NHL-aamuraportti: Predators otti elintärkeän voiton maratonottelussa – Sebastian Ahon tehoilta ei riittänyt Hurricanesille

NHL / Aamuraportti
Roman Josilla (C) ja illan sankarilla Matt Duchenella oli syytä riemuun. Huipputärkeä jatkoaikavoitto epäsi Hurricanesilta ottelupallon.
Predators taisteli voiton lähes sataminuuttisessa kiekkotrillerissä. Bruins ja Avalanche sysäsivät haastajansa kuilun partaalle, ja Jets yllätti Oilersin toistamiseen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Boston Bruinsin ja Washington Capitalsin sarja oli ollut tasaista mittelöintiä, mutta neljännessä ottelussa kaukalossa teutaroi päättäväinen kotijoukkue. Bruins hallitsi ottelua, mutta kiekko oli haluton menemään Ilja Samsonovin vartioimaan maaliin. Vastaavasti Tuukka Raskin edessä Bruinsin puolustuslinja piti Capitalsin hyökkääjät nuhteessa.

Toisessa erässä nähtiin ikävä välikohtaus, kun Dimitri Orlovin huonosti ajoitettu taklaus osui Kevan Millerin kasvoihin. Miller toimitettiin lääkärihoitoon, ja videotarkistuksen jälkeen oli tuomiona venäläiselle 2+2 minuutin rangaistus. Seuranneesta ylivoimasta Brad Marchand löi viimein kuparisen rikki.

Kolmas erä alkoi ryminällä. David Pastrňák ja Charlie Coyle iskivät maalit puolen minuutin välein, ja neljä minuuttia myöhemmin Aleksander Ovetškinin veto pomppasi Brandon Carlon luistimesta omaan maaliin.

Bruins ei kuitenkaan antanut ottelun herätä henkiin, ja viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Matt Grzelcyk ratkaisi pelin Bruinsille. Joukkueella on nyt kolme ottelua aikaa lunastaa jatkopaikka seuraavalle kierrokselle.

Predatorsille työvoitto pitkän kaavan mukaan

Raleigh'ssa Nashville Predatorsille oli jäänyt Carolina Hurricanesia vastaan käteen luu, vaikka sen peli oli parantunut koko ajan. Kotonaan petopaidat otti komennon, ja viiden minuutin pelin jälkeen Ryan Ellisin siniviivalaukaus pienestä kulmasta löysi tiensä verkon perukoille.

Sebastian Aho tasoitti avauserän loppupuolella aivan samankaltaisella vedolla kuin Ellis. Vaan eipä Predators siitä hätkähtänyt. Filip Forsberg veivasi taiturimaisen maalin juuri ennen taukoa. Hurricanes kuitenkin kapusi toisessa erässä takaisin piikkipaikalle.

Toisen erän jälkipuoliskolla Predatorsille siunautui kahden miehen ylivoima ja Mikael Granlund tuikkasi pudotuspelien ensimmäisen maalinsa, tasoittaen puntit jälleen lukemiin 3–3.

Ryan Johansen vei isännät johtoon kolmannen erän alussa. Hurricanesin piinaa kesti erän loppupuolelle asti, kunnes Brett Pesce siirsi ratkaisun jatkoajalle. Kumpikin joukkue sai omat erinomaiset paikkansa ratkaista, mutta kiitos maalivahtien ratkaisua piti odottaa toisen jatkoerän jälkipuoliskolle. Aiemmin parikin loistopaikkaa hassannut Matt Duchene löi läpiajosta kiekon tyylikkäästi yläkulmaan 95 minuutin pelin jälkeen.

Ottelussa nähtiin yhdeksän maalia, eikä lukemista voi maalivahteja syyttää. Ilman Juuse Saroksen ja Alex Nedeljkovicin pelastuksia olisivat numerot paisuneet varsinaisella peliajalla surrealistisiin mittoihin. Molemmille merkittiin maratonottelussa yli 50 torjuntaa. Sebastian Aho kasasi kolme tehopinnaa ja esiintyi muutenkin loistavasti, kuten on tehnyt koko sarjan ajan. Kolmesta ottelusta on koossa pisteet 3+2.

Jets oli jälleen Oilersia parempi

Edmonton Oilersin ja Winnipeg Jetsin toinen kohtaaminen on vauhdikasta ja fyysistä kamppailua, joskin varsin tehotonta. Joukkueet laukoivat varsinaisella peliajalla yhteensä 69 kertaa, eikä verkko heilunut kertaakaan, lukuisista vaarallisista paikoista huolimatta.

Jatkoajan ratkaisua ei sentään tarvinnut odottaa yhtä kauan kuin Nashvillessä: Paul Stastny laukoi voittomaalin jo neljän minuutin peli jälkeen.

Tällaisissa otteluissa sankarit ovat lähes poikkeuksetta maalivahdit. Connor Hellebuyck torjui 38 kertaa, Mike Smith 35.

Avalanchen voittokulku jatkuu

Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin välinen sarja siirtyi Missouriin, mutta ilman pelikieltoon joutunutta Nazem Kadriakin Avalanche pelasi kuin kotonaan.

Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua. Kolmen minuutin pelin jälkeen kiekko ajautui Avalanchen päädystä Bluesin puolustusalueelle, Ryan Graves perässään. Jordan Binnington lähti kauas maaliltaan katkaisemaan, ja myöhästyi muutaman kohtalokkaan kymmenyksen. Gravesilla oli helppo työ siirtää kiekko vartioimattomaan maaliin.

Kummallakin joukkueella oli erinomaiset mahdollisuutensa maalintekoon, ja Avalanche osoittautui jälleen kyvykkäämmäksi. Erän puolivälissä Graves oli jälleen pahanteossa Bluesin alueella – tällä kertaa pohjustamassa Alex Newhookin 2–0-osumaa. Tyson Jost vei Avalanchen kolmen maalin karkuun, ja Bluesin Tyler Bozak kavensi heti perään, mutta Blues peli ei enää käynnistynyt.

Kuusi minuuttia ennen loppua Brandon Saad veivasi käytännön ratkaisumaalin. Lopussa J.T. Compher heitti vielä lätyn tyhjiin.