NHL-aamuraportti: Lightning järjesti kylvetyksen Panthersille Nikita Kutšerovin johdolla – venäläistähden loistoilta päättyi loukkaantumiseen

NHL / Aamuraportti
Nikita Kutšerov loisti Floridan sarjan neljännessä ottelussa, mutta iltapuhde päättyi ikävällä tavalla.
Nikita Kutšerov ja Alex Killorn pyörittivät Panthersin kumoon, ja Auston Matthews johti Maple Leafsin voittoon Canadiensista. Neuvoton Wild ei päässyt ohi Marc-Andre Fleurystä. Islanders tasoitti Penguins-ottelusarjan vahvan esityksen jälkeen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Keskisessä divisioonassa Tampa Bay Lightning otti itselleen vakuuttavan johtoaseman sarjassa Florida Panthersia vastaan. Bolts karkasi jo avauserässä 3–1-johtoon, ja paikallisvastustaja jäi kaikessa potkun jälkeen. Panthers oli yritteliäs, mutta auttamattoman tehoton. Lighting-vahti Andrei Vasilevskille merkittiin ottelussa 39 torjuntaa.

Toisessa erässä turhautunut Panthers sortui jäähyilyyn, ja kissanpäiviä viettivätkin Lightningin hyökkääjät. Alex Killorn iski kahdesti peräkkäin puolentoista minuutin välein, eikä Lightning enää luovuttanut otettaan. Maaliensa lisäksi Killorn saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Venäläishyökkääjä Nikita Kutšerov oli niin ikään väkevässä iskussa. Parahiksi pudotuspeleihin tervehtynyt venäläistähti kasasi neljä tehopistettä, mutta hänen huippuiltansa sai ikävän päätöksen. Kolmannen erän puolivälissä Kutšerovin polvi joutui Anthony Duclairin huitomaksi ja tähtihyökkääjä nilkutti pois kentältä. Kutšerovin maamies Mihail Sergatšov poistui myös loukkaantuneena kentältä.

New York Islanders ei luovuttanut sarjamomentumia Pittsburgh Penguinsille, vaan voitti neljännen kohtaamisen kotonaan 4–1 tasoittaen ottelusarjan. Aiemmin pudotuspeleissä energisesti esiintynyt Oliver Wahlstrom pääsi esille myös tehojen valossa, ja maalilla Ilja Sorokin takasi torjunnoillaan kotijoukkueelle voiton.

Matthews pääsi irti, Fleury nollasi Wildin

Montreal Canadiens oli ottanut yllätysvoiton Toronto Maple Leafsin kotiluolassa sarjan avauksessa. Jatko näytti lupaavalta kakkosottelussakin, kun suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi tuikkasi avausmaalin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Jason Spezza tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä heräsi Auston Matthews. Ensin runkosarjan maalikuningas viimeisteli avausmaalinsa tämän kauden pudotuspeleissä ja hetkeä myöhemmin järjesti Rasmus Sandinille tekopaikan, jonka tämä myös käytti tehokkaasti. Matthewsin tehoilu jatkui päätöserässä: William Nylanderin 4–1 oli käytännössä ottelun ratkaisu.

Vegas Golden Knights näyttää myös saaneen pelinsä kuntoon kauden tärkeimmällä hetkellä. Minnesotan vierailulta jäi tuomisiksi tyylipuhdas 4–0-voitto tasapainoisen ja ehjän esityksen jälkeen.

Viidentenä maalivahtina 150 pudotuspeliottelun rajapyykin saavuttanut Golden Knightsin Marc-Andre Fleury torjui nollapelissään 35 kertaa, mutta Wildin Cam Talbotilla oli kaikkea muuta kuin onnistunut ilta (vain 14 torjuntaa). Alex Tuchin ja Mark Stonen maalit olivat puolestaan osoituksia taidokkuudesta kentällä.