Tähdet tuikkivat Edmontonissa, Kapanen Flyersin voiton avain

Minnesota Wild sinnitteli eloonjäämisestään viime yönä Coloradossa. Flyers kukisti Leafsin Philadelphiassa Sami Kapasen kahden maalin avulla. Edmontonissa Dallas Stars päätti Oilersin kauden viidennen kerran kuuden vuoden sisään.

Stars oli niskan päällä ensimmäisessä erässä, vaikka Oilers voittikin laukaukset täpärästi 10-9. Tommy Salo joutui antautumaan ensimmäisen kerran jo 43 sekunnin pelin jälkeen, kun oivassa pelivireessä oleva Scott Young yritti syöttää kiekkoa maalin eteen, mutta kiekko pomppasi Salon mailasta maaliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Stars-pakki Philippe Boucher tykittää Jere Lehtisen jättösyötöstä 2-0-lukemat taululle.

Toisessa erässä Oilerskin pääsi maalin makuun. Erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, kun Ryan Smyth ronkkii kiekon maalin edessä ohi Starsin maalivahdin Marty Turcon. Lähes kuusi minuuttia myöhemmin Skyreach Centerin yleisöllä oli aihetta huutoon, kun Shawn Horcoff viimeisteli b-pisteiden välistä kauniin kuvion päätteeksi Oilersin 2-2-tasoituksen.

Stars hoiti homman kuitenkin kotiin päätöserässä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää alle seitsemän minuuttia. Tällöin Starsin ykköstähti Mike Modano laukoi joukkueelleen 3-2-johtomaalin, joka jäi Turcon ansiosta myös voittomaaliksi. Oilers painosti loppuottelun vahvasti, mutta Turco esitti pari huikeaa torjuntaa – osin tuurillakin.

Oilers voitti laukaukset 32-24 ottelussa.

Jere Lehtinen pelasi ottelussa lähes 20 minuuttia ja sai tililleen siis yhden syöttöpisteen. Niko Kapanen sai vastuuta 16 ja puoli minuuttia.

Stars kohtaa toisella kierroksella Anaheim Mighty Ducksin.

Kapanen huudatti First Union Centerin yleisöä

Philadelphia Flyersin ja Toronto Maple Leafsin välinen playoff-sarja on ollut yksi kuumimmista tänä vuonna ellei peräti kuumin. Tästä saatiin viime yönäkin näyttöä.

Ensin joukkueet kuitenkin tehtailivat maaleja. Aki Berg tykitti Leafsin 1-0-johtoon reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Erän loppupuolella Flyersin pelatessa ylivoimalla, Sami Kapanen ohjasi Kim Johnssonin vedon ohi Ed Belfourin. Pari minuuttia myöhemmin Flyers-pakki Dmitri Yushkevich laukoi Flyersin johtoon.

Kolmanteen erään siirryttiin Flyersin 3-1-johdossa, kun Simon Gagne oli tehnyt toisen erän ainoan maalin yllättämällä Belfourin. Päätöserässä Leafsin Alexander Mogilny saa neljän minuutin jäähyn korkeasta mailasta osuessaan vahingolta näyttäneessä tilanteessa Flyers-kapteeni Keith Primeauta kasvoihin. Tuon ylivoiman aikana Flyers iski illan viimeisen maalin, kun Sami Kapanen pääsi ensimmäisenä Belfourin eteen sylkemään reboundiin ja vippasi kiekon ohi Leafs-vahdin. Flyers johti 4-1, jotka jäivät myös ottelun päätöslukemiksi.

Tämän jälkeen Leafsin Tie Domi aloitti oman show’nsa, jossa pikkumies mm. taklasi Jeremy Roenickia kyynärpäällä ja löi Simon Gagnea nyrkillä naamaan. Sen sijaan Donald Brashearin kanssa tappeleminen ei Domia kiinnostanut, vaikka Brashear häntä tanssiin kutsuikin. Domi pyrki pääsemään niin sanotusti ”ihon alle” jo seuraava peliä ajatellen.

Flyersin Sami Kapanen sai onnistumistensa myötä mukavasti vastuuta ja pelasi reilut 20 minuuttia. Leafsin suomalaispakit Jyrki Lumme ja Aki Berg pelasivat kumpikin yli 15 minuuttia.

Ottelusarjan kuudes kohtaaminen pelataan maanantaina Torontossa.

Fernandez pysäytti Avalanchen

Minnesota Wildin päävalmentaja Jacques Lemaire oli alunperin meinannut aloittaa Manny Fernandezilla jo Avalanche-satjan neljännessä ottelussa, kun sarjan alun Wildin maalilla pelannut Dwayne Roloson oli valittanut nivustaan. Roloson aloitti tuolloin, mutta päästi kaksi maali ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, jonka jälkeen Fernandez luisteli tolppien väliin. Fernandez torjui ottelussa 17 kertaa ja päästi ainoastaan yhden maalin.

Nyt Lemaire pisti Fernandezin maalinsuulle heti ottelun alusta ja mies kiitti luottamuksesta. Ne vähät kunnon maalipaikat mitä Colorado Avalanche ottelussa sai, Fernandez torjui upeasti. Yhteensä hän torjui ottelussa 26 kertaa.

Wild siirtyi avauserässä johtoon Willie Mitchellin siniviivavedolla, joka kimposi Patrick Royn patjasta mailan kautta maaliin ajassa 3.41. Toisen erän alussa Filip Kuba lisäsi joukkueensa johdon 2-0-lukemiin ylivoimalla, kun Roy oli torjunut kiekon eteensä. Erän lopulla Pascal Dupuis nappasi kiekon Avsin puolustaja Greg De Vriesiltä ja pääsi vastakkain Royn kanssa ja laukoi hirmuisen lämärin Royn kilpipuolelta sisään. Wild johti 3-0 ja hiljensi täydellisesti kotiyleisön Pepsi Centerissä.

Kolmannen erän alussa Steve Reinprecht onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-1, kun Fernandez torjui ensin kiekon eteensä ja Reinprecht pääsi siihen ensimmäisenä käsiksi. Avalanche onnistui tekemään ottelussa vielä yhden maalin, kun joukkue pelasi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Rob Blake ampui rystyllä kiekon ohi Fernandezin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 27 sekuntia.

Wild kuitenkin korjasi potin ja voitti ansaitusti 3-2. Wildin päästessä selvään johtoon se puolusti, repi, roikkui ja raastoi Avalanchen hermoja ihailtavasti ja Avs ei päässyt kunnon maalipaikkoihin juuri lainkaan. Wild on vahvoilla myös seuraavssa ottelussa kotonaan, jos pystyy pelaamaan samalla tavalla.

Avalanchen Riku Hahl pelasi ottelussa lähes 13 minuuttia. Wildin Antti Laaksonen pelasi melkein 16 minuuttia.

Sarja siirtyy Minnesotaan, jossa pelataan sarjan kuudes ottelu maanantaina.