TPS tyri ylivoimansa, Kärpille pisteet

LIIGA / Raportti
Lievässä laskussa ollut TPS tavoitteli kauden ensimmäistä voittoaan vierailijoistaan, Oulun Kärpistä. Kotijoukkue sai avaimet voittoon runsain ylivoimaminuutein, mutta jätti ne käyttämättä. Ja kuten vanha viisaus sanoo: jos et itse, niin kaveri sitten.

Vilkaus sarjataulukkoon antaa valheellisen kuvan TPS:n kauden otteista. Tänään oli kotijoukkueen todellinen paikka pitää vielä mahdollisuus kuuden joukkoon pyrkimisestä. Oulun Kärpät olivat kuitenkin eri mieltä ja pisteet matkasivat vierailijoiden matkaan ottelussa joka ei suuria hienouksia tarjonnut. Oululaiset nappasivat neljännen perättäisen voittonsa joulun jälkeen, hienouksista välittämättä.

Jos ennakkoon puhuttiin turkulaisten surkeasta kotiylivoimapelaamisesta, saatiin siitä tänään oppikirjanmukainen näyttö. Yhdeksän ylivoimaa ja ainoan maalin tänä aikana sai Kimmo Koskenkorva, joka toi kärppälauman tasoihin alivoimalla ensimmäisessä erässä. Kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Virta oli syystäkin tyytymätön omiensa otteisiin.

- Ihan hyvää peliä meiltä tänään. Vaikka tuo meidän ylivoima ei toiminut pätkääkään. Sitä kun tarpeeksi jatkui niin se kääntyi sitten joukkuetta itseään vastaan. Vähemmän me saatiin mitä ansaittiin tänään. Niin kuin sanoin, hyvää peliä. Mutta minkäs sille voi, harmittaa joukkueen puolesta.

Ensimmäinen erä taisteltiin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue TPS meni johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen nuoren Rasmus Kulmalan ensimmäisellä liigamaalilla. Tätä edelsi kova painostus, jonka aikana Kärpät olivat hätää kärsimässä hetkittäin. Painostus ei loppunut maaliin ja turkulaisjoukkue halaji lisää osumia heti avausmaalin jälkeen. Oululaisten maalilla torjunut Tomi Karhunen oli kuitenkin mies paikallaan ja lisäosumien saamattomuus lamaannutti turkulaiset ja päästi Kärpät peliin mukaan.


Kimmo Kosekenkorva karkasi maalintekoon alivoimalla.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Erän käännekohtana voidaan pitää Koskenkorvan alivoimamaalia, jonka mahdollist Marko Virtalan löysä siniviivasyöttä ylivoimalla. Tämän jälkeen puntit tasoittuivat. Maalin merkityksen myönsi myös Hannu Aravirta.

- Pikkaisen oli tahmea alku meiltä. Ei mikään hirveän paha, mutta tahmea. Tiedettiin että TPS tulee kovaa kotonaan heti alkuun, mutta ei voitu mitään. Avausmaalin jälkeen päästiin pikkuhiljaa taisteluun mukaan ja saatiin vielä siihen onnekas tasoitusmaali. Sen jälkeen oltiinkin jo hyvin pelissä mukana.

Oulussa kaikki hyvin

Toinen erä oli kuin ensimmäinen erä, ilman maaleja tosin. Molemmilta joukkueilta puuttui se viimeinen terävyys maalintekotilanteissa ja loput paikat hoitivat maalivahdit. Kumpikaan ei uskaltanut hyökätä yltiöpäisesti. Varsinkin Kärpät luottivat läpi erän vastahyökkäyksiinsä. TPS pääsi vielä pyörittämään tehotonta ylivoimaansa, tuloksetta.

Kolmanteen tultiin jälleen samoissa merkeissä. Juuri kun ottelu tuntui olevan menossa kohti jatkoaikaa, teki turkulaisten maalia vartioinut Marek Schwarz illan ensimmäisen virheensä. Oululaisten toinen maali lipsahti helpon näköisesti etukulmasta maaliin ja ottelun voittomaali oli syntynyt Julius Junttilan lavasta. TPS pääsi totuttuun tapaan vielä testaamaan ylivoimaansa, mutta illan viimeiseksi maaliksi jäi viimeisillä minuuteilla Kärppien kolmas tyhjään maaliin. Pekka Virta ei peitellyt pettymystään.

- Kyllähän tämä koettelee nyt. Syö oikein rotan lailla tällä hetkellä. Selittely on turhaa nyt, mutta kyllä meidän peli on parempaa kuin syksyllä. Totuus on kuitenkin se, että meidän kärki on liian kapea. Meillä on se neljä viisi pelaajaa, jotka pystyy tekemään maaleja ja sen jälkeen on tukkoista.

TPS:n ykkösylivoimaviisikko oli tänään täysin yössä, eikä muualta tullut apuja kun ykkösnyrkin peli yski. Tästä on huolestunut myös Virta.

- Kyllä tämä maalintekopeli on, mutta myös pelaajabudjettipeli. Puhutaan vaikka ylivoimaviisikoista jne. Meillä on näitä avainpelaajia kuitenkin. Mutta totuus on se, että lisää tarvittaisiin. Niin sanotusti se kakkosylivoima, joka tulisi tappamaan pelin kun ykkösylivoimalla on huonompi ilta.

Vierailijoiden päävalmentaja Aravirta on syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin tällä hetkellä. Taskussa on neljäs voitto peräjälkeen ja peli-ilme paranee koko ajan.

- Kyllä sen tasoitusmaalin jälkeen oli helvetinmoista taistelua loppupeli. Otettiin aivan liian paljon jäähyjä ja ei siinä mitään, ne olivat kaikki ansaittuja. Todella hyvää taistelua meiltä tänään. Pistettiin kroppaa likoon, mentiin tilanteistiin jne. Siinä oli tänään voiton avaimet. Todella tyytyväinen olen joukkueeseen joulun jälkeen. Hyvin ollaan taisteltu koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle