Kärpille ansaittu jatkoaikavoitto

LIIGA / Raportti
Oulun Kärpät haki Hämeenlinnasta voiton jatkoajalla jännittävän ja hienon kiekkoillan jälkeen. Kotijoukkue HPK taisteli ykkösritarinsa maalivahti Andy Chiodon johdolla päälle vyörynyttä pohjoisen puhuria vastaan 63 minuuttia tasaväkisesti, mutta voittoon Pallokerhon suoritus ei taaskaan riittänyt.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">kuvakooste

Lauantai-illan kuvat.
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=6988">[katso kuvat]

Lauantai-illan taiston kiihkeimmät hetket nähtiin jatkoajan reilun kolmen peliminuutin aikana. Ensin Jonas Andersson pyöritteli koko kärppänelikon läpi ja passasi Joonas Vihkolle, mutta ketjukaveri ei tilanteessa kiekkoon päässyt kiinni. Vain hetkeä myöhemmin HPK:n kultakypärää kantava ruotsalaislaituri pääsi läpiajoon, jossa Kärppien puolustus kaatoi hänet takaapäin.

Tuomari Sami Partanen antoi tilanteesta HPK:lle rangaistuslaukauksen, jota asettui laukomaan kotijoukkueen luottopakki Mikko Mäenpää. Mäenpää kuti sujahti kuitenkin ohi Tuomas Tarkin vartioiman maalin. Kerhon ykkösketjun seuraavassa vaihdossa Andersson oli jälleen murtautumassa läpi Kärppien puolustuksen, kun vikkeläkinttuinen hyökkääjä kampitettiin selvästi Partasen nenän alla.

Partanen ei enää uskaltanut kättään nostaa pystyyn, ja vain hetkeä myöhemmin Kärpät karkasi nopeaan vastahyökkäykseen. Tommi Paakkolanvaara pelasi kiekon HPK-puolustuksen selän taakse, johon kipitti ensimmäisenä Juhamatti Aaltonen. Aaltonen pääsi viimeistelemään vapaasti ottelun voittomaalin loistavasti torjuneen Kerho-vahti Chiodon selän taakse.

- Harmittaa se ottelun loppu ja jatkoaika. Kyllä mielestäni Anderssonin kamppaamisen olisi Partanen voinut viheltää, jos kerran Tikkanen laitettiin jäähylle pari minuuttia ennen loppua vähän samanlaisesta virheestä, HPK-valmentaja Matti Alatalo harmitteli.

- Pakkohan se on sanoa, että minun näkemykseni mukaan siitä olisi pitänyt tuomita kampituksesta jäähy, otteluvalvoja Kari Ortio suostui myöntämään.

Partasella meni sisu kaulaan pahimmalla mahdollisella hetkellä, mutta eipä tuomarin suoritusta muutenkaan voi hirveästi kehua. Näyttävimmät pepulleen pyllähtämiset à la Janne Pesonen palkittiin ylivoimilla, mutta jatkuvasta molempien joukkueiden harrastamasta kahvaamisesta ei vastaavia palkintoja ja jäähyjä tullut.

- Löytyykö muita tilanteita? Aika paljon tavaraa hei, Kärppiä lehdistötilaisuudessa edustanut valmentaja Mikko Haapakoski kuittasikin otteluvalvojalle.

HPK:lta upeaa taistelua, Kärpiltä upeaa kiekkoa

HPK pelasi pitkästä aikaa erittäin hyvää jääkiekkoa, ja ansaitsi suorituksellaan saamansa yhden pisteen selvästi ottelutapahtumia hallinnutta Kärppiä vastaan. Varamiehinen Kerho taisteli kunniakkaasti ja joukkueen voi sanoa kaatuneen saappaat jalassa. Tällä kertaa materiaaliero Kärppien hyväksi oli liian suuri kirittäväksi voittoon asti.

Kärpät oli taas tuttu oma itsensä. Vieraat loivat läpi ottelun maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, ja jokaisessa Kärppien hyökkäyksessä suunta oli suoraan kohti maalintekoa. Yhtä lailla tutusti parhaassa vireessä oli Michal Brosin johtama ykkösvitja, jossa varsinkin Janne Pesonen esiintyi näkyvästi niin hyvässä kuin pahassakin.

- Maalintekopaikkoja pystyttiin luomaan, oltiin hienokseltaan parempia ja mielestäni ansaitsimme voiton, Haapakoski kertoi.

- Hieno kiekkoilta tänään. Kuten Mikko [Haapakoski] tuossa sanoi, oli Kärpät parempi joukkue tänään, ei sitä voi kiistää. Heillä on erinomainen joukkue ja he pelaavat erinomaista kiekkoa. Varsinkin ensimmäisessä erässä meillä oli äärettömiä vaikeuksia, Alatalo kehui vastustajaansa.

HPK:n taistelun ilmentymä ja ehdoton ykköshahmo oli maalivahti Chiodo. Kanukki vertyi kerta toisensa jälkeen aivan uskomattomiin koppeihin, ja Kärppien pelaajat saivat luistella vaihtoaitioon päitään pyöritellen. Chiodo antaa Pallokerholle ilta toisensa jälkeen voiton mahdollisuuden, vaikka ritaripaidat eivät ole yhdessäkään ottelussa tehneet yli kolmea maalia yli kuukauteen.

- Meillä oli aika monta ritaria jäällä tänään, sillä tavalla ei ole meidänkään häpeä hävitä tuollaisen esityksen jälkeen. Pitää olla yhdestäkin pisteestä todella tyytyväinen. Meidän ukoilta huipputaistelu, Alatalo jakoi tunnustusta myös omilleen.

Nimensä plussarakkeeseen ansaitsivat myös hyökkääjä Juha-Pekka Loikas, ruotsalaiskaksikko Emil Lundberg ja Andersson sekä puolustajat Markus Seikola ja Mäenpää. Muutenkin HPK:n ryhmän ilme oli tyystin toisenlainen kuin menneiden viikkojen muissa otteluissa. Tosiasia on silti, että Alatalon johtamalla ryhmällä on saldonaan vain ja ainoastaan yksi voitto viimeisestä yhdestätoista ottelusta - ja jopa sarjataulukon kymmenes sija on karkaamassa uhkaavasti.

Kärpille oli varmasti lähempänä rutiinisuoritusta kuin huippuottelua, mutta silti joukkueiden tasoero oli huima. Kärppien hyökkäyskalusto pystyy jatkuvasti luovaan mutta silti hyvin suoraviivaiseen peliin, kun taas puolustus kykeni pitämään HPK:n yrityksen suurimmalta osin loitolla Tarkin maalilta.

- Valmentajana aina arvelluttaa tällaisen peliruuhkan myötä miten energia riittää. Eilen oli KalPaa vastaan tiukka vääntö, ja siinäkin suhteessa poikkeuksellinen valmistautuminen, että tulimme tänne vasta tänään. Siihen nähden pelasimme erittäin energisen pelin, ja joka jätkä pääsi omalle tasolleen, Haapakoski kertoi.

Molemmat ryhmät pääsivät lauantain pelin jälkeen maaottelutauolle. Ottelut jatkuvat kummankin osalta tiistaina 18.12., kun HPK pelaa Helsingissä HIFK:ta vastaan ja Kärpät isännöi SaiPaa. HPK:lle tauko tulee hyvään aikaan, sillä hieman ylöspäin kurkkaavaa kuntokäyrää ja orastavaa itseluottamusta päästään hellimään. Kärpät taas voi suunnata harjoittelunsa jo kevättä ja tosipelejä kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle