NHL-aamuraportti: Joonas Donskoi johti murskajaisia, Eetu Luostarinen debytoi Hurricanes-paidassa

NHL / Aamuraportti
Avalanchen jyrävoiton pääoperoijat ryhmäkuvassa. Joonas Donskoi riemuitsee uransa ensimmäistä hattutemppua. Mukana myhäilevät neljä tehopistettä nakuttanut Nate MacKinnon ja vahvaa tulokaskautta pelaava Cale Makar.
Avalanche tulitti Predatorsin kumoon. Sharks ja Wild vastasivat kierroksen kiekkodraamasta. Penguinsin kirivaihde katkaisi Islandersin voittosarjan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Maalivahdit paljon vartijoina

Henrik Lundqvist oli New York Rangersille kaikki kaikessa Carolina Hurricanesia vastaan. "King Henrik" otti kiinni 45 vetoa vierailijoiden 2–4 -voitossa. Kentällä suurimpia onnistujia olivat Artemi Panarin ja Pavel Butšnevitš (1+1). Panarin on nyt tehnyt kymmenen pistettä viimeisessä seitsemässä ottelussa. Eetu Luostarinen pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun Hurricanes-paidassa. Savolaishyökkääjälle kirjattiin yhdeksän minuuttia peliaikaa ilman tehomerkintöjä.
Myös Montreal Canadiens sai yli 40 syytä kiittää maalivahtipeliään. Vaikka Carey Pricen vahvat otteet eivät voittoon asti riittäneet, pitkälti maalivahtinsa ansiosta Canadiens sai raavittua tärkeän vieraspisteen Philadelphia Flyersilta. Ratkaisun jatkoajalla juoni Flyersin tutkapari Couturier-Konecny.
Torontossa nähtiin kahden maalivahdin mittelö. Frederik Andersen ja parhaan ottelunsa miesmuistiin pelannut Malcolm Subban ehtivät kiekkojen eteen liki 40 kertaa. Vahvasti hyökänneiden mutta viimeistelyssä ontuneiden joukkueiden paremmuus selvisi vasta jatkoajalla (2–1). Siellä etevimmäksi osoittautui Leafs -kapteeni John Tavares. Mike Babcockista tuli täten NHL-historian kahdeksas valmentaja, joka on saavuttanut 700 voittoa.

Tom Wilson Capitalsin sankarina

Miamissa nähtiin hieno ja viihdyttävä ottelu, joissa tilanteet ja voimasuhteet vaihtelivat jatkuvasti ottelun aikana. Florida Panthersin ja Washington Capitalsin välisessä matsissa John Carlson aloitti maalinteon Capitalsille, minkä jälkeen Panthers meni ohi 3–1 -johtoon. Aleksander Ovetškin toi vierailijat tasoihin toisen erän maaleillaan. Toisen erän lopussa Jevgeni Dadonov vei Panthersin jälleen johtoon.
Ratkaisijan nousi Capitalsin raatajaosaston Tom Wilson, joka ensin tasoitti kolmannen erän alussa ja teki jatkoajalla voittomaalin. Capitalsin kauhutroikka Ovetškin-Carlson-Kuznetsov merkkautti kolme tehopinnaa mieheen.

Wildin hurja takaa-ajotaistelu

San Jose Sharksin ja Minnesota Wildin välisessä tulikuumassa ottelussa nähtiin väriä, vauhtia, maaleja ja draamaa. Sharks meni ottelun aikana kahdesti neljän maalin johtoon ja kolmannessa erässä tilanteen ollessa 6-2 vire laantui. Wild pääsi ottelun paremmin peliin mukaan ja nousi päätöserässä jo maalin päähän, mutta raivokas kiritaistelu ei riittänyt tasoitukseen. Ottelun vahvimpia onnistujia oli Sharksin Logan Couture tehtailemallaan neljällä tehopisteellä.
Kesken Wild -kirin nähtiin ikävä episodi, kun Ryan Hartmanin mailalyönti Evander Kanen polveen vei Sharks-hyökkääjän lasaretin puolelle ja Hartmanin suihkuun. Tilannetta oli edeltänyt muutama välikohtaus, jossa Sharks- ja Wild -pelaajat olivat provosointimielellä kuumentaneet toisiaan.

Avalanche murskasi Predatorsin

Kierroksen ylivoimaisimmasta esityksestä vastasi Colorado Avalanche. Vierailija Nashville Predators meni 3–1 -johtoon, mutta toisessa erässä Avs sai hurmion päälle mättämällä viisi maalia reiluun neljään minuuttiin. Tästä ei Predators enää toipunut. Pekka Rinne vaihdettiin Juuse Sarokseen 5–3 -tilanteessa. Sittemin sai Saros kaivaa kiekon repusta vielä neljästi.
Joonas Donskoi taikoi kolme erilaista ja taidokasta maalia, saavuttaen uransa ensimmäisen hattutempun. Avalanchen onnistujia Donskoin lisäksi olivat Nate MacKinnon (1+3) sekä Andre Burakovsky, Ryan Graves ja vahvaa tuloskautta pelaava Cale Makar, jotka kokosivat tehot 1+2. Kaikkiaan kahdeksan Avalanche-pelaajaa kirjasi vähintään kaksi tehopistettä ja vain kuusi pelaajaa jäi kiikareille.

Putket poikki

Barclay Centerissä näytti siltä, että New York Islanders ottaisi hallitun ja vaivattoman voiton ailahtelevasti esiintyneestä Pittsburgh Penguinsista. Joukkue johti vielä kolmannen erän alussa 3–0, kunnes Penguins nosti kierroksia. Jared McCann kavensi, ja Matt Murrayn upeasta jalkatorjunnasta lähteneestä hyökkäyksestä Bryan Rust toi Penguinsin jo maalin päähän. Tasoituksen löi Jevgeni Malkin, jolle maali oli ensimmäinen sairaslomalta paluun jälkeen. Jatkoajalla Rust teki illan toisen osumansa, päättäen näin Islandersin voittoputken.
Patrick Kane oli tehotuulella (1+2) Chicago Blackhawksin kaataessa Vancouver Canucksin 5–2. Samalla päättyi Canucksin kahdeksan pisteellisen ottelun sarja. Dylan Strome tarjoili kolme maaliin johtanutta syöttöä, ja Jim Crawford epäsi 36 Canucks-yritystä. J.T. Millerin 2-1 -kavennusmaali jää kuriositeettina mainintoihin siksi, että Miller liittyi samalla niiden pelaajien kerhoon, jotka ovat tehneet maalin kaikkia NHL-seuroja vastaan.

Hughes Devilsin valopilkkuna

New Jersey Devils aloitti pirteästi Calgaryssa, mutta kotijoukkue hyydytti vierailijoiden peli-innon toisessa erässä lyömällä neljä maalia. Flamesin puolustaja Noah Hanifin merkkasi lukemat 1+2. Devilsin kannalta lohdullista on se, että ainakin Jack Hughes näyttää saaneen pelinsä suotuisiin uomiin, kokoamalla tänään tehot 1+1.