Sportilla ilmassa nousuvirettä - Jokipojat kaatui selkein numeroin

Jere Laaksonen vastasi ottelun voittomaalista.
Vaasan perjantai-illan ratoksi Sportin vieraaksi asteli Jokipojat. Ottelu alkoi pleksien paukuttelulla ja vauhdilla, ja sitä se oli myös loppuun asti. Vauhdikkaan ja rajuotteisen ottelun potin vei kotijoukkue maalein 5-2 (1-0, 2-2, 2-0).

Sportin nousujohteinen vire Mestiksessä jatkui perjantaina, kun voittoputkessa viilettänyt Jokipojat tuli Kuparisaareen. Vierailijoiden neljän ottelun voittoputki katkesi kuin seinään, kun isännät jyräsivät päätöserässä selvään kotivoittoon.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, joskin hiukan vieraiden hallinnalla. Jokipojat pääsi jauhamaan ylivoimaa, kun Joni Haverinen ja Marko Luomala kävivät vuorotellen jäähyllä, mutta isännät selvisivät tästä vastaiskuitta.

Avauserän lopuilla vieraat rikkoivat ensimmäisen kerran, kun Sami Blomqvist lähti istunnolle koukkaamisesta. Kotijoukkue pääsi ensimmäiselle ylivoimalle, ja parin sekunnin jälkeen Jokipoikien kanadalaisveskari Daniel Spence näytti lacrosse-taitojaan, mistä hän sai kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Sport hyödynsi kahden miehen ylivoimansa. Mika Kujanpää otti aloitusvoiton ja siirsi kiekon viivaan Eetu Heikkiselle. Kolme syöttöpinnaa kerännyt Heikkinen siirsi toiselle puolelle Samuli Kivimäelle, joka paukutti alakulmaan Spencen ohi.

- Kujanpään ylivoimakenttä pelasi ihan hyvin, mutta muilla oli vähän hakemista, analysoi Sport-valmentaja Pasi Räsänen.

Vuorotellen johtoon

Jokipojat nousi tasoihin toisen erän alussa. Mikael Ruohomaa syötti keskialueella Aleksi Elorinteelle, joka ohitti napakalla viivavedollaan Sport-veskari Joonas Kuuselan.

Viiden minuutin pelaamisen jälkeen Sportin kultakypärä Lassi Kokkala lähti miettimään tekosiaan jäähyboksiin. Neljäs ylivoima tuotti Jokipojille tulosta, kun kapteeni Jarkko Immonen laittoi maskista kiekon reppuun.

Ottelun puolessavälissä Sport tuli tasoihin. Kivimäki nousi omasta päästä hyökkäysalueelle, ja blokattu veto lipui suoraan Heikkiselle. Tehopuolustaja siirsi maalin eteen kapteeni Antti Uitolle, joka tykitti kaikella voimalla suoraan syötöstä lukemiksi 2-2.

Maalin jälkeen kotkapaitojen Jani Kiviniemi otti kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, ja Kokkala lähti uudelleen boksiin. Sport onnistui kuitenkin ottamaan johtoaseman alivoimalla, kun Jere Laaksonen pääsi hyökkäämään yhdellä yhtä vastaan. Jäähyä oli jäljellä vain kaksi sekuntia jäähyä jäljellä, kun Laaksonen esitti näppärän kikan ja laukoi ranteella Spencen kilpikäden ohi.

- Alivoimapeli myös tänään ihan hyvää. Alivoimapeli on sitoutumista. Hyviä hyökkääjäpareja on löytynyt niihin, kommentoi Räsänen.

Ylivoimilla voittoon

Kolmas erä alkoi samalla vauhdilla kuin edellisekin erät. Tällä kertaa Sport oli enemmän vauhdissa ja sai enemmän painetta Jokipoikien päähän.

Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua, kun Sport pääsi viitisen minuuttia ennen loppua kahden maalin johtoasemaan. Michal Kristof syötti ylivoimalla Heikkiselle, joka tykitti viivasta ylivoiman viimeisillä sekunneilla maskin takaa. Kapteeni Uitto ohjasi illan toisellaan kotijoukkueen jo 4-2-johtoon.

- Harvemmin voittaa näin monella jäähyllä näin taitavaa joukkuetta vastaan. Tyhmiä jäähyjä otettiin, murisi Jokipojat-valmentaja Mikko Haapakoski.

Jokipojat otti aikalisän ja samalla maalivahdin pois. Joensuulaiset saivat ensimmäisen kerran erässä varsinaisen hyökkäyspaineen Sportin päätyyn. Tämä ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Sport tuli koko joukolla Jokipoikien päähän ja Markus Piispanen ohjasi Joni Haverisen lähettämän kiekon tyhjiin.

- Loistava ottelu. Väännettiin tiukasti pisteistä ja olen tyytyväinen pelaajien suorituksiin. Toinen erä lähti vähän käsistä, kuitenkin saatiin peli takaisin haltuun. Hyvä jatkaa kohti huomista, nautitaan puoli tuntia tästä ja sitten keskitytään seuraavaan, kommentoi Räsänen.

- Kaksi erää oltiin niskan päällä, mutta lopulta erikoistilanteisiin ratkesi. Joka tapauksessa parasta kiekkoa, mitä ollaan Vaasassa vähään aikaan pelattu. Pettymyshän se on joka kerta kun häviää, jatkoi Haapakoski.

Sport-puolustaja Kai Lehtinen esiintyi ottelussa poikkeuksellisesti keskushyökkääjän tontilla. Räsänen kertoi, että kyseessä on vain tilapäinen ratkaisu.

- Ei ole muita senttereitä enkä halunnut sekoittaa muita kentällisiä, joten Kai oli sentterinä. Kuitenkin tämä ihan tilapäinen ratkaisu, perusteli "Räpsä".

Myös Lehtinen itse kertoi asiasta lisää.

- Aamulla kun tulin pukukoppiin, lapussa luki mun nimi sentterin paikalla. Sitten kysyttiin, että suostutko tähän. Sanoin, että haaste vastaanotettu. Köykkä-Luopa (Anssi) sai kiekon sormeen pari peliä sitten, niin tuuraan häntä, taustoitti puolustaja.

Sport jatkaa pelejään jo huomenna lauantaina, kun se matkustaa LeKin vieraaksi. Joensuulaisten hiljaisempi jakso otteluissa jatkuu, kun se jatkaa pelejään vasta keskiviikkona. Tuolloin Mehtimäelle vieraaksi saapuu Peliitat.