Jokerit pesi kasvojaan

LIIGA / Raportti
Helsingissä taisteltiin viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta, kun Jokerit sai vieraakseen HPK:n. Tällä kertaa Jokerit esiintyi jäällä jämäkästi ja otti selvän 4-1-voiton ja yliotteen HPK:sta sarjataulukossa.

Jokerien otteluiden alut ovat olleet viime peleissä hyviä, mutta ote on kadonnut pelin kulkiessa. Nyt Jokerit oli terävänä, eikä päästänyt HPK:ta yllättämään itseään ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Olen tosi tyytyväinen. Joukkueella pysyi lataus ja keskittyminen. Ehjä kokonaisuus kaikenkaikkiaan, Jokerien Erkka Westelund kehui suoritusta.

Ottelun ratkaisuhetket nähtiin Jokerien täysin hallitseman toisen erän alussa, kun isännät iskivät vajaassa kuudessa minuutissa kolme maalit ja otti tukevan 4-1-johdon.

– Ensimmäinen erä pysyttiin mukana, mutta toisen erän nopeat maalit nitkauttivat pelin, HPK:n Harri Rindell summasi.

Maalit viimeistelivät ylivoiman lopussa takakulmapaikaltaan onnistunut Teemu Pulkkinen, hyökkäykseen nousullaan katsomon yllättänyt Antti-Jussi Niemi ja tolppavetonsa reboundin käyttänyt Janne Lahti.

– Tehtiin karmeita virheitä. Ollaan sovittu, että vieraspeleissä toisessa erässä pelataan kiekko vastustajan maaliviivan taakse, mutta niin vain sieltä tuli nopea hyökkäys, Rindell harmitteli Niemen maalia.

Jokerit selvästi edellä

Ottelun avauserässä HPK pysyi vielä Jokerien kyydissä. Avausmaalin teki jälleen Jokerien tehoketju ja tällä kertaa asialla oli sen sentteri Antti Kerälä. Kerälä sai syötön maalin kulmalta toiselle Pulkkiselta ja pääsi iskemään kiekon vanhan seuransa reppuun.

HPK tuli tasoihin nopeaan tahtiin, kun puolustaja Santeri Alatalo käynnisti nopean hyökkäyksen ja lopulta Armands Berzins laittoi alatalon vedon reboundin ohi Jan Lasakin.


Teemu Pulkkinen iloitteli ketjunsa kera.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Tuomarilinja oli viimeaikaisia pelejä huomattavasti sallivampi ja keväisempi. Varsinkin HPK:n puolustus käytti tilannetta hyväkseen, kun Jokerit pyöritti peliä HPK:n päädyn laidoissa.

Ottelun kolmannessa erässä Jokereilla oli paikkoja lisämaaleihin, kun mm. Pulkkinen oli läpiajossa ja Lahdella oli paikkoja ylivoimahyökkäyksissä. Viimeistely oli kuitenkin enemmän viime pelien kuin toisen erän tasoa.

– Noista paikoista, joita pystyimme luomaan olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, Westerlund totesi.

HPK ei kuitenkaan saanut aikaan minkäänlaista kiriä, ja viimeisetkin toiveet hiipuivat, kun jo aikaisemmin kuumana käynyt Scott Barney otti kakkosen muutama minuutti ennen loppua pelikatkolla ja puhui itsensä kaupan päälle suihkuun.

– Kolmanteen erään yritettiin ketjumuutoksia, mutta oltiin joka asiassa Jokereita jäljessä tänään, Rindell myönsi.

– Pitää miettiä, otammeko nuorempia pelaajia jatkossa mukaan, Rindell pohti muutosta joukkueensa heikkoihin peleihin maajoukkuetauon jälkeen.

Jokerien puolella tilanne näytti paljon paremmalta. Torstaina joukkueen peli suli kasaan Ilvestä vastaan, mutta nyt homma toimi. Westerlundin mukaan syyt eivät ole niinkään taktisia.

– Pelin rakenne on kaikilla tiedossa ja se toimii. Kyse on henkisestä latauksesta, Westerlund painotti.

Voitollaan Jokerit nousi HPK:n edelle kuudennelle sijalle. Eroa on nyt kaksi pistettä, kun jäljellä on viisi peliä runkosarjaa. Lisäksi eroa ylös- ja alaspäin kaksikosta muihin joukkueisiin on kaksi pistettä. Joukkueet jatkavat taisteluitaan tiistaina, kun Jokerit matkaa SaiPan vieraaksi ja HPK isännöi Kärppiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle