KooKoo nappasi jatkoaikavoiton Jukureista

Jesse Jyrkkiö iski kouvolalaisten avausmaalin.
Kuva © Miikka Mikkola
Perjantai-iltana Mikkelissä nähtiin hyvin tasaväkinen kamppailu Mikkelin Jukureiden ja Kouvolan KooKoon välillä. Viime kauden finaalivastustajien tunteita herättävä ottelu päättyil lopulta jatkoajalla 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1) KooKoolle ja näin sumulaaksoon matkasi kaksi tärkeää sarjapistettä Jukureiden tyytyessä jälleen vain yhteen pisteeseen.

Ottelu aloitettiin tasaisissa merkeissä ja Jukureiden Jesse Juntheikki pääsikin kokeilemaan KooKoo-maalivahti Kristian Järvisen pelivirettä kahteen kertaan tuloksetta. Hetkeä myöhemmin Markus Västilälle avautui loistava paikka viedä vierailijat johtoon, mutta veto suuntautui ohi maalista.

KooKoo hallitsi pääosin ensimmäisen erän tapahtumia ja pystyi luomaan vaarallisia paikkoja etenkin ylivoimansa aikana. Hyvän ottelun pelannut Jukureiden maalivahti Tadeas Galansky kuitenkin nollasi kerta toisensa jälkeen mustapaitojen yritykset. Erän viimeisillä sekunneilla Galansky torjui vielä Karevaaran yrityksen maalin kulmalta ja erätauolle lähdettiin tasalukemista.

- Ensimmäinen erä oli meiltä vaisu. Pystyttiin parantamaan toisen ja kolmanteen erään. Laukaukset jäivät meiltä tänään piippuun ja hyökkäyspelaamiseen jäi parantamisen varaa, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi ottelun päätyttyä.

KooKoo siirtyi johtoon, Jukurit heräsi pelaamaan

Toinen erä alkoi Jukureiden painostuksella, mutta KooKoo karkasi  kiekon menetyksen jälkeen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. KooKoon Jesse Jyrkkiö harhautti taidokkaasti jukuriveskarin jäihin ja siirsi vierasjoukkueen johtoon. Syötön osumaan tarjosi Mikael Kuronen.

Tämän jälkeen Jukurit heräsi taistelemaan voitosta ja tasoitusosuma syntyi toisen erän lähestyessä puoliväliään Pasi Järvisen siniviivalta lähteneellä lyöntilaukauksella. Syöttäjät maaliin olivat Pentti Nöyränen ja aloitusvoiton kahminut kultakypärä Toni Jalo.

Maalin jälkeen ottelun hallinnasta vastasi Jukurit ja Kristian Järvinen sai laittaa parastaan sinipaitojen Juuso Akkasen ja Jesse Rohtlan yrityksille. Hetkeä myöhemmin Iivo Hokkanen pääsi virittämään lämärinsä ylivoimalla, mutta ylärimaa lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt ja tauolle lähdettiin jälleen tasalukemista.

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvää jääkiekkoa. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisen erän meidän tekemän maalin jälkeen ottelu siirtyi Jukureiden hallintaan, KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi mietti.

Kolmannessa erässä molemmille joukkueille avautui muutama maalipaikka, mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat löytäneet loistavan vireen kamppailuun ja ratkaisua lähdettiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalta.

Lisäpiste Kouvolaan

Jatkoajalla Jukurit oli hallitsevampi osapuoli, mutta Niko Laakkonen ja Jesse Rohtla eivät pystyneet ratkaisemaan ottelua isäntäjoukkueelle. Ratkaisu nähtiin jatkoajan puolivälissä, kun Iivo Hokkanen menetti kiekon hyökkäsalueella ja KooKoo karkasi jälleen kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen. Ratkaisun iski Jari Kauppila Mikael Kurosen syötöstä ja näin kaksi pistettä matkasivat Kouvolaan.

Molemmat joukkueet jatkavat runkosarjaansa lauantaina. Jukurit matkustaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi ja KooKoo saa kotonaan vieraakseen SaPKon Savonlinnasta.