Kärpät vei rikkonaisen pelin

LIIGA / Raportti
HIFK ja Oulun Kärppien välinen liigamittelö muodostui erikoiseksi, kun jäähyjä vihellettiin liukuhihnalta ja peli oli sekavaa. Kärpät oli ottelussa terävämpi ja vei pisteet mukaansa 3-5-voitollaan.

Kärpät ratkaisi ottelun toisen erän kolmella maalilla. Vieraat käyttivät erikoistilanteensa paremmin hyväkseen ja osuivat kerran ylivoimalla ja kerran alivoimallakin, kun Juho Keränen onnistui ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Oululaiset hallitsivat toista erää jaa pääsivät pelaamaan sen jälkimmäisellä puoliskolla sekä viidellä kolmea vastaan että neljällä kolmeakin vastaan. Peli näytti ratkenneelta, kun Tsekit Petr Tenkrat ja Vladimir Sicak iskivät kiekot HIFK:n Jan Lundellin maalin yläkulmaan ja siirsivät joukkueensa jo 1-4-johtoon.

– Me otettiin turhia jäähyjä, ja sen takia peli meni sekavaksi. Sitten kun me lopetettiin jäähyjen otto, niin IFK otti ja sai. Siellä oli molemmin päin sellaisia tunteita herättäviä jäähyjä, Kärppien Hannu Aravirta kertasi pelin kulkua.

Kärppien turhat jäähyt tulivat pelin ensimmäisessä erässä. HIFK sai ottelun ensimmäisessä erässä kolme ylivoimaa, mutta otti jokaisen aikana jäähyn. Erä päättyi tasalukemissa, kun tasavajaalla onnistuivat laidasta lämärin ohi Lundellin laukonut Mikko Lehtonen ja HIFK:n Kimmo Kuhta, jonka siniviivaheiton Kärppien maalilla jälleen pelannut Tomi Karhunen imaisi sisään.


Kärpät juhli toisessa erässä.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

HIFK heräsi

HIFK tuli ottelun kolmanteen erään huomattavasti kahta ensimmäistä erää paremmin ja sai aikaan loppukirinkin, mutta liian myöhään.

– Lyhyesti virsi on kaunis: meidän pelaajilla piti pelin alkaa 18:30, mutta tänään meidän työt alkoivat 20:20. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme olleet työpaikalla, HIFK:n Kari Jalonen harmitteli.

Isäntien ensimmäisestä kavennuksesta vastasi Juha-Pekka Haataja, jonka laittoi kaukaloon yllättäen palanneen Mikael Granlundin heiton reboundin ohi Karhusen kolmannen erän puolen välin kohdalla.

– Kärpillä oli hyvin fokus pelissä kaksi erää ja kun ilmaannuttiin työpaikalle, pääsimme omalle tasollemme, mutta se oli auttamattomasti myöhäistä, Jalonen kommentoi kolmatta erää.

– Tuntui, että saadaan tyrmäysisku, mutta gongi pelasti meidän loppujen lopuksi. Toinen maali oli iso maali IFK:lle, siihen asti puolustettiin hyvin johtoa, Aravirta arvioi.

HIFK:n tilanne näytti hyvältä, kun Mikko Kousa laukoi ylivoimalla lukemiksi 3-4 vain puolitoista minuuttia edellisestä maalista. Pelin lopussa Kärpät selvisi kuitenkin, kun Karhunen torjui mm. Toni Söderholm yrityksen avopaikasta.

Sekavat tunnelmat

Kärpille voitto oli erittäin tärkeä, sillä joukkue tarvitsee pisteitä erityisen paljon. Aravirta olikin luonnollisesti tyytyväinen pelin tulokseen.

– Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Olemme desperaatisti jahtaamassa jokaista voittoa.

Ottelu lähti kuumenemaan heti toisella minuutilla, kun Sicak taklasi Kuhtaa ja Max Wärn oli kuittaamassa tilannetta. Sen jälkeen torikokoukset olivat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kärpät oli kaksinkamppailuissa mukana hyvin ja ottelun tunnetaso ei tullut joukkueelle yllätyksenä.

– Sekava mittelö oli. Oli tunnetta enemmän kuin järkeä, mutta tunnetta lähdettiin hakemaankin, kun tiedettiin, että aika mankeli täällä on tulossa, Aravirta muistutti.

Aravirran mukaan Kärppien tilanne ei ole helppo, kun joukkueessa on loukkaantumisia ja miehiä myös nuorten MM-kisoissa.

– Meillä on hyvin sekavia vaiheita kentän ulkopuolellakin. Miehiä tulee ja menee kokoajan. Tuntuu, ettei missään vaiheessa päästä pysäkille.

HIFK:n esitys oli kaksi ensimmäistä erää poikkeuksellisen vaisu. Lopun kiri oli syyskaudelta tuttu, mutta joukkueen keskittyminen ei ollut tuttua.

– Aamulla tippui pelaajia pois normaalista kokoonpanosta. Granlundin piti tulla mukaan ensi viikon tiistaina. Se ei ole "Mikken" vika, mutta joukkue ei oikein näyttänyt osaavan käsitellä tilannetta, Jalonen arvioi.

HIFK:n kokoonpano eli pelin aikana harvinaisesti ja toisessa erässä mm. Granlund nähtiin Ville Peltosen ja Kimmo Kuhdan keskushyökkääjänä. Jalosen herättelyt eivät kuitenkaan vielä siinä vaiheessa tuntuneet tuovan hedelmää.

Maalilla Jan Lundell urakoi neljääntoista otteluun jo kolmannentoista kerran, kun HIFK odottaa kevyen jääharjoittelun aloittaneen Juuso Riksmanin toipuvan selkävammastaan.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tositoimissa tiistaina. HIFK matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja Kärpät isännöi TPS:ää.

» Lähetä palautetta toimitukselle