Niin lähellä, mutta silti niin kaukana

Tuukka Pulliainen taiteili illan ottelussa kolme maalia.
Kupittaan perjantai-ilta tarjosi jälleen 1490-päiselle yleisölleen vastinetta rahoilleen. Sarjakärki TUTO ja häntäpään JYP-Akatemia tarjosivat jännittävän kiekkoillan, joka huipentui isäntien Tuukka Pulliaisen komeaan kypärätemppuun. Täysi pistepotti jäi Turkuun niukin lukemin 4-3.

JYP-Akatemia sai ensimmäiseen erään vahvan alun, kun joukkueen kultakypärä Oula Palve pääsi nokikkain Tommi Virtasen kanssa. Epävarmoin ottein, mutta silti tulosta tuottaen läpi ensimmäisen erän torjunut Virtanen sai kuitenkin tämän yrityksen kiinni.

Heti perään lähti TUTO vastahyökkäykseen. Kiekko liukuikin maaliin, mutta TUTOn huonoksi onneksi maali oli vain hetkeä aiemmin siirtynyt pois paikoiltaan. Maalia ei hyväksytty, vaikka turkulaiset aloittivatkin rehvakkaat tuuletukset.

Akatemian maalilla torjuneen Antti Lehtosen muuria yrittivät rikkoa vuoroin Anrei Hakulinen ja Aki Keinänen, mutta Lehtonen oli maalillaan hieman TUTOn Tommi Virtasta paremmassa vireessä ja taipui taiturimaisimpienkin yritysten eteen.

Ensimmäinen erä pyöri tasaisesti päästä päähän ja kamppailu kiekosta oli kovaa molemmilla joukkueilla. Aika ajoin näytti siltä, että JYP-Akatemia oli TUTOa hallitsevampi, mutta tästäkin huolimatta ensimmäistä maalia pääsivät tuulettamaan turkulaiset.

TUTO pääsi erän viimeisen neljän minuutin aikana pyörittämään ylivoimaa. Antti Lehtonen torjui hieman huolimattomasti eteensä ja tästä kiekon häkkiin pääsi iskemään Ville-Vesa Vainiola ketjukaverinsa Aleksi Rutasen ja ykkösketjun Niko Palosen avustamana.

TUTO vieraiden vietävissä

Toinen erä pelattiin aina viimeiselle viidelle minuutille asti selvässä JYP-Akatemian hallinnassa. Vieraat eivät antaneet isännille senttiäkään periksi. TUTO puolestaan pelasi lähes läpi erän puolella teholla ja välillä vaikutti kuin turkulaiset olisivat tasaviisikoinkin pelanneet jatkuvaa alivoimaa.

Viiden minuutin sisään JYP-Akatemia onnistui nousemaan 1-0-tilanteesta 1-2-johtoon. Ensin Tommi Virtasen harhautti Riku Pitkänen ja vain reilut kolme minuuttia myöhemmin JYP-Akatemia esitteli ensimmäisestä erästä selvästi parantunutta ylivoimaansa Topi Nättisen heilutettua turkulaisten verkkoa Paulus Rudgrenin istuessa jäähyllä.

- Jyväskylän pojat yrittivät kyllä vimmatusti ja pistivät kroppaa likoon. He tekivät pelistämme erittäin hermostunutta, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen kiitteli vastustajaa viihdyttävästä kiekkopelistä.

TUTOn turhautuessa ja JYP-Akatemian halutessa lisää maaleja peli alkoi muttua rumaksi. Kaverissa sai roikkua koko rahan edestä eikä jäähyjä juuri vihelletty.

Pulliaisen ilta

JYP-Akatemian esiteltyä ensin taitojaan tuli viimein TUTOn vuoro: toisen erän kolmen viimeisen minuutin aikana turkulaiset loivat tulostaululle tyydyttävät 3-2-lukemat. Molemmista maaleista vastasi kakkosketjun tulinen Tuukka Pulliainen. Ensimmäisen maalin syötti kultakypärä Anrei Hakulinen, joka oli kotijoukkueen valopilkku läpi pelin. Toiseen maaliin taustajoukoiksi merkattiin Tony Vidgren ja Nico Manelius.

- Ylivoimamaalit ratkaisivat tänään tämän pelin. Meillä oli omat hetkemme toisessa erässä ja olemme kyllä vahvasti kiinni omassa pelissä, kommentoi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi omiensa suoritusta.

Kolmannessa erässä TUTO puolusti johtoasemaansa kynsin ja hampain. JYP-Akatemia oli tässäkin erässä se hyökkäävämpi osapuoli, mutta turkulaiset pitivät oman päänsä puhtaana, vaikka se sitten tarkoittikin kiekon eteen heittäytymistä Tommi Virtasen seurana.

Turkulaiset eivät itse saaneet varsinaisia hyökkäyksiä aikaseksi. Erän ainoa kunnon paine pääsi syntymään erän puolenvälin tienoilla, kun isännät pääsivät ylivoimalle. Laatu korvaa määrän, niin myös tässäkin tilanteessa: Ylivoimapyörityksen jälkeen Tuukka Pulliainen pääsi viimeistelemään illan kypärätemppunsa Nico Maneliuksen ja Aki Keinäsen syötöistä.

Tappiosta huolimatta Ahvenjärvi näki illan ottelussa myös jotain positiivista.

- Olen joukkueen esitykseen tänään tyytyväinen. Teimme hirveän määrän töitä ja pelaamisessamme oli myös niitä oikeita asioita.

JYP-Akatemia oli jo erän lopulla tyytynyt kohtaloonsa, mutta sai kuin saikin vielä puristettua yhden maalin ennen päätössummeria. Se oli kuitenkin laiha lohtu ja täydet kolme pistettä jäivät perjantai-illan päätteeksi Turkuun 4-3-lukemin.

JYP-Akatemian pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Jyväskylässä vastaan asettuu hallitseva mestari Jukurit. TUTOn pelit puolestaan jatkuvat vasta tulevana keskiviikkona K-Vantaata vastaan Tikkurilassa. Valmentaja Lehkonen onkin tyytyväinen tulevista lepopäivistä.

- Nyt pääsemme lataamaan itseämme. Osalla on kolme päivää totaalilepoa ja osalla kaksi päivää. Saadaan ladattua meidän patterit täyteen.