Jaksaako Ilves loppuun asti?

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves vierailee tiistai-illan kunniaksi Oulussa, jossa tupsukorvat kohtaavat alavireisesti kauden aloittaneen Kärpät. Heikki Mälkiän luotsaama tamperelaisjoukkue on puolestaan aloittanut kauden yllättävän vahvasti saavuttamalla 12 pistettä kuudesta ottelusta.

Kuntokäyrät

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappiot allaan. Ilves hävisi toisen perättäisen ottelunsa Tampereella Helsingin Jokereille maalein 1-3.

Kärpät kävi puolestaan Raumalla kovakuntoisen Lukon vieraana häviämässä maalein 1-2. Joukkue kärsii tällä hetkellä maalinteko-ongelmasta. Oululaiset ovat tehneet sarjassa vasta kymmenen maalia kuudessa ottelussa.

Ratkaisun paikat

Erikoistilannepelaaminen on vain jatkanut korostumistaan tälläkin kaudella liigassa. Kärpät on tästä loistava esimerkki. Joukkue on päästänyt omaan verkkoon 16 vetoa, joista peräti kymmenen on ollut erikoistilannemaaleja.

Matti Alatalon suojatteja auttaa kuitenkin tosiasia, että Ilves on SM-liigan heikoin ylivoimajoukkue. Tamperelaiset ovat tehneet vasta kolme ylivoimamaalia.

Kärppiä povattiin runkosarjan kärkikamppailuihin ennen kautta. Nyt sarjaa on pelattu vasta kuusi kierrosta, mutta nousu playoff-pelien ulkopuolelta jatkokierroksille on jossain vaiheessa alettava. Voitosta saadut kolme pistettä repivät eroja nopeasti hyvin suuriksi.

Ilves puolestaan aloitti kauden hyvin, mutta on kärsinyt nyt kaksi tappiota putkeen. Joukkueen olisikin hyvä saada orastava tappioputki poikki ennen kuin mentaalipuolella tapahtuu radikaaleja. Tilannetta ei ainakaan auta lisääntyneet jäähymäärät viime otteluissa.

Kokoonpanot

Kärppien maalilla aloittanee Tuomas Tarkki. Petri Koivisto puuttuu edelleen kokoonpanosta. Myös pitkäaikaispotilaat Jari Viuhkola sekä Mika Viinanen uupuvat kokoonpanosta. Myös Ilkka Mikkolan pelaaminen on epätodennäköistä.

Ilvekseltä puuttuu varmuudella pelikieltoaan kärsivä Henri Sandvik. Tamperelaisten maalilla aloittaa hyvin kauden aloittanut Juha Pitkämäki

» Lähetä palautetta toimitukselle