Lahtelaisten hyvä vire kestää

Raumalla Lukko ja Pelicans iskivät yhteen lauantai-illan ratoksi. Kamppailu päättyi lopulta vieraiden voittoon yhden maalin erolla. Loppulukemat kirjattiin 2-3(1-0,0-1,1-2).

Ennakko-odotukset pitivät varsin hyvin paikkansa Lukon ja Pelicansien taistellessa sarjapisteistä. Molemmat joukkueet olivat aiemmin päästäneet vähän kiekkoja maaliinsa, joten mitään maali-iloittelua ei ollut lupa odottaa. Maalin peli ratkesi lopulta vierasjoukkueen parempaan viimeistelytaitoon ja pieneen onneenkin. Kotijoukkueella oli useita hyviä paikkoja varsinkin kolmannessa erässä, mutta kiekko ei pomppinut kettupaidoille suosiolliseen suuntaan.

Ottelun taso ei muodostunut kovinkaan korkeasti, johon oma syynsä oli molempien onnistunut puolustuspelaaminen. Kun rikkominen onnistuu hyvin, pelin rakentaminen muodostuu silloin varsin haastavaksi puuhaksi. Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin kolmannen erän loppupuolella, kun kotijoukkueelle vihellettiin kaksi jäähyä lähes peräkkäin. Saamaansa mahdollisuutta Pelicans ei jättänyt käyttämättä, ja kahden maalin ero oli lopulta riittävä kotijoukkueen kovasta takaa-ajosta huolimatta.

- Hyvä peli meiltä, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että tämä mikään maailmaa järisyttävä tapahtuma ollut. Kolme pistettä tuli kuitenkin saldoksi, joten ollaan tyytyväisiä, mietti tapahtumia vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen.

- Molemmat puolustívat hyvin ja maalin peli tästä tuli, kuten etukäteen oli aistittavissakin. Pelattiin kuitenkin hyvin, vaikka lopputulos ei tyydytä, sanaili Lukon päävalmentaja Rauli Urama.

Avauserän alku oli hermostunutta peliä ja Lukon saama ylivoimapelikin meni täysin hukkaan joukkueen hakiessa vielä tuntumaa. Seuraavaksi vuorossa oli vierasjoukkueen ylivoimaesitys, mutta siinä kävi huonosti. Kotijoukkueen rohkea karvauspeli tuotti tulosta Kris Beechin siirtäessä kettupaidat johtoon alivoimalla.

Erän loppuosa mentiin ilman tilastomerkintää vierasjoukkueen hienoisessa komennossa. Syntyneet maalipaikat Lukko-vahti Mika Noronen hoiti varmoin ottein.

Jan Latvala teki ottelun voittomaalin.

Toiseen erään tuli hyvin latautunut Pelicans. Kiekko pyöri alusta alkaen Lukon kenttäpäädyssä, ja vieraiden tasoitusmaali nähtiin varsin nopeasti. Aaron Brocklehurstin laukauksen ohjasi mailan varrellaan Sami Blomqvist ohi hölmistyneen Norosen.

Enempää ei erässä osumia nähty molempien päästessä kertaalleen yrittämään maalia myös ylivoimalla.

Suikkanen tiedusteli päätuomarikaksikolta erän puolivälissä tilannetta, jossa hänen mukaansa kiekko kävi Lukon maalissa. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, ja tasatilanteessa mentiin toiselle erätauolle.

Saavutettu etu kestää

Kolmanteen erään vierasjoukkue saapui edellisen erän tapaan hyvällä jalalla. Kotijoukkueen sählätessä omalla siniviivalla pääsi nuori lahtelaishyökkääjä Teemu Rinkinen lyömään kiekon ohi Norosen.

Hetki edellisestä ja Noronen sai jäähyn kiinnipitämisestä. Parhaat tekopaikat loi kuitenkin kotijoukkue, mutta verkkoon asti kiekkoa ei saatu.

Erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen Teemu Nurmi sai varsin kyseenalaisen jäähyn koukkaamisesta. Kun hetkeä myöhemmin kapteeni Otto Honkaheimo teki seuraa Nurmelle, oli ratkaisun avaimet annettu vieraille. Kokenut puolustaja Jan Latvala pamauttikin voimalla kiekon maalin kattoon.

Kotijoukkueelle tarjottiin vielä yksi ylivoimamahdollisuus, mutta loistavasti torjunut Pelicans-vahti Niko Hovinen ei ollut yllätettävissä. Viimeisenä keinonaan Urama komensi Norosen vaihtoaitioon kettupaitojen hakiessa osumaa kuudella kenttämiehellä. Vahva pyöritys tuottikin tulosta Beechin tehdessä illan toisen osumansa.

Aikaa tasoitusmaalin jäi vajaat minuutti, mutta vierasjoukkue kesti loput lähentelyt ottaen ansaitun voiton.

- Kolme peliä ja yhdeksän pisteen viikko. Sehän on ihan pirun hyvin. Viime viikolla saalistettiin kahdeksan pistettä, mutta eihän se ollut mitään tämän rinnalla, iloitsi Suikkanen nappiin menneen suorituksen päätteeksi.

Lukko pitää muutaman päivän tauon, ja palaa kaukaloon tulevana torstaina Lappeenrannassa SaiPan vieraana. Pelicans matkustaa seuraavaksi Kuopioon, jossa KalPa luistelee vastustajaksi.