Jokerit jäätyi johdossa

LIIGA / Raportti
Niklas Friman rusikoi TPS:n voittomaalin kolmannessa erässä.
Kuva © Timo Savela
3-0-johto ei riittänyt Jokereille Turussa. Avauserässä kirjatut lukemat kääntyivät toisessa erässä ja lopulta TPS meni menojaan. Lopputuloksena oli kotivoitto lukemin 5-3 (0-3, 3-0, 2-0).

- Sanoimme ensimmäisellä erätauolla, että enää ei ainakaan tarvitse jännittää tätä peliä. Unohtakaa voittamisen pakko ja keskittykää vain seuraavaan vaihtoon. Lähdetään 0-0-tilanteesta uudelleen liikkeelle. Yritimme vähän rentouttaa joukkuetta.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja adjutantteineen sai käännettyä joukkueensa tappiollisen avauserän voitoksi.

20 minuutin kohdalla tilanne oli varsin erilainen ja vierasjohto kolmen maalin kokoinen. Jokerien onnistuneen alun takana olivat Ilari Filppula, Teemu Pulkkinen ja Juhani Tyrväinen, joista kukin vuorollaan ohitti Atte Engrenin ja löi taululle vakuuttavan karkumatkan.

- Olimme käyneet täällä kahdesti tällä kaudella ja molemmilla kerroilla TPS lähti viemään peliä. Tänäänkin aloitimme vähän heikosti - joukkue oli vähän kipsissä, painetila nousi ja kiekot pomppivat. Pääsimme vähän onnekkaastikin 3-0-johtoon, mikä ei kuitenkaan ihan kuvannut pelitapahtumia, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä kertasi.

Jokerit otti täyden hyödyn TPS:n lepsusta puolustamisesta. Ensimmäisessä osumassa Filppula laukoi poikkisyötön verkkoon oltuaan aivan yksin b-pisteen tuntumassa, toisessa Pulkkinen laittoi pomppukiekon Engrenin patjojen välistä ja kolmannessa pakkiduo Tom Preissing - Veli-Matti Vittasmäki vartioi yhdessä Henri Heinoa Tyrväisen surffaillessa kiekon kanssa maalille.

Toinen erä kuitenkin käänsi tilanteen päälaelleen. Kotijoukkueen maalille luisteli Ville Hostikka, joka osoittautui ohittamattomaksi.

TPS:n maalisarakkeen suhteen pallo lähti pyörimään ajassa 23.20 Filppulan istuessa jäähyllä. Preissing laukoi viivalta ja kiekko lirui Eero Kilpeläisen varusteiden läpi verkon perukoille. Sen jälkeen meni enää viisi minuuttia ennen kuin lukemat olivat tasan. Isot pojat Marko Anttila ja Miikka Tuomainen syöttivät toistensa maalit ja momentum siirtyi mustapaitojen haltuun.

- Toisessa erässä kaveri sai ylivoimamaalin ja tunteen, että ovat taas pelissä mukana. Meille tuli sitten pari virhettä ja yhtäkkiä peli oli 3-3. Sen jälkeen jäällä oli vain yksi joukkue ja se oli TPS, Lämsä harmitteli.

Pajuoja suuntasi kiitoksensa joukkueensa sitkeyden suuntaan.

- Henkinen vahvuus oli hyvä. Pelasimme hyvän avauserän, mutta jos taululla on 0-3, niin kyllä tilanne on silloin surullinen. Teimme virheitä maalin lähellä ja hyökkäysalueen aggressiivisuutta ei ollut puolustusalueella.

- Pelisuunnitelmaa noudatettiin tänään hyvin ja jalka oli aika "raikas". Sitä kuvastaa hyvin se, että otimme koko pelissä vain kaksi jäähyä, TPS-luotsi totesi.

Johtoon TPS siirtyi kolmannessa erässä rynnimällä maalille. Mikko Rantasen esityö poiki nuorukaiselle syöttöpisteen ja toinen A-juniori Niklas Friman korjasi hedelmät Kilpeläisen nenän edestä.

Jokerit sai kolmannessa erässä kiekon kertaalleen tolppaan, mutta kunnon kiri ei ehtinyt edes alkaa ennen kuin turkulaiskapteeni Ville Vahalahti viimeisteli 5-3-numerot läpiajosta vietyään Kilpeläisen kahville.

- TPS oli liikkuvampi ja halukkaampi kamppailemaan. Ne ovat usein niitä asioita, joilla voitto otetaan, Lämsä sanoi.

Tappiosta huolimatta Jokerit säilytti paikkansa sarjataulukon kärjessä, vaikka kakkospaikalla majaileva KalPa kuroikin eroa kiinni kolmen pisteen voitolla. TPS puolestaan karkasi vain kauemmas karsijan paikalta, mutta ero pudotuspelijoukkueisiin on yhä 14:n pisteen kokoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle