SaiPa vei, Ilves voitti

LIIGA / Raportti
Ilveksen heikot esitykset saivat jatkoa, kun SaiPa kävi vierailulla Hakametsässä. Hyvin luistellut lappeenrantalaisjoukkue oli pitkään pelissä mukana, kunnes Ilves käänsi ottelun edukseen ja piti tuiki tärkeät sarjapisteet.
lisää

Ottelun kuvakooste
[lue lisää]



Leinonen sairastuvalle
[lue lisää]



Ryhänen ulos SaiPasta
[lue lisää]

Pirteästi liikkunut SaiPa putosi kotijoukkueen kyydistä vasta kolmannessa erässä. Siihen asti vierasjoukkue oli ottelussa jopa hallitsevampi osapuoli. Erityisen suurissa vaikeuksissa oli Ilveksen ykkösketju, jonka aikana SaiPa sai jatkuvasti painetta Ilveksen päätyyn.

– Kyllä meidän ykkösketjun pitää pystyä pelaamaan paremmin. Siitä huolimatta, että Mann on vielä keskenkuntoinen ja Bishailla on ollut vaivoja, arvosteli Ilves-luotsi Sakari Pietilä omiaan.

Vaikka tupsukorvien ykkösviisikko oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa, se viimeisteli myös kaksi osumaa. Ilveksen kolmannesta osumasta vastasi Cameron Mann, joka pääsi Toni Koiviston vahvan rynnistyksen jälkeen tuikkaamaan kiekon maalin kulmalta ohi Joni Puurulan.

Ykkösviisikko tehoili myös toisen erän lopussa ottelun voittomaaliksi jääneen Ilveksen neljännen osuman, jonka viimeisteli Mike Bishai maalin kulmalta. Se katkaisi SaiPan lennon ja kolmannessa erässä joukkue ei enää pystynyt tosissaan taistelemaan voitosta.

Tehomies myynnissä?

Lappeenrantalaisilla ei kuitenkaan ole syytä hävetä suoritustaan. Joukkue liikkui erinomaisesti ja pystyi pelaamaan melko viihdyttävää vieraskiekkoa. Etukäteen pelättyä keskialueen sumppua ei nähty lainkaan.

– Onneksi peli ei mennyt miksikään asemasodaksi, oli hyvää peliä, kommentoi SaiPan päävalmentaja Heikki Mälkiä ottelua.

Vierailijat tekivät myös kolme tyylikästä osumaa. Alex Nikiforukin avausosuman saa ottaa piikkiinsä Pasi Häkkinen, mutta SaiPan 2-2 tasoitusosuma oli Nikiforukin hieno henkilökohtainen suoritus. Hän voitti hyökkäyspään aloituksen itselleen eteenpäin, harhautti Häkkisen ja pisti kiekon verkkoon.

– Me olimme tänään helisemässä Nikiforukin ja [Dan] Hackerin kanssa, Pietilä myönsi.

Nikiforuk ja Hacker olivat mukana myös vierailijoiden kolmannessa maalissa, tällä kertaa syöttäjinä. Nikiforuk syötti Jaska Vilenin hyvään paikkaan ja tämän tarkka sijoitus painui suoraan Ilveksen maalin yläkulmaan.

Vaihtelevasti alkukauden pelannut kanadalaishyökkääjä pelasi ainakin pisteiden valossa toistaiseksi parhaan ottelunsa. Tätä ennen onkin ollut hieman hiljaisempaa, sillä mies on pelannut viimeiset kuusi ottelua ilman tehomerkintöjä.

– Hän pelasi loistavan pelin tänään, aivan eri planeetalta kuin aiemmin. En tiedä onko hänet myyty, se selviää ensi viikolla, Mälkiä arvuutteli.

SaiPalla on paljon loukkaantumishuolia ja joukkue oli nytkin liikkeellä vajaalla miehistöllä. Mukana oli muun muassa ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Elmeri Kaksonen, joka oli lähellä tehdä jopa maalin.

Siitä huolimatta joukkueen pelistä heijastui kokemattomuus. Katsomoon se näkyi lukuisina virheinä.

– Puolustuspäässä teimme karkeita virheitä. Alivoimallakin tuli tyhmiä
virheitä. Ajoimme itseämme ulos jo keskialueella, myönsi Mälkiä.

– Hyökkäyspelimme oli tänään parempaa kuin aikoihin.

Nihkeää, nihkeää

Ilveksen nihkeät otteet eivät ota parantuakseen. Alkukaudesta loistokkaasti esiintyneen tamperelaisjoukkueen otteita leimaa tahmeus ja dieselmäisyys. SaiPaa vastaan joukkueen pelasti lähinnä rautainen rutiini ja voittamisen tahto, jonka luomisessa Sakari Pietilä onnistuu lähes joka ilta.

– Pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Esiintyminen tänään ei ollut loistokasta, Pietilä kommentoi.

– Pelistä puuttui ilo, riemu ja happi. Tauko tulee meille hyvään paikkaan.

Ilveksen kannalta positiivista on se, että onnistumisia tulee laajalla rintamalla. SaiPaa vastaan jokaisesta osumasta vastasi eri pelaaja.

Onnistumisia tulee myös pelaajille, joille alkukausi on ollut hieman vaikeampaa. Avausmaalin viimeisteli Turo Järvinen, joka pääsi 2-1-hyökkäyksen jälkeen pistämään Marko Anttilan namupassin tyhjään maaliin.

Ilveksen toisesta osuma oli taas Teemu Jääskeläisen taidonnäyte. Jääskeläisen rannelaukaus upposi vastustamattomasti ohi Joni Puurulan. Päätöserän ainokaisen, 5-3-maalin, iski Pasi Määttäsen ja jälleen kaksi osumaa syöttäneen Joonas Lehtivuoren syötöstä Sami Torkki.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä tosi nihkeää pelaamista. SaiPa liikkui hyvin ja heidän kova karvauksensa yllätti meidät, Lehtivuori arvioi.

Ilveksen iltapuhde jatkui ottelun jälkeen vielä tavaroiden pakkaamisella, sillä joukkue lähti yötä vasten ajamaan kohti Kuopioa, missä sillä on lauantaina KalPan vieraana viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa.

– Siellä on iso kaukalo ja meidän on pakko liikkua paremmin, muuten käy huonosti. Aamulla mennään siellä jäälle ja totutellaan siihen kaukaloon. Käydään ehkä syömässä kalakukkoja niin saadaan lisää virtaa, Pietilä naureskeli.

– KalPa tulee Oulusta ja laskin, että niillä on kuusi kilometriä pidempi matka. Katotaan kumpi on ensimmäisenä Niiralan montussa!

SaiPalla on lauantaina kotihallissaan vastassa Lukko.

» Lähetä palautetta toimitukselle