Sensaatiomaiset Sputnikit Ilveksen vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Sensaatiomaisen hyvin kautensa aloittanut Lappeenrannan SaiPa haastaa perjantaina Hakametsässä kotijoukkue Ilveksen. Luvassa on kahden taistelevan joukkueen kiihkeä taistelu perjantai-illan ratoksi.

Kotijoukkue Ilves aloitti kautensa kahdella voitolla kaadettuaan sekä Tapparan että Ässät Hakametsässä. Edellisottelussaan tupsukorvat kaatuivat HPK:lle tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-3. Joukkueen esitys Hämeenlinnassa oli kuitenkin varsin vahva suorastaan dominoivan ykköskentän Toni Koivisto- Mike Bishai- Pasi Määttänen johdolla.

Vierailija SaiPa puolestaan on pystynyt venymään voittoon kaikissa kolmessa ottelussaan. Sputnikien jyrän alle ovat jääneet Pelicans, Kärpät ja viimeksi HIFK.

HIFK-ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Ilveksestäkin tuttu Joonas Rönnberg iski ratkaisevan osuman.

Järvinen ja Jääskeläinen palaavat jäälle

Ilves jatkaa SaiPaa vastaan muuten samalla kokoonpanolla, kuin millä pelasi HPK:ta vastaan, mutta Turo Järvinen ja Teemu Jääskeläinen tulevat mukaan kokoonpanoon. Järvinen aloittaa ottelun Lassi Mattilan ja Marko Anttilan kanssa Ilveksen nelosketjussa.

- Turo ei ole vielä ihan täydessä kunnossa ja emme halunneet rikkoa hyvin toimineita koostumuksia, Ilveksen valmentaja Sakari Pietilä perustelee Järvisen paikkaa.

Rob Hiseytä selästä taklannut Teemu Jääskeläinen on kärsinyt ottelurangaistuksensa ja palaa Ilveksen puolustukseen.

Seitsemäntenä puolustajana Hämeenlinnassa mukana ollut Jarkko Näppilä tippuu pois kokoonpanosta Jääskeläisen tieltä. Mikko Kuukka siirtynee seitsemänneksi puolustajaksi, mutta Sakari Pietilän mukaan kaikkia seitsemää puolustajaa tullaan käyttämään.

Pietilän mukaan Ilves tiedostaa SaiPan vaarallisuuden ja videoita on tutkittu.

- Tiedämme SaiPan intensiteetin ja halukkuuden työntekoon ja maalille ajamiseen. Meidän on pystyttävä liikkumaan hyvin ja pysymään hereillä kaiken aikaa, Pietilä arvioi.

- Paljon tarvitsee käyttää energiaa, että peli voitetaan. Se on selvää.

SaiPa hakee pelillistä parannusta

Vaikka SaiPa on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan, niin pelaamisessa on parannettavaa. Voitollinen HIFK-ottelu antoi paljon mietittävää valmennusjohdolle.

- Ei ole oikeastaan enää vaaraa, että pelaajat leijuisivat. Ei eilisen jälkeen[HIFK-ottelu]. Vahvasti oli siellä ilmassa sitä tautia, SaiPan päävalmentaja Heikki Mälkiä kertoo.

Mälkiän mukaan SaiPa tietää Ilveksen pelitavasta riittävästi. Fokus on kuitenkin omassa tekemisessä.

- Kyllä me Ilveksestä tarpeeksi tiedämme. Tuskin sieltä mitään mullistavaa on tulossa. Pääteemana on kuitenkin oman pelin kuosiin laittaminen.

Kokoonpanoista Mälkiä ei halunnut kertoa muuta kuin sen, että muutoksia on tulossa.

Yksilöistä avausotteluissa edukseen ovat esiintyneet ykköskentän keskushyökkääjä Jarkko Immonen ja tehokkaasti luutinut puolustaja Simo Mälkiä. Myös maalivahti Iiro Tarkki voi olla tyytyväinen otteisiinsa toistaiseksi.

Arvio ottelusta

Ilves lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina kotietunsa turvin. Tamperelaisten materiaali on myös aavistuksen SaiPaa vahvempi. Varsinkin kärkiosaamista löytyy tupsukorvien joukkueelta enemmän.

Vierailija SaiPa ei kuitenkaan jää aseettomaksi, sillä voittoputken tuoma itseluottamus tasaa puntteja huomattavasti. Kotonaan pelatessaan Sputnikit lähtisivätkin suosikkina otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle