyt olevat puolustajat taiteilevat jaksamisensa ylärajoilla.

Ylivoima on Kärpillä ollut surkeaa. Muutama maali saldona, vaikka ylivoimaa on jokaisessa ottelussa siunaantunut varmasti riittävästi. Paikoin kiekko liikkuu ylivoimassa mallikkaasti, mutta liian usein vastustajan kaksiminuuttinen päättyy ilman ainoatakaan kunnollista maalipaikkaa. Turkulaiset tuovat mukanaan tämän lisäksi kovatasoisen alivoimansa.

TPS on suoraviivaistanut pelaamistaan viime peleissä. Pekka Virta on ottanut pienen pykälän kiekkokontrollistaan ja joukkue on alkanut hyökätä nopeammin. TPS:lle hieman vaikeuksia aiheuttanutta pelitapaa on siis hieman viilattu, mutta haluaako Virta luopua pelitavastaan haavoittunutta vastustajaansa vastaan? Pelisuunnitelman näkee vasta pelin aikana, mutta etukäteen TPS hyötyisi kiekkokontrollistaan. Kärpät on karvannut viime peleissä hieman sekavasti, jolloin ensimmäisten karvaajien kiekottelu ulos avaa kosolti hyviä hyökkäyksiä vastustajille.

Vierailijoille vahva ase on myös karvaus. Mitä paremmin he pitävät viisikkonsa kasassa hyökätessä ja karvatessa, sitä vaikeampaa on Kärppien köykäisen pakkikaluston löytää suuntaa omille hyökkäyksille. Kärpät on omissaan menettänyt kiekkoja lähes viime kauden malliin, joten tähän on turkulaisten iskettävä.

Kärppien ylemmät ketjut ovat olleet alkukauden tehojen puolesta unessa. Kärppävalmentaja joutui ripittämään jo yhtä ulkomaalaisvahvistusta menneellä viikolla ja muistuttaa työnteosta. Ilman ylempien ketjujen onnistumisia on vaikea kuvitella Kärppien pystyvän vastaamaan turkulaisten rynnistykseen.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta loukkaantuneina ovat Miikka Salomäki, Juha-Pekka Haataja, Ville Mäntymaa, Oskar Eklund, Mikko Lehtonen, Pekka Saarenheimo ja Tomi Körkkö. Muutama pelaajaa tarkkaillaan päivittäin, mutta lähimpänä paluuta lienee Lehtonen.

Vierailijoilta ovat Loukkaantuneina Miika Huczkowski, Tuomas Suominen ja Jarkko Hattunen. Suominen ja Hattunen alkavat olemaan piakkoin pelikunnossa. Varmuudella kuitenkin joukkueesta puuttuu kanadalaissentteri Ryan Stone, jolla ns. kymppitili tuli täyteen ottelussa HIFK:ta vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 3 1 4
2.Jari Viuhkola 0 4 4
3.Juho Keränen 2 2 4
4.Ivan Huml 1 2 3
5.Miikka Salomäki 3 0 3
TPS M S P
1.Marko Anttila 3 2 5
2.Tomas Plihal 2 1 3
3.Joni Tuominen 0 2 2
4.Tomas Mojzis 0 2 2
5.Timo Salo 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle