Jatkuuko HPK:n kotivoittoputki?

LIIGA / Ennakko
HPK:n kauden lauantaikotipelit avataan varsinaisella herkkupalalla, sillä Rinkelinmäelle saapuu vieraaksi Oulun Kärpät. Vaikka Kärppien kausi onkin lähtenyt takkuillen käyntiin, sytyttää puolustava mestari taatusti yleisön.

HPK on ollut kauden alun perusteella selkeästi kova kotijoukkue ja jäänyt vastaavasti vieraissa pisteittä. Rinkelinmäellä pelatuissa otteluissa ovat kaatuneet TPS ja Ilves.

Ennen pelien alkamista uusiutuneelle Kerholle povattiin hankalia aikoja. Joukkue on kuitenkin hitsautunut yllättävänkin hyvin yhteen ja peli on ollut iloisen näköistä aivan kauden avausottelua lukuunottamatta.

Matti Alatalo on onnistunut löytämään käytettävissä oleville pelaajille sopivan pelitavan nopeasti, eikä joukkue ole joutunut luopumaan Kerhon näköisestä värikkäästä pelistä. Etenkin Ilves-ottelussa maalille tarjoiltiin paitsi kiekkoa, myös miestä lyömään pelivälinettä sisään.

Raumalla HPK hävisi pelinsä käytännössä yksittäisiin virheisiin.

Vaikka Kärppien saldo ensimmäisistä peleistä onkin samanlainen kuin Kerholla, ei Oulussa ole syytä vastaavaan iloisuuteen. Kari Jalosen joukkojen otteista on aika ajoin puuttunut jämäkkyys, jolla otteluista otettaisiin voitot toisensa perään.

Torstaina KalPa kaatui, vaikka kuopiolaisten yllätyspiste oli hyvin lähellä Kärppien menetettyään otteen pelistä aivan totaalisesti.

Tehokkuutta vailla

HPK kykeni luomaan Ilves-ottelussa lukuisia maalipaikkoja, mutta tolpat ja Tero Leinosen torjunnat pitivät Kerhon lukemat kolmessa täysosumassa. Täysin samanlainen oli tilanne Raumalla, jossa Leinosen sijasta Kerhon hyökkääjiä masensi Petri Vehanen.

Toki suoraviivainen maalille roiskiminen on pelityylinä sellainen, että vähemmän laadukkaita maalipaikkoja syntyy runsaasti, jolloin syntyy illuusio suuresta määrästä hukattuja mahdollisuuksia.

HPK:n kannalta on positiivista, että viime peleissä ykkösketju Kai Nurminen - Emil Lundberg - Jonas Andersson on löytänyt tehonsa ja pystynyt iskemään maaleja. Joukkueen kultaista kypärää kantaa neljässä pelissä tehot 2+2 kerännyt Nurminen.

Kärpät puolestaan hakee vielä ensimmäistä vierasmaaliaan. Joukkue on tosin esiintynyt vieraskaukalossa vain kerran, joten mistään maailmaa mullistavasta nollaputkesta ei vielä ole kysymys. Porissa Ässät jätti oululaiset tyystin nuolemaan näppejään.

KalPa-ottelussa oululaisten hyökkääjistö koki kolauksen Juhamatti Aaltosen loukkaantumisen muodossa. Vaikka Aaltonen ei kuluvalla kaudella ole vielä pistetilastoissa näkynyt, on miehen potentiaali varmasti kaikkien tiedossa.

Rinkelinmäen yleisömäärät ovat ensimmäisessä kahdessa ottelussa olleet melko pieniä. Nyt on vuorossa lauantaipeli sarjan ennakkosuosikkia vastaan, joten kansan luulisi löytävän tiensä hallille.

» Lähetä palautetta toimitukselle