Vieraissa voittamisen vaikeus

LIIGA / Ennakko
Tasaisuus napata pisteitä sekä koti-, että vieraskentiltä on taito, joka erottelee huippujoukkueet tasapaksuista yhdistelmistä. Lähestulkoon kaikki SM-liigajoukkueet ovat kotonaan vaikeasti voitettavissa, ja ainoastaan liigan terävin kärki (Pelicans ja Kärpät) pystyvät jatkuvasti nappaamaan voittoja myös vieraista. Todelliseksi murheenkryyniksi vieraspelit ovat kuitenkin osoittautuneet varsinkin HPK:lle, Ässille ja Kalpalle, jotka eivät näytä pystyvän voittoihin vieraissa käytännössä ollenkaan. Koska Oulun Kärpät on kerännyt kymmenestä kotiottelustaan 24 pistettä ja on näin ollen samalla liigan paras kotijoukkue, ei vaadita kovinkaan taitavaa kiekkoanalyytikkoa huomaamaan, että Oulun Kärpät lähtee selvänä ennakkosuosikkina kamppailuun HPK:a vastaan Raksilassa.

Hämeenlinnan Pallokerho on tällä kaudella ollut yhdessä Porin Ässien kanssa kiistatta liigan huonoin vierasjoukkue. Se ei ole voittanut vieraissa kuluvalla kaudella kuin yhden vaivaisen ottelun. Tämäkin voitto on lähinnä tilastokummajainen, sillä se tuli "Mestispoppoo" Kalpasta, eikä varsinaisesta vakavasti otettavasta liigajoukkueesta. Kirsikkoina vähintäänkin karvaalle maistuvan kakun päällä ovat rumat vierastappiot Lahden Pelikaaneille(6-1), sekä Turun Palloseuralle (5-0)

Valmennusjohto neuvoton

Vaikkei hämeenlinnalaisten peli ole kotonakaan ollut kuin varjo entisestään, on HPK kuitenkin pystynyt yhdestätoista kotipelistään hoitamaan kuusi kotiin. Pallokerhon peli muuttuu aivan täysin sillä sekunnilla, kun pelaajien luistimet ottavat tuntumaa jäähän muualla kuin Rinkelinmäellä. Pelaajat eivät uskalla tehdä rohkeita ratkaisuja, eikä maalinteko tunnu onnistuvan millään. Tietoisuus vieraskaukaloiden kirouksesta on iskostunut jokaisen pelaajan takaraivoon.
Mikä sitten saa joukkueen niin pahaan takalukkoon, että pelin kuva muuttuu aivan täysin vieraissa? Miten on mahdollista, että bussista astuu ulos aivan eri joukkue kuin mikä sinne meni sisään? Näihin kysymyksiin edes Pallokerhon valmennusjohto ei pysty antamaan tarkkaa vastausta.

- Jos tietäisin, että missä on vika, niin emme varmasti olisi tässä tilanteessa, naurahtaa HPK:n valmentaja Timo Lehkonen.

- Minusta peliesityksemme eivät vaan ole olleet tarpeeksi kypsiä, jotta kykenisimme voittoihin vieraskaukaloissa. En kuitenkaan jaksa uskoa, että kysymyksessä olisi jonkinlainen henkinen takalukko, Lehkonen jatkaa.

- Minusta sellainen ajattelutapa, että me emme pärjää vieraissa, on kaiken kaikkiaan vähän kummallinen. Jos pelaamme huonosti, häviämme, ja jos pelaamme hyvin, voitamme. Silloin on aivan sama, että missä pelataan, mies summaa.

Terveenä hämeenlinnalaiset saavat kuitenkin matkustaa Ouluun. Ainoastaa Pasi Salonen on vaivojen vuoksi sivussa.

Ei mitään uutta Oulussa

Oulun Kärpät sen sijaan runttaa eteenpäin kuin jäänmurtaja. Toki oululaisetkin ovat välillä hävinneet ja pelanneet huonostikin, mutta huonoja otteluita on harvoin sattunut kahta peräkkäin. Vaikka Kärpät on eittämättä sarjan paras kotijoukkue, kykenee se myös voittamaan vieraissa. Vieraista petolauma on kaapannut kuluvalla kaudella kuusi voittoa, eli saman verran kuin HPK:lla kaikista pelaamistaan otteluista yhteensä.

Lauantaina poissa oululaisten riveistä ovat varmuudella Jere Karalahti ja Oskari Korpikari. Teemu Normion pelikunto selvinnee lauantaiaamuna.

Ratkaiseva askel

HPK:lla on lauantaina tietyllä tavalla edessään kohtalon ottelu. Mikäli Pallokerho onnistuu päihittämään Suomen parhaan jääkiekkojoukkueen, ja vielä sen kotikentällä, voi se voittaa kenet tahansa missä tahansa. Jos hämeenlinnalaiset sen sijaan ottavat jälleen kerran kuokkaansa, syvenee joukkueen lama edelleen, ja itsekaivetusta kuopasta on entistä vaikeampi kivuta ylös.

» Lähetä palautetta toimitukselle