Vajaamiehinen LeKi taisteluvoittoon

MESTIS / Raportti
Antti Hölli oli pelipäällä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Löysähkösti alkanut SaPKon ja LeKin välinen Mestis-kamppailu parani loppua kohden ja tarjosi lopulta jännitystä loppuun asti. Vieraiden tukeva johto kesti, vaikka yleisen syyttäjän tapaan päälle painanut kotijoukkue tulikin lopulta maalin päähän.

SaPKon ja LeKin välisen kamppailun avauserä oli temmoltaan kaukana parhaasta Mestis-kiekosta. Intensiivisyys loisti poissaolollaan ja läpsyttely näytti ajoittain enemmän Suomi-sarja- kuin Mestis-peliltä.

Kamppailua oli käyty vain tasan viisi minuuttia, kun LeKi ja Jarkko Näppilä näyttivät kuinka yksinkertaisesti voi pelata tuloksellista ylivoimaa. Hyökkääjät tekivät laadukasta maskia ja Näppilän viivasta lähtenyt rannelaukaus upposi voimattoman SaPKo-vahti Niko Kaulion selän taa.

Hetkeä myöhemmin SaPKo kuitenkin tuli tasoihin. Joonas Toivasen rystylätty napsahti Teemu Tallbergin lapaan ja tämä tulitti rannelaukauksensa aivan LeKi-maalin etuyläkulmaan.

Peli jatkui melko hidastempoisena ja lievässä lempääläiskomennossa erän loppuun asti, mutta yksi maali vielä nähtiin. Antti Hölli kiersi koko savonlinnalaispuolustuksen luvattoman helposti, pääsi nokikkain Kaulion kanssa ja neppasi kiekon maalin kattoon.

Toisen erän alussa isäntien rivit olivat täysin sekaisin. Ensin SaPKo lahjoitti Lassi Mattilalle läpiajon, jonka Kaulio kuitenkin selvitti. Heti perään puolustus möhli kiekon suoraan oman maalin eteen Höllille, joka sai aivan vapaasti viimeistellä illan toisen osumansa. Samassa ajassa SaPKo-luotsi Saku Martikainen otti aikalisän rauhoitellakseen joukkojaan.

Ajassa 24.26 SaPKon kuoppa kuitenkin syveni entisestään, kun kakkosketjun Kristian Ruisma passitettiin suihkuun erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Tilanne ihmetytti, sillä tuomareiden lisäksi hallissa ei ollut montakaan henkilöä, joka tilanteen olisi nähnyt.

LeKi onnistui viiden minuutin ylivoiman aikana maalinteossa kerran Jaakko Pellisen viedessä joukkueensa jo 1-4-vierasjohtoon.

Alivoiman jälkeen SaPKo alkoi pikku hiljaa saada rivejään kasaan, ja Lasse Lappalainen toikin isännät ylivoimalla kahden maalin päähän.

Vajaamiehisen LeKin jalka alkaa painaa

Otteluun vain 15 kenttäpelaajan ja kolmen vaikituisen puolustajan voimin lähteneen LeKin jalka alkoi selkeästi painaa kolmannessa erässä.

SaPKo nosti karvaustaan ja otti hallinnan itselleen. Lempääläiset kuitenkin taistelivat urhoollisesti väsymyksestä huolimatta, ja Jere Myllyniemi torjui erän aikana maalillaan peräti 17 kertaa.

Lopussa SaPKo haki lisäosumia ilman maalivahtia, ja Tallberg ohjasikin vajaa minuutti ennen loppua isännät maalin päähän. LeKi kuitenkin kesti loppuun asti ja vei todella kovalla työllä ansaitut pisteet mukanaan Lempäälään.

– Vähän oli lähdettäessä ristiriitaiset tunnelmat. En ole ikinä nähnyt, että kuusi pelaajaa loukkaantuu yhdessä pelissä ja yksi vielä vakavammin, viittasi LeKin päävalmentaja Marko Keskinen viime päivien uskomattomaan loukkaantumissumaan.

– Viimeisessä erässä jäätiin alle, mutta sitten joukkue vasta syttyikin taistelemaan, kehui Keskinen vielä omiaan.

– Kolmas kerta kun otettiin tällä viikolla maalilla turpaan, että näin lauantaina ajateltuna melko rankka viikko. Ajateltiin, että täytyy antaa hullun lailla painetta vajaamiehiseen vastustajaan, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä se ei todellakaan toiminut. Kolmannessa erässä tultiin vielä hienosti peliin mukaan, tuumi SaPKo-luotsi Martikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle