HIFK:lla jälleen suuri savotta

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK yrittää kääntää alkukauden kohti puuta luisunutta kelkkaansa jälleen torstaina. Tehtävä ei voisi kuitenkaan olla yhtään vaikeampi, sillä vastassa on kauden hienosti aloittanut HPK.

Joukkueiden asetelmat ovat hyvin erilaiset. HPK on voittanut tähän mennessä kaikki ottelunsa ja saanut varmaa peliä ja tehoja neljältä kentältä. IFK:n puolella pakka on ollut pahasti levällään ja se on näkynyt tulostaululla. Punapaidat eivät ole saaneet kauden viidestä ottelusta kokoon vielä yhtään varsinaista voittoa.

Puhtaan pelin HPK on pelannut tällä kaudella maineestaan poiketen varsin varmaa ja tarkkaa puolustuspeliä. "Kerho" on päästänyt viidessä ottelussaan vaan viisi maalia. Näistä maaleista vain kolme on syntynyt tasakentin. Hämeenlinnalaisten maalivahdit Miika Wiikman ja Karri Rämö löytyvätkin maalivahtitilastojen kärjestä.

Takaisku HPK:lle on kauden vahvasti aloittaneen Jani Hassisen joutuminen sivuun nivusvamman takia. HPK on pelannut alkukauden hyvin vakaalla kokoonpanolla, jota nyt joudutaan rukkaamana ainakin kakkosketjun osalta, kun Ville Leinon ja Janis Spruktsin vierelle tarvitaan uusi mies. Kerhon ykkösmiehityksessä esiintyvät viime kaudelta tuttu tutkapari Jyrki Louhi ja Jukka Voutilainen.

IFK:n systeemit hukassa

IFK:n kauden ensimmäiset pelit ovat sujuneet varsin heikosti. Joukkue ei ole saanut missään vaiheessa peliään toimimaan halutulla tavalla, vaan vastustaja on päässyt kontrolloimaan kiekollista peliä ja kenttätapahtumia.

Ongelmia IFK:n puolella on riittänyt myös pelaavan miehistön kanssa. Hyökkääjien loukkaantumiset ja kokoonpanon keskeneräisyys yhdistettynä rangaistustuomioihin ovat ajaneet IFK:n pelaamaan pääosan kauden otteluista käytännössä kolmella ketjulla. Kuormitus on ollut rankaa ja joukkueen peli ei ole ollut otteluiden loppua kohden ainakaan nousujohtoista.

Puolustukseensa IFK saa tällä kertaa käyttöön täyden miehityksen, kun nivusvammoista kärsinyt Mikko Kurvinen palaa peleihin. Hyökkäyspäässä IFK:n ongelmat eivät juuri parane, vaikka Lennart Petrell ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelaava Pasi Salonen ovatkin käytössä. Kuopiossa mailan-iskun silmäänsä saanut Kim Hirschovits joutuu jättämään pelin väliin silmäpohjan tulehduksen takia.

Mahdoton tehtävä?

IFK:n palauttaminen voittokantaan HPK:ta vastaan olisi Doug Sheddenin joukoille suuri voitto, mutta etukäteen arvioituna tilanne näyttää hyvin vaikealta. Jukka Jalonen on saanut miehistönsä erittäin varmaan suorituskuntoon, ja joukkueiden maalihistoriat eivät näytä lupaavilta. Kun HPK on päästänyt maalin jokaisessa ottelussaan tällä kaudella, on IFK onnistunut tekemään yhden maalin joka pelissä kauden avausottelun jälkeen.

Mikäli IFK onnistuu ottamaan ottelusta voiton, voivat seuran kannattajat uskoa parempaan huomiseen. HPK:lle kuitenkin riittäisi perusuoritus, ellei IFK ylitä itseään.

» Lähetä palautetta toimitukselle