NHL-aamuraportti: Jeff Carteria juhlistettiin Los Angelesissa, Ducks mureni Panthersin hirmukiriin

NHL / Aamuraportti
Kings pysäytti Oilersin lennon. Jopa Leon Draisaitlilta loppuivat keinot kesken.
Kuva © Getty Images
Panthers vei voiton Ducksin taskusta. Rouhijaosasto kunnostautui Bluesin sankareina. Claude Giroux takoi komeat pistelukemat. Oilers-tähdet hiipuivat Los Angelesissa, jossa Jeff Carter vei huomion. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Ducks suli Panthersin vieraana

Anaheim Ducksilla onnistui kahden erän ajan kaikki. Se johti Florida Panthersia jokseenkin sensaatiomaisesti jo 4–0, kun toista erää oli jäljellä puolitoista minuuttia. Alle puolessa minuutissa hyökkäysvimmainen isäntäjoukkue kuitenkin kipusi kahden maalin päähän Brett Connollyn osumilla, ja päätöserässä päättäväisen Panthersin tasoitus oli melkein väistämätöntä.

Connollyn ohella illan suuria Panthers-sankareita oli Aaron Ekblad, joka teki 4–3-kavennuksen, syötti Dominic Toninaton tasoituksen ja viimeisteli lopulta itse voittomaalin jatkoajalla.

Kaksi syöttöpinnaa merkkauttanut Aleksander Barkov on vahvassa vedossa – edellisessä kymmenessä ottelussa on kertynyt 16 tehopinnaa.

Jetsin kiri puri, mutta ei riittänyt

Myös Dallas Stars teki ottelun itselleen vaikeaksi isännöidessään Winnipeg Jetsin Teksas-reissua. Stars meni vakuuttavan peliesityksen jälkeen 3–0-johtoon, mutta sitten joukkueen peli hajosi ja tempoa nostanut Jets kuroi eron kiinni.

Vain 25 sekuntia Luca Sbisan tekemän tasoitusmaalin jälkeen Jamie Benn vei Starsin jälleen johtoon, ja työlään kotivoiton sinetöi Tyler Seguin tyhjään verkkoon. Ottelun näkyvin hahmo oli peliä aktiivisesti pyörittänyt ja kolme Starsin viidestä maalista pohjustanut Corey Perry.

Islandersilla vakuuttava ennätyssarja

New York Islanders kaatoi Pittsburgh Penguinsin jatkoajalla 4–3, ja teki samalla seurahistoriaa. Islanders on nyt ottanut pisteitä 16 peräkkäisessä ottelussa, rikkoen 37 vuotta vanhan ennätyksensä.

Islandersin sankarina loisti jälleen kaksi maalia viimeistellyt Brock Nelson. Tällä kaudella Islandersilla on ollut ihmeellinen kyky kääntää pienet marginaalit edukseen. Millään toisella joukkueella ei ole yhtä monta yhden maalin voittoa.

Tuhannen ja yhden ottelun tarinoita

Historian siivet iskivät myös Los Angelesissa, jossa Jeff Carter juhli uransa tuhannetta NHL-ottelua kotiyleisön edessä. Virallisesti ottelu oli Carterille uran 1001., sillä tonni oli tullut täyteen jo viime lauantaina Las Vegasissa.

Ottelu numero 1001 oli Carterin kauden paras, ja koko Kings oli virittynyt huippuvetoon kuin merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi. Kings sitoi Edmonton Oilersin köysiin ottamalla avauserässä 3–0-johtoaseman. Connor McDavid pääsi kaventamaan toisen erän alussa, mutta ilta oli Kingsin.

Oilers-tykkien ruuti oli märänpuoleista, mutta vastaavasti Kingsin Tyler Toffoli ja Carter itse juhlistivat merkkipäivää kolmella tehopisteellä.

Suomalaisvahdeilla kaksijakoinen ilta

Tuukka Rask kuittasi 36 vetoa Buffalo Sabresia vastaan, ja varsinkin kolmannen erän avopaikan Evan Rodrigues muistaa vielä pitkään. Sabres yritti kaikkensa ja onnistuikin kahdesti. Toinen heistä oli Rasmus Ristolainen, joka näin laukoi kauden avausmaalinsa.

Boston Bruins oli kuitenkin lopulta parempi maalein 3–2. Brad Marchand maalasi kahdesti, ja pistepörssin kärkipaikasta kamppaileva David Pastrnak viimeisteli ottelun voittomaalin.

Pekka Rinteellä oli vaikea iltapuhde Vancouver Canucksin käydessä ryöstelemässä pisteitä Nashvillessä. Predators piti kiekkoa ja hyökkäsi hanakasti, mutta yritykset kilpistyivät Jacob Markströmiin peräti 45 kertaa. Vaikka Predators sai kolme osumaa ruotsalaiskassarin taakse, oli Markström yksi Canucksin sankareista huipputorjunnoillaan.

Predators oli kuitenkin kovin innokas myös jäähyilemään, ja Canucks käytti tilaisuudet hyväkseen hurjalla tehokkuudella. Erityisen väkevästi hyöri hyökkääjätähti Elias Pettersson yhdellä täysosumalla ja kahdella syöttöpisteellä.

Giroux johti Flyersin voittoon

Claude Giroux oli kentän kuningas Philadelphia Flyersin hakiessa pisteet tulijaisiksi Carolina Hurricanesin kotiluolasta. Kokenut kehäkettu osui kahdesti ja syötti kaksi osumaa Flyersin 5–3-voitossa.

Travis Konecny antoi erinomaista tulitukea kolmen syöttöpisteen arvoisesti. Hurricanes pääsi ottelun alussa jo 2–0-johtoon Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon maaleilla, mutta vierailijoiden tempo oli myrkkyä ottelun edetessä.

Bluesin duunariosasto loisti

Zach Sanford pelasi unelmiensa ottelun St. Louis Bluesin kukistettua Calgary Flamesin kaikin tuomariäänin 5–0. Koko kauden aikana tehot 1+3 koonnut rouhija louhi samaiset teholukemat tänään. Sanfordin ketjutoveri Robert Thomas puolestaan nosti kauden pistesaaliinsa viidestä kahdeksaan tarjoilemalla kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Oskar Sundqvist iski kahdesti Flamesin maaliin, vaikka ruotsalaista ei armoitettuna maalinsylkijänä tunnetakaan. Bluesin suuria onnistujia oli myös Jordan Binnington, johon tarttui kaikkiaan 40 Flames-vetoa.

Keefellä voitokas debyytti

Toronto Maple Leafs pelasi ensimmäisen ottelunsa Mike Babcockin erottamisen jälkeen. Sheldon Keefen alaisuudessa joukkue otti tasapainoisen peliesityksen jälkeen hienon 3−1-vierasvoiton Arizona Coyotesista. Samalla päättyi Maple Leafsin kuuden ottelun pituiseksi venähtänyt tappioputki.

Korjattu 22.11. klo 11.43: Predatorsin maalilla aloitti Pekka Rinne, ei Juuse Saros. Lisäksi korjattu Elias Petterssonin pelipaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle