Tuttu vieras saapuu Hippokselle

LIIGA / Ennakko
JYPin ja Kärppien tiistai-illan kamppailu on joukkueille peräti kahdeksastoista keskinäinen kamppailu lähimmän puolentoista kauden aikana. Tuttujen kilpakumppanien kohtaamisessa on tälläkin kertaa hurjasti panosta – JYP tarvitsee Ässien takaa-ajossaan jokaisen liikenevän pisteen, Kärpät taas haluaisi säilyttää juuri saavuttamansa liigan kärkisijan.

Pitkän synkän vaelluksen jälkeen kotijoukkueen tunnelin päässä näkyy taas hieman valoa. Neljä pistettä kolmesta viime kamppailusta on hyvä suoritus siihen nähden, miten nihkeästi pisteitä on aikaisemmin talvella karttunut. Yleisön onneksi joukkueen peli näyttää ryhdistäytyneen muutenkin kuin tulosten muodossa.

Ryhtiliike tapahtui samoihin aikoihin Pierre-Claude Drouinin myynnin kanssa. Pelillisesti Drouinin myynti heikensi joukkuetta jonkin verran, mutta ilmeisesti henkisellä puolella tapahtunut positiivinen muutos ylitti pelillisen tappion. Toimitusjohtaja Jukka Seppänen näki Drouinin siirron merkkinä kotimaisille pelaajille siitä, että heidän on alettava ottamaan enemmän vastuuta. Muutaman pelin perusteella tavoitteessa on onnistuttu.

Koeajalla olevan hyökkääjä Jesse Wellingin oli määrä näyttäytyä Kärppä-ottelussa ensimmäisen kerran kotiyleisölle, mutta flunssa on vienyt miehen sivuun ja pitkästä aikaa junioreista edustuksen mukaan pääsevä Valtteri Tenkanen ottaa hänen paikkansa. Welling ei ole kahdessa pelaamassaan ottelussa juhlinut pisteillä, mutta ensisijaisesti hänestä ei pisteidentekijää odotetakaan, vaan enemmänkin rymistelijää ja hyökkäyspään vääntäjää. Hänenlaisiaan pelaajia tarvitaan tekemään tilaa JYPin pehmeille taitohyökkääjille.

Vierasvoitto SaiPasta oli JYPiltä piristävä yllätys senkin takia, että maalinteko ei ottelussa jäänyt pelkästään Jarkko Immosen kentän harteille. Kolmeen maaliin löytyi tekijöiksi kolme eri kenttää, mikä on ollut tällä kaudella erittäin harvinaista. Tehorintaman täytyy pysyä leveänä jatkossakin, jos jokaisen pelin voitosta aiotaan kamppailla. Immosen kenttä tekee pelissä 1-3 maalia, mutta joitakin joukkueita vastaan olisi pystyttävä parempaan, ja tällöin katse kohdistuu nimenomaan muihin kenttiin.

Kärpät palasi sarjan kärkeen

Viime kaudella hopealle sijoittunut Kärpät on ankkuroitunut sarjan kärkeen tälläkin kaudella. Liigan ykkössijaa se ei kuitenkaan ole tätä ennen onnistunut kovinkaan kauaa säilyttämään. Jos sarjataulukkoa vilkaistaan pukukopissa ennen peliä ja maila alkaa puristaa käsissä, saattaa tässä olla JYPin sauma.

Toisaalta Kärpät on keskisuomalaisia tällä hetkellä parempi lähes joka osa-alueella. Hyökkäyksen leveys on aivan eri planeetalta, puolustus pitää vastustajan hyökkäyksen kurissa ja maalivahtipeli toimii luotettavasti illasta toiseen. Kärppien kaataminen vaatisi JYPiltä melkoista täysosumaa.

Kärpät luistelee Hippokselle luultavasti samanlaisella taktiikalla kuin edellisessä kohtaamisessa 8. tammikuuta. Vaikka joukkueen hyökkäys on JYPin vastaavaa parempi, se ei lähtenyt pelin hallitsevaksi osapuoleksi, vaan antoi JYPille pelin hallinnan ja keskittyi varjelemaan omaa maaliaan. JYPin muutamista virheistä joukkue sitten rankaisi armotta ja otti vakuuttavan vierasvoiton. Kotijoukkueen puolustuksen olisi siis tänään pystyttävä mahdollisimman virheettömään iltapuhteeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle