Uusia tulokkaita ja vanhoja tuttuja

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK on Oulussa liigakauden odotetuimpia vieraita. Nyt ottelun ennakko-odotukset ovat normaaliakin korkeammalla.

Kuntokäyrät

Syy tähän on kultapoika Hannes Hyvösen paluu Ouluun. Kärpissä kaksi kultaa voittanut Hyvönen astelee parin vuoden tauon jälkeen Raksilan jäälle, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Hyvönen tuleekin olemaan ottelun seuratuimpia pelaajia.

Tarkan seurannan alla on myös Kärppien tuore tshekkipakki Jan Snopek. Lauantaina uusi tulokas selvisi debyytistään puhtain paperein, mutta IFK:n tarjoama haaste on kaksi pykälää jumbo-TPS:ää suurempi.

Kotijoukkue Kärpät karisti viime viikolla kotikammonsa Lukon kustannuksella ja ottelu oli kokonaisuudessaan Kärppien parhaita kotikentällä koko kaudella. Turusta lauantaina voittomaalikisan jälkeen haetut kaksi pistettä veivät Kärppiä lähemmäs Tapparaa, mutta oululaisjoukkue löytyy edelleen pudotuspeliviivan ulkopuolelta.

IFK:n kurssi on ollut osastoa
vuoristorata. Joulutauon jälkeen Isot kissat palasivat liigakaukaloon kuuden tappion putkessa, joka käännettiin myöhemmin kolmen pelin voittoputkeksi.

Kun kahdesta edellisestä pelistä IFK sai raavittua kasaan vain pisteen, on sarjan kakkossija karkaamassa helsinkiläisten ulottuvista.

Ratkaisun paikat


Illan odotetuin, mutta eri nutussa.

Hapuilusta huolimatta IFK on ottelun suosikki, sillä joukkueen materiaali on timanttisen kova. Erityisesti ylivoimaan IFK:lla on heittää SM-liigassa lähes ennennäkemätön tulivoima. Yksi ottelun ratkaisuista onkin se, kestääkö Kärppien alivoima ja viisikkopuolustus helsinkiläisten eturivin rumputulen.

Kärppien ilme on parantunut ja peli tiivistynyt. Silti joukkue tarvitsee vieläkin parempaa pistekeskiarvoa pudotuspeleihin päästäkseen. Kotiyleisö luo tietyn paineen, sillä IFK jos kuka sytyttää aina Oulussa. Kestääkö Kärpät painetilan, sillä tämän asian kanssa joukkue on ollut ongelmissa koko kauden.

Kärppien maalivahtipeli on elänyt koko kauden. Nyt sille tontille tuntui jo löytyneen vakautta, kun Petri Koivisto voitti kaksi edellistä otteluaan. Lonkkavamma kuitenkin pakotti Koiviston uudelleen sivuun, joten Kärppien maalille luistelee Tomi Karhunen. Kykeneekö nuori maalivahti antamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa?

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpano on yhä repaleinen, mutta tilanteeseen on tulossa helpotusta. Maalivahti Ville Hostikka ja joukkueen tärkein pelaaja Mikko Lehtonen ovat palanneet jo jäälle täyteen kontaktivahvuuteen, mutta todennäköisesti he eivät vielä tiistaina ole käytettävissä. Viime ottelun mahataudin takia missannut Kristian Kuusela palaa kokoonpanoon.

IFK:lla tilanne on paljon valoisampi. Joukkueen avainmiehet ovat terveenä ja ainoat vammat onkin pienemmän roolin pelaajilla. IFK:n maalille palannee viimeksi Oulussa huippuillan vetänyt Juuso Riksman.

Muuta

Suurta mielenkiintoa

Jeff Hamilton, Juha-Pekka Haataja, Martti Järventie, Ari Vallin, Mikael Granlund, Jan Lundell ja viimeisimpänä Hyvönen. IFK luisteluttaa Raksilan jäälle kasapäin pelaajia, jotka on nähty kotijoukkueenkin paidassa. Osaa muistellaan lämmöllä, osaa vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle