Oikea kuuden pisteen ottelu

LIIGA / Ennakko
Keskenään sijoituksista taistelevat Jokerit ja HPK kohtaavat lauantaina Helsingissä. Viime aikoina vähän pisteitä keränneet joukkueet tarvitsevat nyt kumpikin onnistumista kipeästi.

Kuntokäyrät

Jokerien ja HPK:n suoritukset ovat alkaneet yskiä pahassa kohtaa, kun pelit eivät ole sujuneet maaottelutauon jälkeen. Jokereilla on kasassa viidestä ottelusta yksi voitto ja neljä pistettä, HPK:lla puolestaan neljästi ottelusta voitto ja kaksi pistettä. Jokerit pelasi viimeksi torstaina ja hävisi kotonaan Ilvekselle luvuin 3-5. HPK:n edellinen ottelu on puolestaan tiistailta, jolloin tuloksena oli 3-2-tappio Kuopiosta KalPan vieraana.

Joukkueet ovatkin tippuneet aikaisemmista vahvoista asemista taistelussa viimeisestä kotietupaikasta sijoille kuusi ja seitsemän. Eroa neljänteen sijaan on HPK:lla nyt neljä ja Jokereilla viisi pistettä. Takaa taas on nousussa Blues, jonka on enää ainoastaan pisteen päässä Jokereista.

Ratkaisun paikat

Ottelu on molemmille joukkueille sen verran tärkeä, että henkistä kanttia ja keskittymistä aletaan mitataan tosissaan. Tilanne ei ole helppo, sillä toisaalta virheisiin ei ole varaa, mutta pelaamisen pitäisi olla myös luovaa.


Rita vahvistaa Jokereita sisältä.

Kauden kaikki aikaisemmat kolme kohtaamista ovat menneet Jokerien nimiin. Lisäksi Helsingin Areena on ollut HPK:lle jo pitkään paha paikka pelata, eikä voittoja ole juuri hellinnyt. Jokereilla onkin näiden tietojen valossa ehkä pienoinen etulyöntiasema.

Jokerien ongelmana on ollut useammassa pelissä pelin tappamisen jääminen tekemättä. Kaksi edellistä kotiottelua ovat olleet jo Jokerien hallinnassa, mutta vastustaja on tullut lopussa rinnalle ja ohi. Tässäkin ottelussa voi siis hyvinkin olla ratkaisevaa se, kumpi pystyy pelaamaan korkealla tasolla aina loppuun asti.

Kokoonpanot

Jokerien luotsi Erkka Westerlund väläytteli torstain Ilves-ottelun jälkeen ketjukokoonpanojen vaihtamista lääkkeeksi joukkueen vaisuihin esityksiin. Jokereilla olisi heittää kentälle uusiakin miehiä, kun puolustaja Simo
Mälkiä ja hyökkääjä Esa Pirnes eivät ole pelanneet ja pitkään loukkaantuneena ollut laituri Jani Rita on pelikunnossa ja palaa kaukaloon.

HPK:n kokoonpanosta puuttuvat edelleen pitkäaikaisista vammoista kärsivät hyökkääjät Toni Häppölä, Niko Nieminen ja Arsi Piispanen

» Lähetä palautetta toimitukselle