Oulussa otettiin varaslähtö uuteen vuoteen

Uuden vuoden ilotulitus aloitettiin Oulun Kärppien ja Tampereen Ilveksen välisessä ottelussa. Joukkueet latoivat maaleja vuoron perään ottelun loppuhetkille asti. Kärppien ykkösketju ratkaisi lopulta ottelun tehden joukkueensa kuudesta maalista viisi. Voittomaalin laukoi kuitenkin Vesa Viitakoski.

Jani Hurmeen paluu liigakaukaloihin alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 28 sekuntia, kun Kärppien ykkösketju painoi peliä Ilveksen hyökkäysalueelle. Kärppien kultakypärä Pavel Rosa taiteili kiekon kanssa ja antoi loistavan syötön Oskari Korpikarille siniviivaa pitkin. Maalin eteen parkkeerasi kaksi kärppää seuranaan kaksi ilvestä, jotka estivät Hurmeen näkökentän täydellisesti. Korpikari laukaisi ottelun ensimmäisen laukauksen Hurmeen ohi takanurkkaan. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Mika Viinanen.

Vaikka kotijoukkue ottikin maalin jälkeen ottelun hallintaansa, tamperelaiset pääsivät peliin mukaan. Ensimmäinen erä sujui varsin tasaisissa merkeissä kokonaisuudessaan. Molemmat joukkueet tekivät peliä, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja ei montaa nähty. Hurme pääsi kuitenkin näyttämään osaamistaan, kun Ilveksen Arto Tukio tarjoili Kärppien Teemu Normiolle puhtaan läpiajon. Normio päätti rynnistyksensä laukaukseen, jonka Hurme poimi vakuuttavasti.

Ensimmäiseen erään kotijoukkue iski vielä kuitenkin maalin. Kärpät pääsi pelaamaan 5-3-ylivoimaa Pasi Määttäsen ja Masi Marjamäen istuessa yhtä aikaa jäähypenkillä. Kärppien ykkösnyrkki pyöritti peliä tehokkaasti ja Dmitri Jushkevitsh täräytti kovalla lyöntilaukauksella kiekon siniviivalta ilvesmaalin ylänurkkaan. Maalin syöttivät Rosa ja Lukas Kaspar.

Ilves saa myös maalihanat auki

Toiseen erään lähdettiin isäntien komennolla. Hurme joutui heti erän alussa koetukselle, kun Kärpät rakensivat maalipaikkoja. Hurme kuitenkin kesti ja Vesa Viitakosken saadessa jäähyn hyökkäysalueella sai Ilves tilaisuutensa. Hetken vieraat vetivät vielä henkeä ylivoimallaan ja ensimmäisen maalipaikan loi Kärpät. Kaspar tarjoili Juha Kiilholmalle avopaikan Hurmeen eteen, mutta ilvesvahti piti maalinsa puhtaana. Tästä vieraat saivat ryhtiä. Ilves sai ylivoimansa painettua hyökkäysalueelle ja Markus Seikola pyöritti Mikko Kuukan kanssa peliä siniviivan kautta. Seikola toimitti kiekon maalille tehokkaana koko illan hääränneen Jesse Niinimäen eteen. Niinimäki kauhoi kavennusmaalin verkkoon Kuukan ja Seikolan syötöistä ajassa 27.28.

Ilves sai osumastaan selvästi virtaa. Tamperelaiset alkoivat karvaamaan ylhäältä ja saivat vaikeutettua oululaisten hyökkäyksiin lähtöjä. Kotijoukkueen ykkösnyrkki sai kuitenkin edelleen painettua peliä Ilveksen päätyyn ja Määttänen joutui rikkomaan jo kolmannen kerran jäähyn arvoisesti. Tämä rikkoi Ilveksen hyvän vaiheen erästä ja epäonnisesti Hurmeen ainoa musta hetki sattui samaan paikkaan. Kärpät pyörittivät ylivoimaansa maltilla, mutta maalipaikat olivat vähissä. Kaspar teki oman ratkaisunsa ja sivalsi b-pisteen takakaarelta kiekon matalalla lyöntilaukauksella Hurmeen haarojen välistä maaliin.

Ilves ei kuitenkaan antanut kahden maalin eron vieläkään masentaa, vaan iski takaisin. Seikola pelasi hyökkäyspäässä siniviivalla juonikkaasti ja pakotti ex-Ilves Viitakosken rikkomaan. Erän loppuun Ilves tulikin jälleen maalin päähän Kärpistä loistokautta pelaavan Jussi Pesosen maalilla. Marjamäki tarjoili Colby Genowaylle ensin laukaisupaikan ja maalin taakse kimmahtaneen irtokiekon punnersi Pesonen maaliin Kimmo Koskenkorvan katsellessa Tuomas Tarkin pyristelyjä vierestä. Maali oli Pesoselle jo kauden 16.

Coast to coast

Kolmannessa erässä nähtiin avonaista peliä. Erän aivan alkuhetket mentiin Ilveksen tahtiin. Ilves oli päättänyt laittaa kaiken likoon ja tuli hyvällä jalalla kaukaloon. Kova työ ei saanut kuitenkaan palkintoa Korpikarin katkaistessa vieraiden hyökkäyksen keskiviivan tuntumassa. Kiekko kimmahti Kasparille, joka tarjoili Viinaselle avopaikan. Viinanen nosti kiekon taidokkaasti vaikeasta asennosta rystyllä ohi Hurmeen. Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Ilves jatkoi painostustaan ja sai viimein myös palkinnon ajassa 47.24. Ilveskapteeni Määttäsen johtama hyökkäysvitja pyöritti peliä hyökkäyspäädyssä ja punnersi tilanteita maalille. Kärpät otti jäälle Pekka Saarenheimon komentaman kakkoskentällisen. Ilves voitti kaksi peräkkäistä aloitusvääntöä hyökkäyspäässään ja Niinimäki kavensi eron jälleen yhteen maaliin.

Erän avoimuutta kuvasti täydellisesti maalia seurannut vaihto. Vain 20 sekuntia myöhemmin kotijoukkue taisteli kiekon itselleen ja Juha Kiilhoma pinkaisi hyökkäykseen mukanaan Viitakoski. Kiilholma petasi Viitakoskelle avopaikan eikä kokenut Viitakoski erehtynyt. 5-3-osuma jäikin ottelun voittomaaliksi.

Ilves jäi ottelussa jälleen kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutta jatkoi silti pelaamista. Kolmannen erän puolivälissä Määttäsen vitja on jälleen pahanteossa ja kavensi eron jälleen yhteen maaliin. Määttänen ja Niinimäki tekivät esityön Pasi Saloselle, joka laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Tarkin. Tämän jälkeen näytti vahvasti siltä, että Ilves tasoittaisi ottelun. Ylärimaa lähemmäksi eivät vierailijat kuitenkaan päässeet. Puolisen minuuttia ennen loppusummeria Viinanen päästi kotiyleisön tuskasta toimittaessaan kiekon tyhjään ilvesmaaliin sinetöiden loppulukemiksi 6-4.

Valmentajat eivät olleet tyytyväisiä maalimääriin.

- Kuusi maalia omiin niin on vaikea voittaa jääkiekkopeliä, vaikka neljä maalia tehtynä onkin hyvä asia, ilveksen valmentaja Heikki Mälkiä kertasi.

- Kolmannessa erässä kaksi maalia tuli aivan omista virheistä ja varsinkin oman tehdyn maalin jälkeen kolisi sitten omissa, harmitteli Mälkiä.

- Ei saisi kolmannessa erässä johtoasemassa päästää kaveria noin helposti iholle, harmitteli Kärppien valmentaja Matti Alatalo.

- Jos puolustat hyvin ja uhrautuvasti niin maalien tekeminen on vaikeaa. Nyt ei ollut sitä uhrautumista, harmitteli Alatalo.

- Hyviäkin puolia löytyi, kuten Kasparin ja Rosan vahva peli, jota Viinanen hyvin säesti. Normio-Kiilholma- ja Alikoski-Karppinen-akselit toimivat myöskin duunariosastolta hyvin, kiitteli kärppäluotsi.