NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantasen ja Avalanchen pisteputket jatkuvat, Rangers ja Capitals sulivat johtoasemassa

NHL / Aamuraportti
Jonathan Quick ei päästänyt tästäkään tilanteesta kiekkoa maaliin.
Kuva © Getty Images
Mikko Rantasen pistetehtailu jatkui, ja amerikkalaismaalivahdit saavuttivat merkittäviä rajapyykkejä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Avalanchen ykkösketju teki maalit, Varlamov esti vastustajan aikeet

Colorado Avalanche jatkoi pisteputkensa 11 ottelun mittaiseksi, mikä on seuran paras saavutus yli vuosikymmeneen. Detroit Red Wings kaatui maalein 2−0, ja ratkaisevassa roolissa oli jälleen ykkösketju, jossa Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog keräsivät kaksi tehopistettä. Maaleista vastasivat MacKinnon sekä tyhjiin osunut Landeskog. Semjon Varlamov torjui 24 kertaa kauden ensimmäisessä nollapelissään.

Kings voittoon viime hetkien maaleilla

NHL-kauden kahden tehottomimman joukkueen kohtaaminen oli tilastojen mukainen. Los Angeles Kings isännöi Carolina Hurricanesia ja vei lopulta 2−0-voiton. Voittomaali syntyi vain reilut kaksi minuuttia ennen pelin päätöstä Alec Martinezin onnistuessa. Kyle Clifford osui vielä tyhjään maaliin. Loukkaantumisista kärsinyt Jonathan Quick nappasi kauden ensimmäisen voittonsa tarviten uransa 50. nollapeliin 34 torjuntaa. Virkaveli Petr Mrazek torjui ratkaisevasti yhden kiekon vähemmän.

Winnipeg Jetsiltä nousu päätöserässä

New York Rangers juhlisti seuralegenda Vic Hadfieldiä pelinumeron 11 jäädytyksellä ennen Jets-ottelua. Ottelun alku lupaili juhlia myös kaukalossa, kun Rangers johti kahden erän jälkeen 3−0. Winnipeg Jets tuli kuitenkin päätöserässä tasoihin ja vei lopulta voiton. Patrik Laine onnistui voittomaalikilpailussa, mutta ratkaiseva osuma merkittiin Mark Scheifelelle.

Vic Hadfieldin pelinumero nousi Madison Square Gardenin kattoon ennen Jets-ottelua.
Kuva © Getty Images

Flopit

Capitals romahti Orlovin johdolla

Washington Capitals oli hyvää vauhtia ottamassa kahdeksatta peräkkäistä voittoa, kun tilanne oli 33 ja puolen minuutin jälkeen 5−1 Anaheim Ducksia vastaan.

Ducks nousi kuitenkin toisessa erässä kahden maalin päähän ja kolmannessa ohi. Suurimman kunnian keräsivät joukkueen ruotsalaispelaajat, sillä Pontus Åberg teki kaksi maalia sekä Rickard Rakell ja Hampus Lindholm yhden. Kesken ottelun maalille tullut Ryan Miller kirjautti uransa 374. voiton, millä hän nousi John Vanbiesbrouckin rinnalle kaikkien aikojen eniten voittoja torjuneena amerikkalaismaalivahtina.

Capitals-puolustaja Dmitri Orlovin ilta oli sen sijaan synkkä. Hän seurasi kolmea Ducks-maalia aitiopaikalta ja kahta rangaistusaitiosta.

Tyler Bertuzzi löi vastustajaa vaihtoaitiosta

Avalanchen ja Red Wingsin pelit eivät ole olleet vuosiin samanlaista sotaa kuin 1990-luvulla. Nyt kuitenkin ottelussa nähtiin kuumia tunteita, kun Mike Greenin puhtaan taklauksen jälkeen Red Wings-pelaajat estivät Matt Calvertia jatkamasta peliä vaihtoaitiosta käsin. Tilanteen seurauksena Tyler Bertuzzi löi Calvertia, joka oli tehnyt keihästysliikkeen yrittäessään rimpuilla takaisin kentän suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle