NHL-aamuraportti: Kaapo Kakko palautti Rangersin jälleen voittojen tielle, Brady Tkachuk puikotti itsensä Senatorsin sankariksi

NHL / Aamuraportti
Artemi Panarin kiittää Kaapo kakkoa kahdesta syötöstä illan ylivoimaosumiinsa
Kuva © Getty Images
Flunssan takia kaksi ottelua sivussa ollut Kaapo Kakko teki näyttävän paluun NHL-jäille. New York Rangers sai tiivistettyä puolustuspelaamisensa ja vahvaa kautta pelaava Washington Capitals joutui taipumaan. Montreal Canadiens hallitsi peliä, mutta maalinteko tuottaa tuskaa. Ottawa Senatorsin Brady Tkachuk lirutti voittomaalin jatkoajalla Carey pricen puikoista sisään.

Kaapo Kakko palautti Rangersin ylivoiman takaisin uomiinsa

New York Rangers nappasi itselleen tärkeän 4-1 voiton kovakuntoisesta Washington Capitalsista. Rangersin kahden ottelun vieraskiertue Florida Panthersia ja Tampa Bay Lightningia vastaan ei ollut tuottanut pistettäkään, joten kasvojen pesu kotiyleisön edessä oli paikallaan. Capitals puolestaan oli kovassa vireessä, joukkueella oli 13 voittoa viimeisimmistä 16 ottelustaan.

Kurinalaisesti pelannut isäntäjoukkue pystyi pitämään tehokkaan vierailijansa aisoissa ja pääsi aloittamaan päätöserän 1-0 johdossa Artemi Panarinin ylivoimamaalilla. Sama mies iski päätöserän alussa jälleen ylivoimalla, molemmissa muutoin Kaapo Kakko syöttäjänä. Maalin jälkeisessä vaihdossa Rangers iski heti uudestaan, kun Pavel Buchnevich onnistui maalinteossa.

Capitals pääsi peliin vielä mukaan, kun Evgeny Kuznetsov kavensi ylivoimalla tilanteeksi 3-1, mutta lopullisen ratkaisun pääsi kuitenkin Rangers iskemään Brett Howdenin jäätyä aivan vapaaksi Capitalsin maalille. Tämä onnistui nostamaan kiekon ohi Braden Holtbyn ja sinetöi 4-1 voittolukemat. Kotiyleisöä pääsi huudattamaan myös Brendan Lemieux, joka otti näyttävästi yhteen Tom Wilsonin kanssa. Yleisö antoi suuret suosionosoitukset, sillä Wilson on yksi liigan vihatuimpia pelaajia.

Rangersin pelaaminen palautui raiteilleen heikosti menneen vieraskiertueen jälkeen. Kakko joutui flunssan takia olemaan sivussa nuo vierasottelut, mutta tähän otteluun palasi jälleen antaen vahvan panoksensa. Lias Anderssonin tilalle Rangers oli AHL:stä nostanut lähes kaksimetrisen Tim Gettingerin, joka näin pääsi pelaamaan kauden avausottelunsa NHL:n puolella.

Tiivistynyt puolustuspeli oli yksi Rangersin voitonavaimista ja oli mukana tietysti annos tuuriakin, sillä sekä T.J. Oshie että John Carlson kilauttelivat tolppia avauserän lopulla. Varsinkin alivoimapelaamisen kuntoon saaminen antoi avaimet voittoon. Vieraskiertueensa aikana Rangersille tehtiin peräti seitsemän ylivoimamaalia ainoastaan kymmenestä yrityksestä. Tietenkin myös maalivahti Henrik Lundqvistin mainio vire auttoi pitämään Capitalsin pitkään nollilla. 33 torjuntaa Lundqvistille merkittiin, joista 24 tuli kahdessa ensimmäisessä erässä.

Kakon paluu toi ylivoimaan lisää oveluutta ja Panarin voi vain kiitellä nuorta suomalaista hienoista syötöistä. Panarinilla on nyt 12 ottelun mittainen pisteputki, joka on hänen uransa pisin putki. Kakon pistemäärä on nyt 6+4.

Canadiensin suomalaiset taklasivat, tehot jäivät narikkaan koko joukkueelta

Ottawa Senatorsin nuori Brady Tkachuk lirutti kiekon Carey Pricen jalkojen välistä jatkoajalla ja varmisti 2-1 voiton Montreal Canadiensista. Senators jatkoi näin vahvoja otteitaan ja on nyt voittanut seitsemän ottelua viimeisimmistä kymmenestä ottelustaan. Jean-Gabriel Pageau iski joukkueensa avausmaalin varsinaisella peliajalla ja konkarimaalivahti Craig Angerson ehti kiekon eteen 35 kertaa.

Canadiens puolestaan on ajautunut nyt kolmen ottelun tappioputkeen, edellisiltana joukkue oli hävinnyt Columbus Blue Jacketsille 5-2. Tulokashyökkääjä Nick Suzuki teki joukkueensa ainokaisen maalin ja Price torjui maalillaan 22 kertaa.

Canadiens aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi peliä koko avauserän, voittaen laukaukset peräti 12-3. Maalia tuo painostus ei kuitenkaan tuottanut. Toisen erän Canadiens pääsi aloittamaan ylivoimalla ja vahvaa tulokaskauttaan pelaava Suzuki iski ottelun avausmaalin, kun ainoastaan 44 sekuntia oli erää ehditty pelaamaan.

Pageau puolestaan pelaa vahvaa marraskuuta, sillä hänen tekemänsä tasoitusmaali oli jo peräti kymmenes osuma tässä kuussa. Hän on myöskin tottunut maaleja tekemään juuri Canadiensiä vastaan, sillä tämä oli kautta aikain jo yhdeksäs maali pelaamissaan 20 ottelussa Montrealin ylpeyttä vastaan.

Päätöserä oli vieraiden painostusta ja voitto olisi saattanut hyvinkin irrota jo varsinaisella peliajalla, mutta liigan heikointa ylivoimaa pelaava Senators ei pystynyt tilanteitaan hyödyntämään. Jatkoajalla Tkachuk esitteli sekä nopeuttaan että mailataituruuttaan liruttamalla kiekon Pricen jalkojen välistä, kun ainoastaan 44 sekuntia oli pelikello ehtinyt käydä.

Senatorsin Vladimir Namestnikov loukkasi itsensä avauserässä Cale Fleuryn taklauksesta, eikä enää sen jälkeen palannut peliin. Canadiensin suomalaiskolmikko ei onnistunut pisteille pääsemään, mutta taklauksia he antoivat mukavasti. Artturi Lehkoselle merkittiin viisi taklausta, Joel Armialle neljä ja Jesperi Kotkaniemellekin kolme.

» Lähetä palautetta toimitukselle