Theodore ja Koivu kahmivat Habseille palkintoja

NHL / Uutinen
NHL:n perinteinen vuosittainen palkintojenjakogaala oli hyvin Canadiens-värinen. Loistavan kauden pelannut maalivahti Jose Theodore palkittiin sekä Hart Trophylla liigan tärkeimpänä pelaajana että Vezinalla parhaana maalivahtina. Lisää palkintoja Montrealiin toi Saku Koivu, jonka taistelu syövän ja myrkkyhoitojen parista pudotuspelien huippupelaajaksi palkittiin Bill Masterton Trophylla.

Jarome Iginla oli toinen pelaaja, joka kunnostautui palkintojen kahmijana. Iginla palkittiin parhaana pistemiehenä (Art Ross Trophy), parhaana maalintekijänä (Maurice Richard Trophy) sekä pelaajien itsensä valitsemana tärkeimpänä pelaajana (Lester B. Pearson Award), josta kerrottiin tarkemmin Jatkoajan eilisessä uutisessa.

Hart Trophy (MVP) & Vezina Trophy (paras maalivahti) - Jose Theodore

Theodore nappasi harvinaisen tuplan, ennen Dominik Hasekin palkintopöytien tyhjentämisiä oli maalivahdille annettu Hart Trophy todellinen harvinaisuus. Theodoren voitot tulivat kaikkien niukimmalla mahdollisimmalla tavalla. Molemmissa äänestyksissä tuloksena oli tasapeli ja palkinnot päätyivät Montreal-vahdin takanreunukselle, koska hän sai enemmän ykköspaikan ääniä.

"Sen jälkeen, kun sain Vezina-palkinnon ajattelin, että ainakin voitin toisen palkinnoista ja se on hyvä. Sitten kuulinkin Wayne Gretzkyn lausuvan nimeni enkä ollut uskoa sitä", Theodore kommentoi hämmästyneenä.

Bill Masterton Award (omistautuminen jääkiekolle) - Saku Koivu

Suuri suomalainen. Todellinen sankari. Kapteenien kapteeni. Uutinen Saku Koivun syövästä järkytti koko kiekkoilevaa maailmaa, mutta Suomen maajoukkueen ja Habsin kippari teki sen mitä kaikki toivoivatkin ja palasi vielä takaisin kaukaloihin. Pudotuspeleissä Koivu oli jo lähes oma itsensä ja oli lähellä etteikö Canadiens olisi selvinnyt Koivun ja Theodoren johdolla Stanley Cupiin asti.

Norris Trophy (paras puolustaja) - Niklas Lidström

Stanley Cup -voittaja Lidströmistä tuli ensimmäinen eurooppalainen puolustaja, joka palkittiin NHL:n parhaana puolustajana. Finaalien jälkeen Niklas kerkesi jo saamaan Conn Smythe Trophyn pudotuspelien MVP:nä.

Calder Trophy (paras tulokas) - Dany Heatley

Toisen tähtitulokkaan Ilja Kovalchukin kanssa Heatley mätti Atlantan paidassa maaleja sellaisella tahdilla, että hänen valintansa oli selviö.

Selke Trophy (paras puolustava hyökkääjä) - Michael Peca

Välivuoden jälkeen takaisin kuvioihin Islandersin paidassa palannut Mike Peca osoitti jälleen arvonsa. Plussan puolelle Peca jäi 19:n merkinnän verran ja muutoinkin pienikokoinen pommittaja palasi vankalle tasolleen.

Lady Byng Trophy (herrasmiespelaaja) & King Clancy Award (hyväntekeväisyys) - Ron Francis

Pitkästä aikaa jälleen finaaleihin päässyt Francis voitti kolmannen kerran Lady Byngin. 77 pistettä yhdistettynä vain kahdeksaantoista jäähyminuuttiin oli voittava yhdistelmä. Lisäksi Francis palkittiin ansioistaan lastensairaalan toiminnan tukemisessa.

Jack Adams Award (paras valmentaja) - Bob Francis

Phoenix-valmentaja Francis valittiin liigan ykköskoutsiksi. Phoenix selvisi pudotuspeleihin läntisen konferenssin kuudennelta sijalta, mutta San Jose päätti Franciksenkin kauden ensimmäisellä kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle