Hokki haki etelästä täydet pisteet

Teemu Huttu oli yksi ottelun lukuisista maalintekijöistä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Perjantain kierroksen jälkeen sarjakärkeen noussut Kajaanin Hokki jatkoi voitokkaiden otteiden esittämistä lauantaina Vantaalla. Perjantaina HCK kaatui Keravalla 6-0, lauantaina oli Kiekko-Vantaan vuoro olla Hokkia heikompi lukemin 4-7. Kajaanilaiset ovat nyt siis yksin sarjakärjessä, ehkä hieman yllättäenkin.

Perjantaina Keravalta murskavoiton hakenut Hokki lähti lauantainkin otteluun vauhdikkaasti. Kajaanilaiset voittivat ensimmäisen erän puhtaasti 3-0. Jälkimmäiset erät Vantaalla mentiin tasatahdissa, mikä riitti kajaanilaisille viikonlopun toiseen täyteen pistepottiin. Hokki pitää näin sarjataulukon piikkipaikkaa yksin hallussaan lauantain jälkeen, tosin ottelun enemmän pelanneena kuin toisena oleva Jukurit.

Vierasjoukkueen ensimmäisen erän onnistujat olivat Riku Toivo, Teemu Huttu ja Markus Korkiakoski. Kolmannen maalin jälkeen Kiekko-Vantaa näki aiheelliseksi vaihtaa maalivahtia, joten Joonas Korpisalo sai tehdä tilaa Toni Tammelle. Ensimmäinen erä olikin numeroiden valossa vantaalaisten synkin, sillä kaksi jälkimmäistä erää päättyivät molemmat tasan 2-2.

Maaleja siis nähtiin runsaasti. Toisessa erässä kajaanilaiset karkasivat jo neljän maalin johtoon Jesse Häkkisen osumalla, mutta erän puolivälin paikkeilla kotijoukkue kampesi itsensä nopeilla maaleilla peliin mukaan. Ensin Artem Iossafov avasi vantaalaisten maalitilin, ja minuutin kuluttua Alexander Ruuttu jatkoi lukemien kaventamista. Toisen erän loppuvaiheessa kajaanilaiset karkasivat kuitenkin taas maalin verran lisää, kun Sakari Manninen tehtaili ottelun voittomaaliksikin jääneen osuman.

Kolmannessa erässä Hokki meni jo 2-6-johtoon, kun Manninen teki illan toisen maalinsa. Kotijoukkue kiri kuitenkin jälleen nopeasti kahden maalin verran, kun minuutin sisällä maalinteossa onnistuivat Antti Pehkonen ja Iossafov. Viimeisen naulan vantaalaisten arkkuun naputti ottelun viimeisellä minuutilla Jevgeni Fofanov, ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4-7.

Vantaalla nähtiin siis paljon maaleja, kun ottelussa tehtailtiin yhteensä 11 osumaa. Hokki pääsi iloisin mielin kotimatkalle etelän-kiertueeltaan, kun mukaan tarttui täysi kuuden pisteen potti. Seuraavan kerran kajaanilaiset pelaavat sarjapisteistä perjantaina 19.10., kun LeKi saapuu Hokin vieraaksi. Vantaalaiset sen sijaan jatkavat taivaltaan jo keskiviikkona 17.10. KooKoon vieraana Kouvolassa.