Pysäyttääkö Ari Ahonen huippuvireisen Janne Lahden?

LIIGA / Ennakko
Helsingin areenassa nähdään lauantaina kärkikamppailu, kun Jokerit isännöi KalPaa. Molemmat pelasivat perjantaina vieraissa, joten lauantaina ei todennäköisesti maali-ilottelua nähdä. Ottelun voittaa se, joka pystyy puolustamaan kurinalaisemmin ja pysymään poissa jäähyaitiosta.

Kuntokäyrät

Jokerit otti perjantaina rutiininomaisen vierasvoiton Ilveksestä lukemin 4-2. Ilves-ottelu oli joukkueelle vasta viikon ensimmäinen. Joukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä otteluakaan varsinaisella peliajalla. Ainoa tappio tuli Pelicansille voittolaukauskilpailussa.

KalPa jatkaa niin ikään tappioitta varsinaisella peliajalla. Joukkue on kuitenkin hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Perjantaina joukkue hävisi Kärpille voittolaukauskilpailussa lukemin 1-2 ja tiistaina Ässille jatkoajalla lukemin 3-4.

Ratkaisun paikat

Kärkikamppailussa kohtaavat joukkueet perustavat pelinsä vahvasti kiekkokontrolliin. Jokerit on pystynyt kotonaan, lukuun ottamatta SaiPa-ottelun kahta ensimmäistä erää, hallitsemaan kiekkoa ja sitä kautta luomaan paljon maalipaikkoja. Joukkue on myös tullut hyvin valmistautuneena otteluihin, ja se on näkynyt kovana liikkeenä ensimmäisessä erässä.


Jukka Hentunen hyökkää Helsingin areenalle ensimmäistä kertaa KalPa-paidassa.

KalPan on pystyttävä vastaamaan Jokerien kovaan liikkeeseen ja kiekkokontrolliin. Joukkueen peli perustuu vielä Jokereitakin enemmän pelivälineen hallussapitoon, ja siitä ei ole syytä tinkiä myöskään vieraskaukalossa. Mikäli KalPa alkaa peruutella, iskevät Jokerien huippuvireiset yksilöt, kuten Janne Lahti, välittömästi.

Peli ratkeaa hyvin pitkälti siihen, miten KalPan tähän asti hyvin toiminut puolustus pystyy pitämään Jokerien tähtikaluston kurissa. Toisaalta KalPalta löytyy hyökkäyspäästä tulivoimaa, joten myös Jokerien puolustuskalusto on kovilla. Molempien joukkueiden erikoistilanneosaaminen on huippuluokkaa, joten jäähyaitiosta tätä ottelua ei voiteta.

Maali-ilotteluksi ottelu ei todennäköisesti kuitenkaan muodostu, sillä molemmat joukkueet pelaavat toisen ottelun kahden päivän sisään. Molempien joukkueiden maalivahdit ovat myös kovassa vireessä, ja etenkin KalPan Ari Ahonen aiheuttanee Jokerien hyökkääjille harmaita hiuksia.

Kokoonpanot

Jokerit muutti lauantain SaiPa-ottelun kolmanteen erään ketjukoostumuksia, ja niillä jatkettiin myös perjantaina yksi erä. Ilves-ottelun toisessa erässä joukkue kuitenkin palasi takaisin vanhoihin kentällisiin. Todennäköisesti joukkue jatkaa samoilla totutuilla ketjuilla, joissa Lahti pelaa yhdessä Kerälän ja Pulkkisen kanssa.
Teemu Eronen on sivussa ainakin loppuviikon, joten Tommi Kivistö jatkaa Ossi Väänäsen pakkiparina. Pitkäaikaisloukkaantunut Semir Ben-Amor on edelleen telakalla.

KalPalta on poissa hyökkäysosastolta Iiro Pakarinen ja Kalle Kerman. Pakarisen tarkkaa paluuta ei vielä tiedetä, mutta Kerman palaa kokoonpanoon todennäköisesti ensi viikolla. Puolustaja Matti Koistinen on myös poissa joukkueen vahvuudesta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 3 5 8
2.Janne Lahti 5 1 6
3.Jeremy Dehner 1 4 5
4.Antti Kerälä 1 3 4
5.Ilari Filppula 0 4 4
KalPa M S P
1.Matti Kuparinen 3 1 4
2.Marko Kauppinen 0 3 3
3.Tuomas Kiiskinen 1 2 3
4.Sami Kapanen 2 1 3
5.Henri Laurila 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle