Ilves taisteli, Pavel Rosa ratkaisi

LIIGA / Raportti
Tampereella pelattiin lähes kuusituhatpäisen yleisön iloksi maalirikas ottelu. Varsinaisella peliajalla joukkueet takoivat yhteensä kymmenen häkkiä, ja lopulta ottelun voittaja saatiin selville vasta voittomaalikilpailun kautta. Lopulta Kärpät veti pidemmän korren ja nappasi tärkeät kaksi pistettä mukaansa.

Ilves ja Kärpät kohtasivat toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen Oulussa vei nimiinsä Ilves, mutta tällä kertaa oululaiset saivat revanssinsa. Voittomaalikilpailussa edettiin aina neljänteen pariin saakka. Ensin Ilveksen tuore kanadalaisapu Colby Genoway epäonnistui ns. Datsjuk-harhautuksessaan, jonka jälkeen Pavel Rosa veivasi ainakin Peter Forsbergilta tutun harhautuksen turvin kiekon ohi Juha Pitkämäen.

- Ei tämä nyt ihan tuskien taival ollut, mutta melkoinen Linnanmäki kuitenkin. Vuoristorataa mentiin ylös ja alas niin pelillisesti, kuin tunteenkin tasolla. Mielenkiintoinen jääkiekkoilta ainakin yleisölle, totesi Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo ottelun päätyttyä.

Ilveksen päävalmentaja Heikki Mälkiä oli tappiosta huolimatta tyytyväisen oloinen. Pelillisesti joukkue oli läpi ottelun täysin vastustajan tahdissa, mutta käteen jäi silti ainoastaan piste.

- Erittäin hyväilmeinen taistelu koko joukkueelta. Monta kertaa noustiin vaikeuksista ja saatiin piste. Kolmekin olisi ollut tarjolla, totesi Mälkiä.

Vauhdikasta peliä

Hakametsässä nähtiin vauhdikas ottelu, josta ei maalejakaan puuttunut. Myös kotijoukkue Ilveksen peli-ilme oli huomattavasti parempi, kuin ennen maaottelutaukoa. Ottelun ensimmäisen maalin iski kuitenkin alivoimalla tilanteessa pelannut Kärpät. Jari Viuhkola lähetti Kristian Kuuselan yksinäiseen spurttiin ja mies käytti tilanteen hyväkseen. Todella hurja ranneveto lähti Ilves-puolustaja Antti Bruunin jaloista ja yllätti Pitkämäen. Verkko heilunee vieläkin Hakametsän varastossa Kuuselan pommin jäljiltä.

Ilveksen tasoitus tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Huikean paluun Tampereelle tehnyt Colby Genoway pyöritteli ensin kärppäpuolustusta tovin, jonka jälkeen kiekkoa käytettiin läpi koko hyökkäystrion ja Masi Marjamäki onnistui lyömään pomppivan kiekon ohi kärppävahti Petri Koiviston.

Ensimmäisessä erässä Kärpät pelasi järkevää vieraspelaamista ja pystyi pitämään kiekkoa enemmän kontrolloineen Ilveksen poissa maalintekosektorilta. Oululaisten vastahyökkäykset olivat vaarallisia, kuten läpi ottelun, mutta Pitkämäki onnistui torjumaan useamman vaarallisen kiekon.

Toiseen erään Kärpät lähti ylivoimalla, kun Ilves-puolustaja Markus Seikolan ensi erän lopulla ottamaa jäähyä oli jäänyt jäljelle reilu minuutti. Kärppien ylivoima pyöri vakuuttavasti pidemmän aikaa ja pyöritys jatkui vielä tasakentällisinkin. Lopulta aina rauhallinen Jari Viuhkola tarjoili kiekon Teemu Aallolle, jonka hidastettu lyöntilaukaus yllätti Pitkämäen.

Kärppien tehokas ylivoima toimi toistamiseen vain hetkeä myöhemmin. Markus Seikola halusi jälleen seurata kärppäylivoiman toimivuutta jäähypenkin puolelta ja saikin nähdä nopean osuman. Viuhkola tarjoili jälleen ja Rosa kiitti pitkän poikkittaissyötön päätteeksi. Rosan maalit tyydyttivät myös Alataloa.

- Pitkästä aikaa Ilveksestä voitto ja kaksi tärkeää pistettä Rosan maaleilla. Siihen pitää olla nyt tyytyväinen, tuumi Alatalo.

Ilves tulee peliin mukaan

Toisen erän viisi ensimmäistä minuuttia oli Kärppien hallintaa, mutta sen jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Ensin Marko Anttila huijasi vastustajan kärkikarvaajan pois pelistä, jonka jälkeen kynää jäi ihmettelemään Dmitri Jushkevitsh. Anttilan juna ei pysähtynyt vaan mies heitti kiekon toisella yrittämällä ohi Koiviston.

Vain hetkeä myöhemmin Ilveksen Jussi Pesonen tasoitti puntit kovalla lyöntilaukauksellaan ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Maali-iloittelu ei päättynyt toiseen erään, vaan loppua kohden tahti vain kiihtyi. Aluksi näytti siltä, että joukkueet pyrkivät pelaamaan hieman varovaisemmin, mutta Rosa avasi ketsuppipullon ottelun toisella maalillaan. Pesonen ei halunnut jäädä huonommaksi, vaan iski rebound-kiekon sisään. Masi Marjamäki (1+2) ja Colby Genoway (0+4) merkkauttivat itselleen jälleen syöttöpisteet.

Kärppien toinen tsekkitaituri, tuore hankinta Lukas Kaspar, otti isoa roolia Kärppien tehdessä viidennen maalinsa. Kaspar punnersi kuljetuksensa päätteeksi kiekon maalin eteen, josta Kimmo Koskenkorva punnersi kiekon Pitkämäen längistä sisään. Kiekko ylitti maaliviivan täpärästi.

Ilves ei vieläkään luovuttanut, vaan tuli vielä kerran tasoihin. Pitkämäen seurattua peliä vaihtoaition puolella pyöri kentällä jälleen Ilveksen ykkösketju Pasi Salosella höystettynä. Tahtipuikkoa heilutti kuitenkin Genoway, joka pyöri ja hyöri, kunnes löysi hattutempun viimeistelleen Jussi Pesosen maalinkulmalta. Pesonen vei pelin jatkoajalle, jossa ei kuitenkaan ratkaisua useista tilanteista huolimatta saatu aikaiseksi.

Voittomaalikilpailun ensimmäisessä parissa onnistuneet Genoway ja Rosa kohtasivat jälleen neljännessä parissa, jossa Rosa onnistui ja Genoway ei. Näin kaksi pistettä Kärpille.

Ilves-valmentajalla oli selkeä mielipide ottelun kulusta.

- Viidellä viittä vastaan olimme tänään selvästi parempia kuin Kärpät, heitti Mälkiä ilmeen värähtämättä.

Alatalo ei ollut tyytyväinen joukkueen pelaamiseen johtoasemassa.

- Meidän paketti ei pysynyt ihan niin hyvin kasassa, kuin johtoasemassa pitäisi pysyä, kuittasi Alatalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle