Rinkelinmäellä jälleen liigakiekkoa

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnalaisen kiekkoyleisön on aika kömpiä jälleen Rinkelinmäen jäähalliin, sillä olympialaiset ovat takana. HPK aloitti liigapelinsä tiistaina Turussa ja nyt vastaan luistelee Helsingin IFK.

Kerho palasi tauolta yhtä kehnoin tuloksin kuin oli sinne lähtenytkin. TPS oli jatkoajalla parempi Ivan Humlin 3-2-maalin verran. Edellisistä viidestä ottelustaan HPK on onnistunut voittamaan vain yhden. HIFK:ta vastaan ryhdistäytyminen olisikin jo toivottavaa, sillä Ässät vaanii enää kahden pisteen päässä.

TPS-ottelussa valopilkkuina loistivat vähemmän totutut onnistujat, sillä Kerhon maaleista vastasivat Petteri Wirtanen sekä Hannu Väisänen. Lisäksi Jesse Pehu merkkautti uransa ensimmäisen pisteen SM-liigassa syötettyään upeasti Wirtasen maalintekoon.

HIFK puolestaan palasi tauolta voitokkaana. Viimeisestä säälipleijaripaikasta taisteleva paikallisvastus Jokerit kaatui Kim Hirschovitsin maalilla 1-0. Maalilla HPK:stakin tuttu Mikko Rämö pelasi nollapelin.

Matkalla pudotuspeleihin

Vaikka runkosarjan viimeisillä kierroksilla onkin jonkinlaisia panoksia jäljellä on päämielenkiinto kummassakin leirissä jo tärkeämmissä peleissä. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin joukkueet saavat motivoiduttua runkosarjan päätökseen. Joka tapauksessa kunto on viritettävä äärimmilleen tosipelien alkaessa.

Kunto on ollut kohdallaan ainakin HPK:n amerikkalaispuolustaja David Schneiderilla, joka raapusti tauolla nimensä yksivuotiseen jatkopaperiin hämeenlinnalaisseuran kanssa. Schneider on tehnyt kaudella jo hienot 25 tehopistettä.

HIFK hankki kesken kauden riveihinsä puolustaja Jonathan Zionin, josta valmentaja Doug Shedden omien sanojensa mukaan toivoi joukkueelle omaa Schneideria. Ainakaan tehopisteiden valossa Zion ei ole tätä ruutua täyttänyt, sillä yv-pakiksi kaavaillulla Zionilla ei ole vielä ainuttakaan pinnaa.

Helsinkiläisiltä löytyy tehomiehiä puolestaan hyökkäyspäästä. JYPistä siirtynyt sentteri Janne Hauhtonen on yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Tuntemattomuuteen taantunut turkulainen on noussut punanutussa SM-liigan huipulle ja sarjan vaarallisimman hyökkäysketjun aivoiksi.

Vaikka tähtäin on varmasti yleisölläkin jo myöhemmissä peleissä, on torstain otteluun silti lupa odottaa mukavasti katsojia. Kamppailu on sentään ensimmäinen pitkään aikaan Rinkelinmäellä pelattu liigaottelu. Lisäksi vastaan luistelee usein mielenkiintoiseksi todettu vastustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle