Willsie hyvästeli TPS:n - "Mahtava mahdollisuus"

LIIGA / Haastattelu
Brian Willsie jättää Turun, mutta vain tilapäisesti.
Kuva © Timo Savela
Pitkään jatkuneet käytäväpuheet muuttuivat torstaina viralliseksi totuudeksi. TPS:n maalitykki Brian Willsie siirtyy Sveitsiin.

24 maalia kuluvan sesongin aikana paukuttanut Brian Willsie hyppää seuraavaksi Sveitsin-koneeseen. Willsie teki loppukauden kattavan sopimuksen Kloten Flyersin kanssa.

Lopullisesti mies ei Turkua hyvästele, sillä samalla kanadalainen allekirjoitti ensi kautta koskevan jatkosopimuksen TPS:n kanssa.

- Olen todella tyytyväinen siihen, että TPS päästi minut menemään tässä vaiheessa. Mahdollisuus on mahtava, mutta odotan innolla myös paluuta tänne ensi syksynä, kultakypärä saneli.

Willsien siirto oli jo varsin odotettu. Hyökkääjän perässä oli iso liuta eurooppalaisseuroja ja loppujen lopuksi valinta osui Kloteniin. Sveitsi on Euroopan suurista kiekkomaista ainoa, jonka siirtoikkuna kestää helmikuun puoliväliin asti.

TPS:n kannattajat antoivat 34-vuotiaalle jäähyväiset torstain Jokerit-ottelussa. Uudelleennäkemistä toivonut lakana ei jäänyt huomaamatta.

- Se oli aika huimaa. En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Toivottavasti vaimollani oli kamera valmiina, että saan siitä toisenkin muiston.

Willsien kauden viimeiseksi SM-liigaotteluksi jäänyt kotipeli päättyi lopulta isäntien voittoon. Jokerit johti avauserän jälkeen jo 3-0, mutta TPS nousi takamatkalta tasoihin ja aina 5-3-voittoon asti.

- Osoitimme pystyvämme pelaamaan ketä tahansa vastaan. Ensimmäisessä erässä oli muutamia hyviä asioita, mutta vasta toisessa saimme jalat kunnolla liikkeelle. Nuorta ryhmäämme on vaikea voittaa silloin kun luistin kulkee, Willsie mietti.

- Ensimmäinenkään erä ei ollut hirveä. Lukemat tulostaululla olivat aika rumat, mutta oli siellä onnistumisiakin. Pysyimme kuitenkin henkisesti mukana ja panostimme karvaamiseen. Annoimme heidän pakeilleen lisää painetta ja saimme sitä myötä myös maaleja.

Willsien on määrä pukeutua uuden seuransa nuttuun jo loppuviikosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle