HCK shokeerasi Sportin - Mika Mörsky viihdytti ilmaveivillä

HCK avasi maalihanat Kuparisaaressa.
Ennakkokaavailuista huolimatta, viiden pelin tappioputkessa ennen illan kamppailua ollut, HCK pystyi pitämään ensimmäisessä erässä hankkimansa johdon aina päätyyn saakka. Ottelu Kuparisaaressa päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta 4-5 (0-4, 0-1, 4-0).

Ruman tappion edellisellä kierroksella Hokille kärsinyt HCK näytti Vaasan lauantai-illassa, että se pystyy edelleen kamppailemaan tasapäin sarjan ennakolta vahvempia joukkueita vastaan. Vaikka vierasjoukkue hyytyikin kolmannessa erässä, oli lopulta kolmen pisteen potti täysin ansaittu.

- Opimme taas hyvin, että peli kestää kuusikymmentä minuuttia. Näihin pisteisiin voi siinä mielessä olla todella tyytyväinen, sanaili ottelun jälkeen HCK:n päävalmentaja Sami Ranta.

Kaikki kuusi aikaisempaa kotipeliään ennen illan kamppailua voittaneen Sportin avauserä oli suorastaan katastrofaalinen. Neljän päästetyn maalin lisäksi kotijoukkue sortui ottamaan kaksi rangaistusta pelin viivyttämisestä. Asenne ja liike olivat jossain aivan muualla kuin kotikaukalossa.

- Anteeksiantamaton ensimmäinen erä. Katseltiin, milloin rupeaa tapahtumaan, ja sitten olikin jo liian myöhäistä. ”Se” oli housuissa, kertasi Sport-luotsi Pasi Räsänen.

- Täytyy laittaa varmaan omaan piikkiin, että en ollut jokaisen kotona laittamassa teksti-tv:tä kiinni, mies jatkoi viitaten HCK:n sarjasijoitukseen ja edellisottelujen tuloksiin.

Vierasjoukkue aloitti neljän maalin unelmaeränsä Juuso Forsströmin ohjatessa kiekon ylivoimalla ensimmäisen kerran ohi Sport-kassari Jarno Laitisen.

Kolmisen minuuttia edellisestä oli vierasjoukkueen Mikael Salmivirran vuoro käyttää Sport-pelaajien löysä pelaaminen hyväkseen - kiekko terävästi etuyläkulmaan.

Pyörremyrskyn tavoin koko erän Sport-päädyssä pörränneet HCK-pelurit onnistuivat vielä erässä kahdesti, kun Joonas Hyttinen ja Toni Leinonen hiljensivät kotiyleisöä osumillaan.

- Mikään osa-alue ei toiminut - puolustus-, hyökkäys- eikä maalivahtiosasto, manasi Räsänen.

Mikael Salmivirta tuulettaa illan toista osumaa.
Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Myös Mestiksessä osataan

Jonathan Iilahden maalilleen vaihtanut Sport paransi toiseen erään peliään. HCK onnistui kuitenkin kontrolloimaan kenttätapahtumia keskittyen tarkasti puolustuspelaamisen.

Erän ainoasta maalista vastasi ex-Sport Mika Mörsky tavalla, jonka olemme tottuneet muistamaan Jääkiekon MM-kisoista 2011. HCK-hyökkääjä onnistui nostamaan maalin takaa kiekon Iilahden olkapään yli maalin kattoon. Ilmaveiviksikin tituleerattu maali oli miehen kauden toinen.

Ottelu näytti ratkenneen.

Sport heräsi kuitenkin kolmannessa erässä kehittelemään satumaista nousua. Markus Piispasen 1-5-kavennusosuma ei vielä sen suurempia tunteita vaasalaisyleisössä herättänyt. Kun Mestiksen pistepörssin kärkinimi Tomi Pekkala laukoi kaksi lisää, oli tunnelma Vaasa Areenalla hivuttautunut katon rajaan.

- Tyypillinen peli meiltä. Ensin uskalletaan pelata. Sitten, kun peli luistaa jokainen alkaa säveltämään omiaan. Sitä kautta peli hajoaa ja kurinalaisuus puuttuu. Ei pelata niillä säännöillä, mitä on luotu, harmitteli Ranta joukkueensa viimeisen erän esityksiä.

Suorastaan lentoon lähteneen kotijoukkueen neljäs osuma nähtiin ylivoimalla Tommi Laineen tintatessa suoraan syötöstä kiekon ohi SaiPasta lainalla olleen HCK-vahti Richard Ullbergin.

Sportin hurjasta painostuksesta huolimatta tasoitus jäi uupumaan. HCK onnistui näin ollen ensimmäisenä joukkueena voittamaan Sportin tällä kaudella sen kotiluolassaan.

Sarjassa neljänneksi tipahtanut Sport jatkaa otteitaan kotikaukalossa keskiviikkona, kun vastaan luistelee Peliitat. HCK puolestaan testaa samana päivänä Jukureiden kotikunnon.